اخبار خارجی جهان جشن تاسيس رژيم صهيونيستي سرپوشي بر بيهويتي اين رژيم
ایرنا , دوشنبه 23 ارديبهشت 1387
جشن تاسيس رژيم صهيونيستي سرپوشي بر بيهويتي اين رژيم
با اين حال پارهاي از گروههاي قومي، برگزاري اين جشنها را ناخوشايند دانسته و آن را مورد تقبيح قرار ميدهند كه از آن جمله ميتوان به اعراب اسراييلي اشاره كرد.
رژيم صهيونيستي هرساله به بهانه تاسيس اين رژيم جعلي و به منظور تحكيم هويت سياسي - اجتماعي خود ، جشنهايي را برگزار ميكند كه معمولا در ْآن صهيونيستها و برخي مقامهاي رسمي كشورهاي هم پيمان با اين رژيم و حامي جنايات آن شركت مي كنند.
با اين حال پارهاي از گروههاي قومي، برگزاري اين جشنها را ناخوشايند دانسته و آن را مورد تقبيح قرار ميدهند كه از آن جمله ميتوان به اعراب اسراييلي اشاره كرد.
اين دسته از ساكنان فلسطين اشغالي كه همواره منتقد سياستهاي اين رژيم بوده و امكانات رفاهي آن را، تنها از آن صهيونيستها ميدانند، از بودجه 28 ميليون دلاري اختصاص داده شده به اين جشنها ناراضي بوده و خواستار تزريق بودجه مذكور، به اقتصاد ضعيف عربهاي اسراييل هستند. اگرچه برخي اعراب فلسطيني 1948 در اين جشنها مشاركت ميكنند اما بسيار اندك هستند.
در گزارش حاضر ، برآنيم تا به بررسي مواضع اعراب در مواجهه با جشن شصتمين سالگرد تاسيس رژيم صهيونيستي و اشغال سرزمين فلسطين بپردازيم. اين جشن قرار است 15 ماه مه امسال برگزار شود.
اعراب مخالف
چنانچه پيشتر گفته شد، برخي از شهروندان عرب، كه نسبت به تحقق وعدههاي رژيم جعلي اسراييل معترض هستند، برگزاري اين مراسم را، به سود خود ندانسته و خواهان اختصاص بودجه اين مراسم به حل مشكلات معيشتي جامعه متبوع خويش اند. پارهاي از شهروندان عرب اسراييلي، به زعامت رون آوني به تحريم اين جشن پرداخته و در يك سايت اينترنتي به نظرخواهي از ساير شهروندان ساكن فلسطين اشغالي پرداخته اند.
روزنامه Jta در بررسي علل مخالفت شهروندان عرب با برگزاري مراسم شصتمين سالگرد آورده است: اعراب اسراييلي به اين دليل كه خود را بخشي از ملت فلسطين ميدانند، لزوم برگزاري اين جشن را درك نميكنند. آنها معتقدند، شصتمين سالگرد تاسيس رژيم جعلي اسراييل، دليل محكمي براي برگزاري جشن نيست.
اين پايگاه خبري با ابراز ناراحتي از همراهي برخي از شهروندان عرب با ساير يهوديان اسراييل در اين مراسم، فرهنگ عربي حاكم بر مناطق 1948 را قوي تر از فرهنگ يهوديت خوانده و آورده است: خانم «انام حمزي غنيم» يك روزنامه نگار و شاعر عرب اسراييلي با برگزاري اين جشن مخالفت كرده و اين مراسم را بيمحتوا توصيف كرده است.
اين روزنامه ميافزايد: وي كه با روسي و لباس بلند، حجابي شبيه مسلمانان داشت، گفت كه من در اين مراسم شركت نميكنم.
همچنين شوراي شهرداران عرب خواستار تحريم اين مراسم شدند و همراه با شهروندان فلسطيني اين روز را روز نكبت خواندند.
اعراب موافق
از سويي ديگر، برخي اعراب اسراييلي گفتهاند كه در اين جشن شركت ميكنند. اورسان ياسين شهردار شهر شفرام از مناطق عرب - اسراييلي و ساير مسولان محلي تصميم به همراهي با صهيونيستها در برگزاري جشن شصتمين سالگرد اشغال فلسطين دارند.
روهاما آوراهام رييس كميته برگزاري مراسم شصتمين سالگرد اشغال فلسطين ، به خاطر اين طرز تفكر، از ياسين تشكر كرده است.
جمعبندي
جشن شصتمين سالگرد تاسيس رژيم جعلي و اشغالگر اسراييل، در حالي برگزار مي شود كه اختلافات دروني اسراييل رو به افزايش است. تعارضات درون حزبي احزاب اسراييل و منتقدان رژيم از يك سو و عدم تحقق وعدههاي ايهود اولمرت نخست وزير اسراييل كه اكنون با اتهامات گسترده فسار مواجه است ، مبني بر اجراي عدالت و ساماندهي امور اقتصادي اعراب اسراييلي از سوي ديگر ، باعث كاهش رابطه ملي و اتحاد بين شهروندان اسراييلي شده است كه اين مساله، شكنندگي رژيم جعلي اسراييل را افزايش ميدهد.
رژيم صهيونيستي با برگزاري اين جشن در سطح ملي، قصد همراهي همه شهروندان ساكن در سرزمينهاي اشغالي را داشته تا مگر بدينوسيله، بر ناكارآمدي اقدامات خود سرپوش نهد.
چنانكه مشهود است، عمده اعراب اسراييلي با برگزاري اين مراسم مخالف بوده و خواهان رسيدگي به اوضاع نابسامان اقتصادي و رفاهي خود هستند و اين مهم جاي تامل دارد.
اين رژيم كه در برقراري رفاه، امنيت و عدالت، عملكرد مطلوبي نداشته و بخش اعظمي از شهروندانش (اعراب اسراييلي) در فقر مادي به سر مي برند، چگونه 28 ميليون دلار از بودجه سالانه خود را، براي برگزاري يك جشن چند روزه، اختصاص ميدهد؟