 |
توصيه روز |
 |
 |
| :: بازار کامپيوتر :: |
 |
|
| :: نکته آموزشی :: |
 |
|
|
 |
 |
|
 |
|
|
|
|
|
جام جم , شنبه 28 ارديبهشت 1387 |
|
گاتليب: مسئولكاهشرنجمردمفلسطين هستيم
|
| | | |
 | خاخام يهودي گفت: وظيفه رهبران ديني در تقويت تلاشهايي که ميتواند از رنج مردم فلسطين کاسته و در برقراري صلح مؤثر باشد، بسيار قابل توجه است. |  خاخام يهودي گفت: وظيفه رهبران ديني در تقويت تلاشهايي که ميتواند از رنج مردم فلسطين کاسته و در برقراري صلح مؤثر باشد، بسيار قابل توجه است. صدها خاخام فعال در راه صلح در ايالات متحده زندگي مي کنند و من تنها فعال صلح ميان خاخامهاي يهودي نيستم. ما از سران جوامع يهودي ديني و غير ديني خواسته ايم تلاش خود را براي ترويج مذاکرات مسالمت آميز افزايش دهند.
خاخام لين گاتليب يکي از پايه گذاران گروه يهوديان عاري از خشونت و گروه صلح اسلامي - يهودي در آمريکا در گفتگو با مهر در رابطه با نقش رهبران ديني در کاهش رنج مردم فلسطين گفت: بي ترديد ما رهبران اديان در قبال کاهش رنج مردم فلسطين مسئول هستيم و در اين رابطه شکي وجود ندارد.
گاتليب گفت: براي مثال در آمريکا حدود 5 هزار خاخام يهودي عضو سازماني به نام BRIT TZEDEK هستند و تلاش مي کنند با حماس وارد مذاکرده شوند. صدها خاخام فعال در راه صلح در ايالات متحده زندگي مي کنند و من تنها فعال صلح ميان خاخامهاي يهودي نيستم. ما از سران جوامع يهودي ديني و غير ديني خواسته ايم تلاش خود را براي ترويج مذاکرات مسالمت آميز افزايش دهند.
وي افزود: سهيم کردن مردم در تاريخ فلسطين، ايجاد فرصتهايي که فلسطينيان بتوانند به کنيسه هاي ما آمده و درباره زندگي و تجارب خود صحبت کنند و ترويج همزيستي از جمله وظايف ما محسوب مي شود. طي 30 سال گذشته از زمان وقايع اسلو اين ايده گسترش يافت اما در 5 سال اخير به ويژه پس از حملات يازدهم سپتامبر اين ايده تاحد قابل توجهي افزايش يافت.
درحال حاضر سازماني به نام «خاخامها در دفاع از حقوق بشر» فعاليت مي کنند که به موضوعاتي چون حقوق بشر و تلاش براي ممانعت از تخريب خانه فلسطينيان و مواردي شبيه به اين مي پردازد و بايد اقدامات خود را از اين قيبل افزاش دهد.
اين فعال صلح که يکي از 10 خاخام زن در دنيا محسوب مي شود بر نقش گفتگوي اديان در رفع تنش سياسي تأکيد کرد و گفت: زماني که صلح سياسي به وجود مي آيد ما به افرادي نياز داريم که در اين زمينه ها تجربه داشته باشند تا صلح ايجاد شود ، براي مثال من در پايه گذاري سازماني به نام شامر شالوم (Shomer Shalom) سهيم بودم در اين سازمان يکي از فعاليتهاي ما نزديکي هاي بين ديني است که در رژيم اشغالگر اسرائيل و فلسطين نيز صورت مي گيرد و در همين گردهمايي ها بود که توسط يکي از اعضا با دکتر رسولي پور (رئيس مرکز گفتگوي بين اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي) آشنا شدم.
اين سازمان داراي 20 تا 25 شعبه است که مردم عادي در آن فعاليت مي کنند نه رهبران ديني و بسياري از مسلمانان، مسيحيان و يهوديان در چارچوب آن اعياد و مناسبتهاي ديني خود بايکديگر سهيم مي شوند.
وي تصريح کرد: در فرآيند اين گفتگوهاي بين ديني مردم به ويژه فلسطيني ها درباره تجارب خود در هنگام عبور از نقاط بازرسي اسرائيلي ها، رخدادهاي دهکده هاي خود صحبت مي کنند و مسائل اجتماعي و اقتصادي خود را مطرح مي کنند که اين امر مي تواند نقش مثبت و مؤثري داشته باشد، چون تا زماني که صلح در جامعه مدني ايجاد نشود، راه حلهاي سياسي به دشواري به دست مي آيند.
خاخام گاتليب صلح در سرزمين مقدس را يکي از عوامل مهم صلح خاورميانه خواند گفت: فکر مي کنم زماني که مذاکرات صلح صورت پذيرد صلح ايجاد شده و اشغال خاتمه مي يابد. اين صلح مي تواند در همسايگان فلسطين نيز تأثير بگذارد. البته مسائلي وجود دارد که هرکشور بايد به حل مسائل و چالشهاي خود بپردازد اما صلح ميان اشغالگران و فلسطين مي تواند سهم قابل توجهي در صلح خاورميانه داشته باشد.
گاتليب که در ترويج گفتگوهاي بين ديني فعاليت چشمگيري داشته و چندي پيش هدايت هئيتي از شخصيتهاي ديني مسيحي، بودائي و يهودي را به ايران برعهده داشت در پاسخ به اين پرسش که آيا آيا نهادهاي مدني در وارد کردن فشار بر رژيم صهيونيستي براي پذيرش قطعنامه هاي سازمان ملل مي توانند نقشي برعهده گيرند گفت: اين همان نکته اي است که ما درحال بررسي آن هستيم.
وي گفت: ما تلاش مي کنيم دريابيم که بايد چه نوع فشاري به اشغالگران وارد کنيم، چه نوع فشاري مي تواند آنها را تحت تأثير قرار دهد. برخي از گروه ها چون «صداي يهوديان در دفاع از صلح» که بسياري از مسيحيان، يهوديان و مسلمانان و حتي انسان گرايان سکولار عضو آن هستند اعتقاد دارند که محروم سازي اشغالگران راه حل وارد کردن فشار بر آنها است اما در موارد بسيار حمايتهاي لازم براي محروميت اشغالگران وجود ندارد.
| | | | | | | | |
|
 |
تحليل |
 |
 |
| :: اقتصادی :: |
 |
|
| :: فناوری اطلاعات :: |
 |
|
| :: حجاب و عفاف :: |
 |
|
| :: روی خط جوانی :: |
 |
|
| :: ورزش :: |
 |
|
| :: فرهنگ و هنر :: |
 |
|
| :: حوادث :: |
 |
|
|
 |
 |
|
 |
|
|