سه شنبه 19 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی فناوری اطلاعات رد پاي كامپيوتر در نخستين دوره المپيك باستان

 
 

فناوران , دوشنبه 14 مرداد 1387

رد پاي كامپيوتر در نخستين دوره المپيك باستان

 
 


بازي‌هاي المپيك باستان كه هر چهار سال يك بار برگزار مي‌شد و به المپياد شهرت داشت، با طلوع ماه كامل مقارن با انقلاب تابستاني آغاز مي‌شد.

كامپيوتر مكانيكي برنجي كه در گذشته‌هاي دور توسط يونانيان باستان جهت پيش‌بيني ماه گرفتگي و خورشيد گرفتگي به كار مي‌رفت، براي تعيين زمان اولين دوره بازي‌هاي المپيك باستان كاربرد داشته است.
Antikythera Mechanism كه در سال 1901 از لاشه يك كشتي در جزيره آنكيترا در يونان يافته شد، نمونه بارزي از توانايي يونانيان باستان در زمينه فناوري به شمار مي‌آيد.
گزارش محققان در نشريه Neture بيانگر آن است كه اين ابزار كه در اواخر قرن دوم قبل از ميلاد حضرت مسيح (ع) ساخته شده، داراي چرخ‌دنده‌هاي برنزي، صفحات و كتيبه‌هايي است كه براي تعيين زمان مسابقات دوران باستان مورد استفاده قرار مي‌گرفته است.
بازي‌هاي المپيك باستان كه هر چهار سال يك بار برگزار مي‌شد و به المپياد شهرت داشت، با طلوع ماه كامل مقارن با انقلاب تابستاني آغاز مي‌شد و اين موضوع نشانگر تبحر يونانيان در محاسبه زمان با توجه به وضعيت سيارات و نجوم است.محققان با استفاده از فناوري سه‌بعدي اشعه ايكس، نوشته‌هاي ريز حك شده درون قطعات برنجي باقي‌مانده اين ابزار كه نقش آن را در بازي‌هاي المپيك نشان مي‌داد كشف كردند.نام «Nemea»، در كنار يكي از صفحات كوچك اين ماشين قديمي يافته شده كه به بازي‌هاي برجسته در چرخه المپياد برمي‌گردد و مكان‌هايي نظير المپيا در آن به چشم مي‌خورد. زمان اولين بازي‌هاي المپيك نيز به سال 776 قبل از ميلاد مسيح (ع) بر مي‌گردد كه اين روند تا زمان تئودوسيوس اول، امپراتور روم در سال 394 بعد از ميلاد مسيح (ع) ادامه داشت اما به خاطر دستور اين امپراتور تا مدت‌ها بازي‌هاي المپيك برگزار نشد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
۸۳ درصد اولیا، کیفیت آموزش مجازی را «خوب» و «خیلی خوب» ارزیابی کردند
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار