چهارشنبه 20 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی جهان تاييد ‌عارضه‌ سندرم ‌خليج‌فارس‌

 
 

جام جم , پنجشنبه 30 آبان 1387

تاييد ‌عارضه‌ سندرم ‌خليج‌فارس‌

 
 

كارگروه علمي تشكيل شده به دستور كنگره براي بررسي گزارش‌هاي موجود پيرامون علل ابتلاي سربازان عامل در جنگ اول خليج‌فارس در اوايل دهه 1990 ميلادي به عارضه سندرم جنگ خليج‌فارس اواسط اين هفته با انتشار بيانيه‌اي اعلام كرد اين بيماري واقعي است.

كار گروهي علمي كه به خواست كنگره ايالات‌متحده مسووليت تحقيق در مورد تاثير جنگ‌افزارهاي به كارگرفته شده در جنگ اول خليج ‌فارس روي سربازان آمريكايي و بيماري‌هايي كه آنان بعدها دچارشان شدند را برعهده داشت وجود رابطه بين مشكلات رواني بازماندگان و استفاده از مواد شيميايي را تاييد كرد.
كارگروه علمي تشكيل شده به دستور كنگره براي بررسي گزارش‌هاي موجود پيرامون علل ابتلاي سربازان عامل در جنگ اول خليج‌فارس در اوايل دهه 1990 ميلادي به عارضه سندرم جنگ خليج‌فارس اواسط اين هفته با انتشار بيانيه‌اي اعلام كرد اين بيماري واقعي است.
براساس يافته‌هاي اين كارگروه دو عامل شيميايي عامل بروز سندرم جنگ خليج‌فارس است كه نزديك به يك‌چهارم 700 هزار سربازي كه در آن جنگ حضور داشتند را مبتلا ساخته است. در اين گزارش تصريح شده قرص‌هاي پريدوستيگماين‌بروميد كه سربازان آمريكايي براي مقابله با تاثير گازهاي اعصاب مصرف مي‌كردند و استفاده گسترده از حشره‌كش‌هاي قوي براي نابود كردن مگس‌‌هاي صحرايي و ديگر حشرات مزاحم در جريان جنگ علل اصلي بروز بيماري‌ سندرم جنگ خليج‌فارس هستند.
اين گزارش در حالي منتشر شد كه دولت‌هاي پياپي ايالات‌متحده طي 2 دهه گذشته ادعاهاي سربازان آمريكايي پيرامون ابتلا به عارضه سندرم جنگ خليج‌فارس را خيالي و غيرواقعي توصيف مي‌كردند. جيمز پيك، مدير اداره امور كهنه سربازان آمريكايي روز سه‌شنبه گزارش مبسوطي را تقديم كميته خدمات نيروهاي صلح سنا كرد كه در آن تاثير پايه‌اي عارضه سندرم خليج‌فارس بر مبتلايان مورد تاكيد قرار گرفته است.
در حالي كه وزارت دفاع ايالات‌متحده (پنتاگون)‌ در تمامي سال‌هاي پس از جنگ اول خليج‌فارس اصرار داشت عوارضي كه سربازان آمريكايي و نيروهاي ديگر كشورهايي كه در آن جنگ عليه ارتش صدام جنگيدند از فشارهاي روحي و علل ناشناخته ديگري است، در گزارش اخير نسخه‌ كاملا متفاوتي براي عارضه جنگ خليج‌فارس پيچيده شده است.
لرد ديويد كارليگ، فرمانده نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا كه در ضمن جنگ اول خليج‌فارس فرماندهي نيروهاي بريتانيايي عامل در آن جنگ را بر عهده داشت، با انتشار اين گزارش ، خواستار به رسميت شناخته شدن تمامي مشكلات و عوارضي شد كه از بابت بيماري سندرم جنگ خليج‌فارس متوجه كهنه سربازان اين جنگ شده است.
كارگروه بررسي اين عارضه هم در گزارش خود به سنا پيشنهاد داده سالانه 60 ميليون دلار براي انجام تحقيقات در مورد اين بيماري، راه‌هاي درمان آن و تامين بودجه لازم براي كمك به كاهش مشكلات مبتلايان به آن اختصاص داده شود.

خاستگاه عارضه
اولين گزارش‌ها پيرامون عارضه سندرم جنگ خليج‌فارس به‌فاصله كوتاهي پس از پايان اين جنگ منتشر شد. بسياري از بازماندگان جنگ مدعي از دست‌دادن مقطعي حافظه و ناتواني در متمركز كردن ذهن خود، سردردهاي مزمن، ضعف و بي‌حالي بي‌دليل و وجود دردهاي پراكنده جسمي بودند. برخي ‌مشكلات گوارشي ،‌ناراحتي‌هاي پوستي و عوارض تنفسي هم در آن گزارش شده بود.
كميته مشورتي تحقيق در مورد بيماري بازماندگان جنگ خليج‌فارس در سال 1998 توسط كنگره ايجاد شد، چرا كه خيلي‌ها بر اين باور بودند كه دولت نسبت به مشكلات سربازاني كه در جنگ اول خليج‌فارس حضور داشتند بي توجه است، اما اعضاي اين كميته تا ژانويه سال 2002 ميلادي يعني يك دهه پس از پايان جنگ خليج‌فارس منصوب نشدند.
منتقدان بر اين باور بودند كه كنگره و اداره امور كهنه سربازان آمريكايي علاقه‌اي به پيگيري شكايت‌هاي پياپي بازماندگان جنگ اول خليج‌فارس و اختصاص بودجه‌اي به حل مشكلات آنان ندارد.
انستيتو طب آكادمي علوم ايالات‌متحده كه در زمره معتبرترين مراجع علمي اين كشور است پيش‌تر در چند گزارش، وجود شواهد و ادله‌هايي كه ارتباط بين مشكلات كهنه سربازان جنگ اول خليج‌فارس و آنچه در عين جنگ به وقوع پيوست را تاييد كند، رد كرده بود.

درست يا غلط؟
درگزارش اخير تصريح شده تحقيقات قبلي در ارتباط با عارضه سندرم جنگ خليج‌فارس در مسير درستي هدايت نشده بوده و از اين رهگذر سعي كرده از مسووليت نهادها و افرادي كه وجود اين عارضه را از بيخ‌وبن منكر شده بودند، بكاهد.
بخش اعظم شواهدي كه مويد صحت عارضه سندرم خليج‌فارس است با انجام آزمايش‌هايي بر روي نمونه‌هاي حيواني بدست آمده است. كار گروه علمي منصوب شده توسط كنگره پس از انجام تحقيقاتي گسترده به اين استنتاج رسيد كه هيچ شكي در مورد صحت ادعاهاي كساني كه مي‌گويند به اين عارضه دچار شده‌اند ،‌ وجود ندارد.
قرص‌هاي ‌ پريدوستيگماين‌بروميد در روزهاي آغازين جنگ اول خليج‌فارس از ترس استفاده ارتش عراق از سلاح‌هاي شيميايي براي صد‌ها هزار تن از سربازان عامل در اين جنگ تجويز شد. حشره‌كش‌هاي قوي هم نه تنها در اطراف اماكن اقامتي سربازان به كار گرفته مي‌شد كه حتي روي لباس‌ها و داخل چادر‌ها هم پاشيده مي‌شد. به ظاهر يكي از پروژه‌هاي تحقيقات پنتاگون در حدود يك دهه قبل هم به نتايج مشابهي در مورد علل بروز عارضه سندرم خليج‌فارس رسيده بود اما مقامات ارشد اين وزارتخانه در آن مقطع ترجيح داده بودند از انتشار آن اجتناب ورزند.
انتشار گزارش اخير با اعتراض گروه‌هاي مدني در آمريكا روبه‌رو شد. منتقدان پنتاگون اهمال در تاييد عارضه سندرم خليج‌فارس كه تاكنون قربانيان زيادي گرفته و تعداد قابل توجهي از بازماندگان جنگ اول خليج‌فارس را زمين‌گير كرده است را نكوهيده و آن را اقدامي غيرانساني توصيف كرده‌‌اند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
۸۳ درصد اولیا، کیفیت آموزش مجازی را «خوب» و «خیلی خوب» ارزیابی کردند
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار