پنجشنبه 9 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی هموطن آنلاين بيماراني که زير ميزي درمان مي‌شوند

 
 

مهر , سه شنبه 11 اسفند 1388

بيماراني که زير ميزي درمان مي‌شوند

 
 

بسياري نرخ غير واقعي تعرفه هاي پزشکي و وجود رابطه مالي بين پزشک و بيمار را به عنوان مهترين دلايل شيوع اين معضل عنوان مي کنند.

زيرميزي در حرفه پزشکي پديده‌اي زشت است که جدا از گلايه هاي مردم حتي معاون اول رئيس جمهور و وزير بهداشت نيز آن را غير قابل انکار مي دانند. اين در حالي است که بسياري نرخ غير واقعي تعرفه هاي پزشکي و وجود رابطه مالي بين پزشک و بيمار را به عنوان مهترين دلايل شيوع اين معضل عنوان مي کنند.
پديده شوم دريافت زيرميزي توسط برخي پزشکان از قديم الايام مرسوم بوده ولي در چند سال گذشته با شدت و ضعف همراه بوده است که همين مسئله موجب شده تا مسئولان مربوطه آنطور که بايد و شايد وقت خود را صرف پرداختن به اين معضل نکنند و در نتيجه همچنان شاهد بروز اين معضل در جامعه هستيم که آثار زيانبار آن، بيش از همه سلامت جامعه پزشکي را تهديد مي کند.
در همين ارتباط دکتر عليرضا زالي، قائم مقام سازمان نظام پزشکي معتقد است که عدم شفاف سازي قيمت واقعي خدمات درماني، پزشکان را به سمت دريافتهاي غيرقانوني زيرميزي که بار اضافي به بيماران تحميل مي‌کند، سوق داده است.
به گفته اين جراح و متخصص مغز و اعصاب اين پديده بيشتر در بخشهاي جراحي و مداخله ‌هاي درماني شايع است.
زالي در خصوص ارائه راهکار براي مقابله با اين پديده شوم و زشت، به واقعي شدن تعرفه هاي پزشکي اشاره مي کند و مي افزايد: ‌در صورتي که نتوانيم پزشکان را با تعرفه ‌گذاري مناسب، استانداردها و واقعيتهاي اقتصادي منطبق کنيم اين خطر وجود دارد که از شفافيت تعرفه‌اي فرار کرده و به سمت دريافت زيرميزي برويم.
وي در پاسخ به اين سئوال که با افزايش تعرفه ‌هاي پزشکان، پرداخت آنها براي مردم دشوار و شايد غيرممکن شود، مي گويد: اين وظيفه سازمانهاي بيمه ‌گر است که به بيماران کمک کنند. ‌در حال حاضر به دليل شفاف نبودن قيمت واقعي خدمات، بسياري از يارانه هاي درماني از جيب پزشکان داده مي‌شود در حالي که تعرفه سرپايي در کشور نسبت به ساير کشورهاي منطقه بسيار کمتر است.
پيرامون اين موضوع چندي پيش محمدرضا رحيمي، معاون اول رئيس جمهور در اجلاس روساي دانشگاههاي علوم پزشکي کشور که آذر امسال در تهران برگزار شد، خطاب به پزشکان حاضر در اين اجلاس گفت که " آيا ويزيت 16 هزارتومان انصاف است؟ يک پزشک چه اقدامي انجام مي دهد که بايد اين مبلغ گزاف را از بيمار دريافت کند. آيا خون پزشکان از بقيه متخصصان کشور در سايرحوزه ها رنگين تر است؟ و..."
از سوي ديگر، دکتر مرضيه وحيددستجردي در حاشيه همين اجلاس بود که در خصوص گلايه معاون اول رئيس جمهور گفت که منظور آقاي رحيمي، دريافت زيرميزي توسط برخي پزشکان بود که ما هم اين مشکل را وارد مي دانيم. وزير بهداشت در خصوص راهکار مقابله با پديده شوم زيرميزي پزشکان، مي گويد: ما در وزارت بهداشت به عنوان راه حل اين قضيه پيشنهاد مي کنيم که تعرفه هاي پزشکي بايد واقعي شود چون اگر تعرفه ها واقعي شود باعث مي شود که پزشک، پرستار، پيراپزشک، داروخانه و آزمايشگاه دستمزد واقعي خود را بگيرند و اين موضوع تا حدود زيادي از کارهاي غيرقانوني جلوگيري مي کند.
اين اظهارات وزير بهداشت که البته ساير کارشناسان و صاحب نظران حوزه سلامت نيز با آن موافق هستند، در حالي عنوان مي شود که معاون اول رئيس جمهور مخالف گرفتن ويزيتهاي بالا از سوي متخصصين رشته هاي مختلف پزشکي است.
دکتر انوشيروان محسني بندپي، نايب رئيس دوم کميسيون بهداشت و درمان مجلس از واقعي شدن سرانه درمان و تعرفه هاي پزشکي به عنوان تنها راهکار مقابله با پديده شوم زيرميزي پزشکان نام مي برد و مي گويد: تا زماني که رابطه مالي پزشک و بيمار قطع نشود نمي توان اميدوار بود که اين معضل برچيده شود.
محسني به پيشنهاد کميسيون بهداشت و درمان مجلس براي مقابله با پديده زيرميزي پزشکان اشاره مي کند و مي افزايد: سال گذشته قرار شد که تعرفه هاي يک بيمارستان دولتي به صورت پايلوت " 6/3 K" تعيين شود و پزشکان اين بيمارستان در همه رده هاي تخصصي از فعاليت در بخش خصوصي منع شوند. اما وزارتخانه هاي بهداشت و رفاه و دولت با اجراي اين پيشنهاد مخالفت کردند.
نايب رئيس دوم کميسيون بهداشت و درمان مجلس معتقد است که حذف پديده زيرميزي پزشکان علاوه بر اينکه بار مالي هزينه هاي درماني مردم را کاهش مي دهد باعث خواهد شد که مراکز درماني بخش دولتي نيز کارآمد شوند.
رواج پديده شوم دريافت زيرميزي توسط پزشکان، اغلب در مراکز درماني دولتي اتفاق مي افتد و اين در حالي است که بيشتر مراجعان بخش دولتي را اقشار کم درآمد و محروم جامعه تشکيل مي دهند که توان مالي براي پرداخت هزينه هاي سنگين درماني را ندارند.
دکتر حسينعلي شهرياري، نايب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از اخذ زيرميزي پزشکان در بيمارستانهاي دولتي و طرف قرارداد با سازمانهاي بيمه گر مي گويد: برخي از پزشکان بيمارستانهاي طرف قرارداد با بيمه ، 5 تا 20 برابر تعرفه دولتي زيرميزي دريافت مي کنند.
وي اعمال تعرفه دولتي در بخش خصوصي را يکي از دلايلي اصلي شکل گيري و افزايش زيرميزي پزشکان عنوان مي کند و مي افزايد: اغلب پزشکان از اعمال تعرفه دولتي در بخش خصوصي گله مند هستند و اين امر عاملي مي شود تا از طريق زير ميزي ميزان دريافتي تعرفه دولتي را جبران کنند.
شهرياري با عنوان اين مطلب که تاکنون برخورد جدي با پزشکاني که مبادرت به اخذ زير ميزي از بيماران مي کنند صورت نگرفته و اين امر باعث افزايش اين معضل به خصوص در بيمارستانهاي دولتي و طرف قرارداد با سازمانهاي بيمه گر شده است، مي گويد: دريافت زيرميزي از سوي برخي پزشکان قداست جامعه پزشکي را خدشه دار کرده است.
دريافت زيرميزي توسط برخي از پزشکان در بخش دولتي به دليل تفاوت بين ضريب K جراحي در بخش دولتي و خصوصي است و عده کمي از پزشکان به اين دليل اقدام به دريافت زيرميزي از بيماران مي کنند.
به هرحال نارضايتي و شکايت بيماران از هزينه هاي درمان هم در بخش خصوصي و هم در بخش دولتي وجود دارد که در بخش خصوصي هزينه هاي بالاي درمان و ميزان ناچيز تعهدات بيمه اي منجربه اين مسئله شده است.
آنچه مسلم است اينکه تعرفه هاي درماني به شکل قانوني در بيمارستانهاي دولتي خارج از تحمل بيمار نيست چرا که 90 درصد اين هزينه ها را بيمه ها مي پردازند. اما دريافتهاي خارج از ضوابط با عنوان زيرميزي توسط برخي از پزشکان در بيمارستانهاي دولتي که هنوز هم به قوت خود باقي است، از جمله مواردي است که باعث افزايش هزينه هاي درمان بيماران در بيمارستانهاي دولتي ديده شده است.
به گفته يک مقام مسئول در وزارت بهداشت، دريافت زيرميزي در بيمارستانهاي دولتي از مواردي است که نمي توان آن را انکار کرد و در برخي بيمارستانها اين پديده رواج دارد.

 
 

پزشكاني كه با پول متخصص مي‌شوند

 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار