پنجشنبه 9 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی جاده تندرستی چگونه بفهمیم دچار کمبود آهن شده ايم؟

 
 

دوشنبه 27 مرداد 1393

چگونه بفهمیم دچار کمبود آهن شده ايم؟

 
 

کم خونی مشکلي است که بين خانم ها شايع است و آمار آن در زناني که فعاليت بيشتري دارند، بالاست. اما علايم کم خوني چيست و چگونه مي توان فهميد که دچار کمبود آهن شده ايم.

هموطن آنلاین _ فرشته هميشه از خستگي زياد گلايه داشت. رنگ و رويش پريده بود، به توصيه هاي افراد بسياري عمل کرده بود اما نتيجه اي نداشت. بالاخره با يک آزمايش خون ساده متوجه شد که کم خوني دارد. مشکلي که بين خانم ها شايع است و آمار آن در زناني که فعاليت بيشتري دارند، بالاست. اما علايم کم خوني چيست و چگونه مي توان فهميد که دچار کمبود آهن شده ايم.
خستگي مفرط:بدن با استفاده از هموگلوبين آهن توليد مي کند. هموگلوبين اکسيژن را در بدن حمل مي کند. با کم شدن آن، فرد احساس خستگي مفرط مي کند.
مشکل در تمرکز کردن:کمبود آهن مي تواند در ساخت انتقال دهنده هاي پيام هاي عصبي اختلال ايجاد کند و اين امر به افت کارايي حافظه و تمرکز منجر مي شود.
کم آوردن نفس:اين مشکل ممکن است در باشگاه ورزشي يا هنگام راه رفتن رخ دهد، با کمبود آهن، بدن به اکسيژن نياز بيشتري پيدا مي کند .
رنگ پريدگي غيرعادي:اين حالت مي تواند بر اثر کاهش جريان خون و گلبول هاي قرمز به وجود بيايد.
بي تفاوتي:با کاهش آهن در بدن، فرد دچار بي تفاوتي نسبت به مسائل خانوادگي، کار و ... مي شود.
در انجام فعاليت ورزشي دچار مشکل شده ايد:با اين که به طور منظم ورزش مي کنيد اما کمبود آهن مي تواند مقاومت بدن را ضعيف کند.
درد عضله:اگر به باشگاه مي رويد و بيشتر و طولاني تر از قبل احساس درد داريد، احتمالا دچار کمبود آهن شده ايد. کمبود آهن باعث مي شود عضلات توانايي بهبود پيدا نکند در نتيجه فرد دچار درد مي شود.
ناخن هاي شکننده:وقتي ناخن هاي دست و پا حالت شکننده و قاشق فرو رفته به خود مي گيرد، اين امر بيانگر کمبود آهن است.
عفونت هاي مکرر:اگر اغلب مريض مي شويد به ويژه به بيماري تنفسي مبتلا مي شويد، بدانيد که دچار کمبود آهن شده ايد.
ادرار صورتي يا قرمز رنگ:ميزان دفع برخي رنگدانه ها در افرادي که از کم خوني رنج مي برند، بيشتر از افراد معمولي است.
وقتي به دلايل مختلف، بدن دچار کمبود آهن مي شود جذب آن افزايش پيدا مي کند. در صورتي که جذب آهن کافي نباشد، بدن براي جبران کمبود آهن محلول در خون از ذخاير خود استفاده مي کند. به طور کلي از عوامل موثر کم خوني، مي توان به فقر غذايي، اختلال در جذب و وجود انگل اشاره کرد. کمبود آهن باعث کوچک شدن و کم رنگ شدن گلبول هاي قرمز مي شود.
سرگيجه و سردرد از جمله عوارض کمبود آهن است؛ در اين شرايط غذا در داخل معده به خوبي گوارش نمي شود. به عبارتي اختلال گوارشي و کمبود اسيدمعده باعث کم خوني مي شود و از طرفي اين مشکلات به علت کم خوني به وجود مي آيد. اما چرا مصرف آهن و تأمين آهن خون اهميت دارد؟ به طور کلي براي آهن ۳وظيفه و نقش تعريف مي کنند: حمل اکسيژن از ريه به تمام سلول ها، تأمين اکسيژن عضلات و تقويت سيستم ايمني.

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار