شنبه 1 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی وبگردی چگونه در محل کار از شر کینه‌توزی و دشمنی خلاص‌شویم؟

 
 

يكشنبه 10 آبان 1394

چگونه در محل کار از شر کینه‌توزی و دشمنی خلاص‌شویم؟

 
 


ما با چیزهای زیادی در سیر پیشرفت‌مان برخورد می‌کنیم و آنها را به زندگی و کار خود می‌کشانیم. بسیاری از آنها مثبت هستند و ما را به آدم‌ّهایی موفق تبدیل می‌کنند. اما برخی از این چیزها نیز نه به کارمان می‌آیند و نه برای ما فایده‌ای دارند؛ در حقیقت تنها مانع پیشرفت ما می‌شوند. حالا باید دید چگونه از شر کینه‌توزی‌های کاری خلاص‌شویم؟

پشیمانی و کینه دو مورد از این چیزها هستند، و می‌دانیم نمی‌توانیم با وجود این چیزها پیشرفتی داشته‌باشیم. این چیزها بار ما را سنگین می‌کنند و انرژی منفی تولید می‌کنند که مانع از پیشرفت ما می‌شود؛ دست‌کم تا زمانی‌که با آنها مقابله‌کنیم.
از پشیمانی‌ها ساده‌تر از هر چیز دیگری می‌توان خلاص‌شد، و همه دیر یا زود خواهیم فهمید توان تغییر گذشته را نداریم. اگر بفهمیم اشتباهی کرده‌ایم یا می‌توانستیم کاری را به‌شکل متفاوتی انجام‌دهیم، و یا حتی بدانیم واقعا کاری از دست‌مان برنمی‌آمده‌است، نمی‌توانیم آن‌چه پیش‌آمده‌است را تغییر دهیم.
تنها می‌توانیم به اشتباه‌مان اعتراف‌کنیم، اگر کسی را آزار داده‌ایم از او عذرخواهی‌کنیم، و شرایط را برای همه‌ی آدم‌هایی که درحال‌حاضر متاثر از کار ما هستند، تغییر دهیم. آن بخش از زندگی ما تمام شده‌است، و اگر واقعا می‌خواهیم به راه‌مان ادامه‌دهیم، باید گذشته و اشتباه‌مان را پشت سرمان رها کنیم.
همیشه با ما
از کینه‌ها سخت‌تر می‌توان خلاص‌شد. شاید به این دلیل که عمیقا آنها را حس می‌کنیم، یا شاید به این دلیل که خیلی وقت‌ها به یادشان می‌آوریم، یا شاید به هر دلیل دیگر، به‌نظر می‌رسد کینه‌ها برای همیشه با ما می‌مانند؛ مگر این‌که بالاخره تصمیم بگیریم در رابطه با آنها کاری صورت‌دهیم.
جایی شنیده‌بودم کینه همان احساس خشم است که بارها و بارها برانگیخته‌شده‌است. اگر چنین باشد، به‌واقع چگونه می‌توان با چیزی که همیشه در وجودمان شعله می‌کشد مقابله‌کرد و شرایط را تغییر داد؟ دکتر جودیت اورلوف روان‌پزشک، روان‌درمان‌گر شهودی و نویسنده‌ی کتابی پرفروش به انتخاب نیویورک‌تایمز است. او شیوه‌های سنتی درمان را با دانش نوین شهود، انرژی و معنویت ترکیب‌کرده‌است. دکتر اورلوف کینه را بغضی می‌داند که ما پس از کژرفتاری‌دیدن به دل‌مان می‌گیریم. او می‌گوید کینه برای مدت کوتاهی به آدم احساس تسلی‌خاطر و حق‌به‌جانب بودن می‌دهد، اما در نهایت در جهت رفع رنجی که متحمل‌شده‌ایم کمکی نمی‌کنند و تنها درد بیشتری پی خود می‌آوردند. چاره‌ی رهایی از کینه‌ها، یادگیری و پذیرفتن بخشش است.
شاید درحال‌حاضر نتوانید کسی را ببخشید، اما اگر کارهای پیشنهادی دکتر اورلوف را به‌ترتیب دنبال کنید، می‌توانید در جهت رهایی از گذشته – به‌ویژه گذشته‌ای که آینده‌ی شما را محدود کرده‌است – گام بردارید. در ادامه راهکارهای پیشنهادی دکتر اورلوف برای دستیابی به بخشش و خلاصی از کینه‌ها آورده‌شده‌اند:
قصد داشته‌باشید از کینه خلاص‌شوید
شما می‌خواهید از کینه‌هایتان خلاص‌شوید تا انرژی مثبت‌تان را افزایش‌دهید و احساس بهتری داشته‌باشید. وقتی به‌دنبال خلاصی از یک کینه هستید، باید روی هدف‌تان و شخصی که موجب ناراحتی شما شده‌است تمرکز کنید و مشخص‌کنید دقیقا برای چه ازدست او عصبانی هستید.
این کار را می‌توانید در دفتر خاطرات‌تان، با یکی از دوستان یا همکاران بی‌طرف‌تان، با یک مشاور یا با یک روان‌درمان‌گر انجام‌دهید. رفتار مورد نظر و احساس‌تان را درباره‌ی آن دقیقا ذکر کنید.
شاید صریح باشید و بگویید: “از فلان همکار دورو و دروغگویم متنفرم چون...” آن‌طورکه دکتر اورلوف می‌گوید، بیان احساسات‌، امری ضروری برای بخشیدن دیگران است.
بذر بخشش بکارید
پس از بیان احساسات‌تان، وقت آن است که ادامه‌ی راه را در پیش بگیرید. قدم بعدی فهمیدن این نکته است که چرا آن آدم دیگر به آن شکل رفتار کرده‌است. قرار نیست رفتار آن آدم را توجیه‌کنیم، اما شاید او در آن لحظه نگران بوده‌است، یا فکر می‌کرده‌است تنها راه پیشرفتش خرد کردن سایرین است. دکتر اورلوف می‌گوید در این مرحله باید به بخشیدن این آدم‌ها فکر کنید، اما اگر هنوز نمی‌توانید این کار را انجام‌دهید، نگران‌نباشید. صرف فکرکردن به بخشش هم می‌تواند کافی باشد. همین کار را هفته‌ی بعد هم انجام‌دهید.
به واقعیت نگاهی بیندازید
دکتر اورلوف پیشنهاد می‌دهد در ادامه‌ی مسیرتان به‌سوی بخشش دیگران، نگاهی به واقعیت داشته‌باشید؛ یعنی برای نمونه بببینید هنوز چقدر آزرده‌خاطر هستید یا چه چیزهایی درباره‌ی آن شخص دستگیرتان شده‌است. چنین کاری نه‌تنها شما را به درک صحیح از شرایط می‌رساند، بلکه به بخشندگی هم نزدیک‌ترتان می‌کند. شاید آن شخص نتواند هیچ‌وقت تغییر کند، از نارضایتی‌های جزئی‌اش دست برندارد و به دیگران خرده بگیرد. بله، او نمی‌تواند تغییر کند، اما شما با تمرین بخشندگی می‌توانید تغییر کنید.
دکتر اورلوف می‌گوید: “بخشندگی دری پنهان می‌گشاید به جهانی مخفی که فراسوی خشم وجود دارد.” شما می‌توانید خشمگین بمانید، اما بخشندگی شما را قادر می‌سازد گذشت داشته‌باشید و به راه‌تان ادامه‌دهید. در نهایت، یادتان باشد می‌توانید همچنان آن قسمت‌های منفی زندگی‌تان را نگه‌دارید، هم آن حسرت‌های قدیمی را و هم کینه‌های تازه راس؛ اما تنها در صورتی‌که نخواهید آینده‌ای روشن و موفق داشته‌باشید.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار