پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی وبگردی پشت پرده دلهره های هنگام پرواز

 
 

يكشنبه 16 خرداد 1395

پشت پرده دلهره های هنگام پرواز

 
 


اگر جزو کسانی هستید که اغلب سفر هوایی را برای راحتی و سرعت بیشتر به دیگر روش‌های مسافرت ترجیح می دهید، حتما کم‌وبیش متوجه صداها و تغییرات خاص هواپیما در طول پرواز بوده‌اید. صداهایی که برخی اوقات برای مسافران، ترس و دلهره به همراه دارد و آنها را نسبت به اتفاقات اطراف خود حساس‌تر می‌کند.

در این میان شاید صدای ممتد و نسبتا بلند کابین مسافر یک هواپیمای مسافربری جزو خاطراتی از هواپیما باشد که در هر بار مرور بخوبی به یادش می‌آورید. صدایی که تنها به خاطر جریان بسیار قوی تهویه مطبوع کابین و برخی خنک‌کننده‌های ابزارآلات تعبیه شده در لایه داخلی بدنه هواپیما و بیرونی آن بوده و بدیهی است اهمیت شنیدن این صدا زمانی مشخص می‌شود که اعتراض مسافران برای نبود تهویه مناسب هوای کابین بلند شود.
با استارت زدن موتورها و انجام کارهای اولیه برای شروع پرواز، صداهای مختلف به بازه شنیداری مسافران اضافه می‌شود. از صدای جریان‌های پنوماتیکی در کف و دیواره‌های پایینی کابین تا افزایش فشار ابزارآلات هیدرولیکی هواپیما که هر کدام از اینها صدایی همراه با جابه‌جایی برخی تجهیزات هدایتی و کنترلی هواپیما را در پی دارند.
از متداول‌ترین اتفاقاتی که ابتدای هر پرواز باعث ترس و شاید شک کردن مسافران به سلامت پرواز می‌شود خاموش و روشن شدن موقتی چراغ‌های کابین باشد، مثل این که برق هواپیما قطع و وصل می‌شود و این کاملا درست است. هواپیما برای تأمین برق تجهیزات خود نیازمند مولد برقی قوی است که در طول پرواز این مسئولیت به‌عهده موتورهای آن است. ولی روی زمین و در توقف‌های شاید چند ساعته، مولدهای بزرگ دیزلی است که انرژی را تأمین می‌کند. در زمان استارت موتورها یا استفاده از موتور کمکی، دیگر نیازی به این جریان برق نیست و می‌تواند قطع شود. این همان زمانی است که هواپیما منبع مولد برق خود را تغییر می‌دهد و چنین پدیده‌ای را سبب می‌شود.
هواپیما پس از طی مسیر و وقتی نیازمند کم کردن ارتفاع و سرعت برای نشستن در فرودگاه مقصد است، با بهره‌گیری از برخی تجهیزات کنترلی نصب شده در انتهای بال‌ها به نام فلپ، ضمن کاهش ارتفاع بدون افزایش سرعت، از کاهش ناگهانی و ناخواسته نیروی بالا برنده تولید شده توسط بال‌ها نیز جلوگیری کرده، ایمنی پرواز را تضمین می‌کند.
پس زمانی که چند بار صداهایی مشابه باز شدن ارابه فرود هواپیما به گوشتان رسید، تعجب نکنید. فقط لطفا پشتی صندلی خود را به حالت عمودی برگردانید، کمربند ایمنی خود را ببندید و ترجیحا به علامت نکشیدن سیگار هم توجه کنید. متشکرم!
خلبان محمدتقی امیرسام

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار