پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری امکان بررسی مشکلات سیستم‌عصبی و کنترل اندام‌ مصنوعی در کشور فراهم شد

 
 

جمعه 13 اسفند 1395

امکان بررسی مشکلات سیستم‌عصبی و کنترل اندام‌ مصنوعی در کشور فراهم شد

 
 



پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از آرایه‌ای از الکترودها دستگاهی برای ثبت عضلات بدن عرضه کردند که از آن می‌توان در بررسی مشکلات سیستم عصبی- عضلانی و بیماری‌های حرکتی بهره برد.

دکتر محمدعلی احمدی‌پژوه، استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان این طرح را دستگاه الکترومایوگرام (EMG) نام برد و افزود: این دستگاه برای ثبت فعالیت عضلات بدن استفاده می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه این دستگاه دارای کاربردهای فراوانی است، خاطرنشان کرد: این دستگاه در حوزه‌هایی چون تشخیص مشکلات حرکت و طب فیزیکی کاربرد دارد.
احمدی‌پژوه با تاکید بر اینکه دستگاه الکترومایوگرام طراحی شده از نوع مالتی الکترود است، توضیح داد: دستگاه ساخته‌شده مجهز به الکترودهای زیاد بوده و قادر است گزارشی از حرکت عضلات از سطح پوست ارائه دهد. مجری طرح با تاکید بر اینکه با استفاده از این دستگاه می‌توان اطلاعات کاملی از عضلات و ‌حرکات آن ارائه داد، خاطرنشان کرد: یکی از کاربردهای این دستگاه، بر روی دست‌های مصنوعی است؛ به گونه‌ای که با استفاده از این دستگاه امکان فرمان دادن به دست مصنوعی فراهم خواهد شد.
وی به بیان اهمیت ساخت این دستگاه پرداخت و یادآور شد: با استفاده از این دستگاه قادر به ثبت همزمان از یک آرایه الکترودی سطحی و در نتیجه اطلاعات زمانی و مکانی از فعالیت عضلانی هستیم.
استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به عملکرد این دستگاه اضافه کرد: معمولا الکترودهای استاندارد سطحی حساس به موقعیت هستند و استفاده از تعداد زیادی الکترود به جای یک جفت الکترود می‌تواند این مشکل را کاهش دهد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر امکان اعمال تحریک از سطح پوست نیز برای ایجاد فعالیت در عضلات از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو از این دستگاه می‌توان در بررسی مشکلات سیستم عصبی- عضلانی، بیماری‌های حرکتی، بررسی رفلکس‌ها و همچنین کنترل پروتزها استفاده کرد.
احمدی‌پژوه با تاکید بر اینکه این دستگاه با استفاده از دانش بومی ساخته شده است، گفت: از این دستگاه می‌توان در کلینیک‌های تشخیصی و همچنین کنترل اندام‌های مصنوعی که نیاز به فرمان دادن دارند، استفاده کرد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار