پنجشنبه 9 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی جاده تندرستی طب سوزنی برای درمان چه بیماری‌هایی مفید است؟

 
 

شنبه 18 اسفند 1397

طب سوزنی برای درمان چه بیماری‌هایی مفید است؟

 
 

طب سوزنی نوعی روش درمانی نیمه تهاجمی و تکمیلی است که در کنار سایر روش های درمانی موجود برای طیف وسیعی از بیماری ها به کار برده می شود. تشخیص صحیح علت عارضه و انتخاب درمان های مکمل مناسب نقش بسزایی در افزایش میزان اثربخشی این روش درمانی دارند.

طب سوزنی (اکوپانکچر) به عنوان یک روش درمانی تهاجمی، اخیراً مورد توجه درمانگران بیماری های مختلف قرار گرفته اند. این روش درمانی نوعی طب مکمل محسوب می شود که در آن نقاط خاصی از بدن به وسیله سوزن تحریک شده که به کاهش درد و یا سایر اختلالات مرتبط با سلامتی فرد کمک خواهد کرد.
تاریخچه این روش عمدتاً به شرق آسیا و کشور چین بازمی گردد. آنها در توضیح فلسفه استفاده از طب سوزنی عنوان می کنند که بدن انسان دارای نیروهای خاص غیرقابل مشاهده می باشد که از آن تحت عنوان" qi "نام برده می شود. در صورتی که" qi " به صورت صحیح و مطلوب عمل کند، فرد شرایط جسمانی و روانی ایده آلی را تجربه خواهد کرد و در نقطه مقابل عملکرد نامناسب" qi "منجر به بروز بیماری برای فرد می گردد.
امروزه از طب سوزنی در درمان اختلالات و بیماری های بسیاری استفاده می شود که برخی از آن ها عبارتند از: آلرژی، عصبانیت، افسردگی، استئوآرتریت (آرتروز)، دردهای مزمن، فشار خون بالا، بی خوابی و استروک (سکته مغزی). برخی از مطالعات حاکی از اثرات مطلوب طب سوزنی برای کمک به بیماران مبتلا به سرطان و MS می باشد، اگرچه تعداد این مستندات محدود است و به بررسی های بیشتری در آینده نیاز است.
نوعی از طب سوزنی که عمدتاً توسط متخصصین فیزیوتراپی به کار برده می شود، روش "سوزن خشک" (Dry Needling) نام دارد که در آن سوزن مخصوصی (بدون هرگونه مواد درمانی) به نقاط خاصی از بدن وارد می شود. این نقاط تحت عنوان نقاط ماشه ای مایوفاشیال (Myofascial trigger points) نامیده می شوند که می تواند به صورت اولیه یا به طور ثانویه (در اثر بیماری دیگری) پدید آیند. نقاط ماشه ای در واقع شامل نقاطی در باند سفت موجود در الیاف عضله هستند که معمولاً به دلایل متفاوتی (مثلاً پاسچرهای نامناسب به صورت طولانی مدت) ظاهر می شوند. در اکثر موارد، لمس این نقاط دردناک بوده و حتی ممکن است درد را به نواحی دیگری از بدن و به دور از محل عارضه ایجاد شده نیز ارجاع دهد.
یکی از نمونه های رایج نقاط ماشه ای مایوفاشیال، در بیماران مبتلا به اختلالات دیسک های بین مهره ای ستون فقرات رخ می دهد. برای مثال، الگوی فعالیت عضلات اطراف کتف و شانه در مبتلایان به مشکلات دیسک گردنی دچار تغییر شده که در نهایت منجر به شکل گیری نقاط ماشه ای می گردند. بسیاری از درمانگران، درد و سایر علائم ایجاد شده برای بیمار را ناشی از مشکل دیسک وی می دانند، در حالی که از بین بردن نقاط ماشه ای عضلات درگیر با استفاده از روشی مانند سوزن خشک به تسکین علائم بیمار کمک قابل توجهی خواهد نمود.
موضوع دیگری که امروزه ترویج بیشتری یافته است، استفاده از طب سوزنی جهت کاهش وزن در افراد مبتلا به اضافه وزن می باشد. ذکر چند نکته در ارتباط با این مسئله ضروری است.
نخست آنکه طب سوزنی در تمامی افراد مبتلا به اضافه وزن با اثرات مطلوبی همراه نخواهد بود. به زبان ساده تر، تشخیص علت اضافه وزن مهم ترین عامل جهت اثربخشی این روش درمانی است. دوم آنکه استفاده از طب سوزنی با هدف کاهش وزن صرفاً به عنوان یک درمان مکمل مناسب است و از نقش تغذیه و فعالیت بدنی به عنوان دو عامل مهم نباید غفلت شود.
به طور خلاصه، طب سوزنی نوعی روش درمانی نیمه تهاجمی و تکمیلی است که در کنار سایر روش های درمانی موجود برای طیف وسیعی از بیماری ها به کار برده می شود. تشخیص صحیح علت عارضه و انتخاب درمان های مکمل مناسب نقش بسزایی در افزایش میزان اثربخشی این روش درمانی دارند.

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار