پنجشنبه 9 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی هموطن آنلاين تب زیبایی داغ‌تر از تب کرونا

 
 

سه شنبه 18 آبان 1400

تب زیبایی داغ‌تر از تب کرونا

 
 

گرایش به زیبایی یک حس کاملا طبیعی است که متاسفانه در کشور ما و ازجمله در مازندران به یک میل مفرط تبدیل شده است. افرادی که هویت جسمی خودشان را دوست ندارند و دچار اضطراب و وسواس فکری هستند، تغییر در شکل ظاهری را بهترین راه‌حل برای بهتر شدن اوضاع و حال فعلی خود می‌دانند...

گرایش به زیبایی یک حس کاملا طبیعی است که متاسفانه در کشور ما و ازجمله در مازندران به یک میل مفرط تبدیل شده است. افرادی که هویت جسمی خودشان را دوست ندارند و دچار اضطراب و وسواس فکری هستند، تغییر در شکل ظاهری را بهترین راه‌حل برای بهتر شدن اوضاع و حال فعلی خود می‌دانند، درحالی‌که این هویت جدید کاذب بوده و به‌دلیل تغییرات دائمی مد در جامعه پایدار نیست.
در اتاق انتظار کنار بقیه بیماران نشسته بود. حتی از روی ماسکی که به صورت زده بود، می‌شد فهمید که بسیار نگران است. گاهی از روی صندلی بلند می‌شد و سراغ یکی از بیماران می‌رفت و چند کلمه‌ای با آنها صحبت می‌کرد و در آخر از آنها می‌خواست ماسک‌شان را پایین بکشند تا بتواند بینی‌شان را بهتر ببیند. یک بار هم سراغ من آمد و گفت: از کار دکتر راضی هستید؟ من بینی‌ام را قبلا عمل کرده‌ام اما از نتیجه آن راضی نیستم. حالا آمده‌ام پیش این دکتر، شاید بتواند بینی‌ام را درست کند. البته گفته‌اند هزینه روتوش بیشتر از اولین جراحی است اما مهم نیست. این قدر عمل می‌کنم تا بینی‌ام فرم دلخواهم را پیدا کند. جراحی اول را در تهران انجام دادم که متأسفانه رضایت‌بخش نبود. حالا علاوه بر شکل نازیبا، مشکل تنفسی هم پیدا کرده‌ام و مجبورم با دهان باز نفس بکشم. شنیده‌ام در مازندران هزینه‌های جراحی بینی خیلی پایین است. به همین دلیل آمدم تا عمل ترمیمی را در این استان انجام بدهم. آن‌طرف‌تر دختر جوان و خوش برورویی نشسته بود که بینی‌اش هیچ مشکلی نداشت و در پاسخ به علامت تعجبی که توی مردمک چشمانم دو دو می‌زد، گفت: دلم بینی عروسکی می‌خواهد، چون آخرین مد جراحی زیبایی است. نه از خرابی عمل بینی می‌ترسید و نه از ابتلا به کرونا: ای بابا اگر این‌طوری فکر کنیم که دیگر هیچ کاری نباید انجام دهیم. کرونا همه جا هست و اگر قرار باشد مبتلا شویم، هر جایی ممکن است این اتفاق بیفتد. اتاق انتظار پر بود از متقاضیان جراحی بینی. با هر سنی و هر جنسیتی،​عجیب اما برای ما این بود که هنوز مدت زیادی از پیک پنجم کرونا نگذشته، با این حال متقاضیان زیادی پشت در اتاق پزشک ایستاده بودند. مبادرت به عمل جراحی زیبایی در استان مازندران آن‌قدر شایع شده که حتی کرونا هم دیگر حریف آن نیست.مراجعان نه‌تنها شهروندان استان‌های شمالی، بلکه متقاضیانی از کل کشور هستند. آن‌طور که منشی یکی از مطب‌های خصوصی به ما می‌گوید: مبادرت به عمل جراحی در گذشته به شرایط فصلی و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها بستگی زیادی داشت. معمولا فصل بهار و تابستان به‌ویژه ایام نوروز مراجعه بیشتری وجود داشت اما سال گذشته به‌دلیل شیوع کرونا از مراجعان کاسته شد و امسال باوجود کرونا دوباره تقاضا روبه افزایش است، طوری که در روز حدود ۲۰نفر به کلینیک ما مراجعه می‌کنند. حالا این آمار مراجعه به یک مطب در مازندران است و اگر آن را ضرب در تعداد مراکز درمانی خصوصی و دولتی کنیم، احتمالا با رقم‌های عجیب و غریب‌تری مواجه خواهیم شد. آماری که ما به همه وجوه مثبت و منفی آن در این گزارش پرداخته‌ایم.

مازندران یکی از مراکز مهم توریسم درمانی است
نرخ پایین جراحی زیبایی، گردشگران را به مازندران می‌کشاند
به گفته سازمان نظام پزشکی مازندران بیش از ۷۰پزشک متخصص گوش و حلق و بینی، ۲۲متخصص فک و صورت و ۱۰فوق تخصص جراحی زیبایی در استان مازندران فعال هستند و عمل رینوپلاستی انجام می‌دهند. در برخی شهرهای مازندران دو یا چند کلینیک خصوصی مشغول کار هستند که مهم‌ترین منبع درآمدشان عمل رینوپلاستی است. بسیاری از بیمارستان‌های خصوصی مازندران هم حداقل چند عمل رینوپلاستی در روز دارند. این آمار را مدیر داخلی یکی از کلینیک‌های خصوصی مازندران به ما می‌دهد و می‌گوید: پایین بودن قیمت‌ها و مسافرپذیر بودن مازندران یکی از عوامل مهم مراجعه مردم از سراسر کشور و حتی خارج از کشور به این استان است. مازندران یکی از مراکز مهم توریسم درمانی در ایران است که به دلیل خوش آب و هوا بودن و نرخ پایین جراحی‌های زیبایی، متقاضیان بسیاری از استان‌ها و حتی کشورهای همسایه دارد. سید جواد موسوی نژاد با بیان این‌که در مراکز جراحی محدودی که در استان هست، جراحی‌های متعددی انجام می‌شود، می‌افزاید: بخش عمده درآمد این مراکز از محل عمل رینوپلاستی است، به همین دلیل در زمان اوجگیری‌کرونا و تعطیلی بخش‌های الکتیو بسیاری از کلینیک‌های خصوصی مازندران متضرر شدند. البته ما حتی در زمان پیک‌های کرونایی مراجعه داشتیم اما به‌خاطر دستورالعمل‌ها قادر به پذیرش و بستری متقاضیان نبودیم.
به گفته وی، هزینه عمل رینوپلاستی (عمل بینی) در پایتخت و شهرهای بزرگ ایران سه تا چهار برابر مازندران است، به همین دلیل مسافران زیادی به این استان می‌آیند و جراحی خود را اینجا انجام می‌دهند. البته شما هم اگر تصمیم به عمل رینوپلاستی داشته باشید و از قیمت‌های پایتخت باخبر باشید حتما ترجیح می‌دهید به مازندران سفر کنید تا هم از تماشای ساحل و جنگل و آب و هوای خوش آن حظ ببرید و هم با یک سوم قیمت جراحی مورد نظرتان را انجام دهید.
پرستار یکی از بیمارستان‌های خصوصی و مشهور تهران که نخواست نامش فاش شود، هزینه یک عمل ساده رینوپلاستی را در بیمارستانی که کار می‌کند، ۳۰تا۴۰میلیون تومان عنوان‌کرده و می‌گوید: برخی پزشکان بیمارستان بنا به خواسته بیمار جراحی‌های تکمیلی صورت از قبیل بوتاکس، گونه‌گذاری و پروتز لب را هم روی بیمار انجام می‌دهند که هزینه‌ای بالغ بر ۱۰۰میلیون تومان دربردارد. در هر روی افزایش مراجعان برای عمل جراحی به مازندران(چه زیبایی باشد و چه درمانی) از منظر گردشگری سلامت اتفاق مثبتی است که معنای دیگر آن بالارفتن سطح درآمد و اشتغال در این استان بوده و اتفاق مبارکی است.

زیبا شویم حتی به قیمت کرونایی‌شدن
توسعه و رونق گردشگری سلامت که وجه‌مثبت ماجراست فقط یک‌وجه آن است و این ماجرا وجوه دیگری هم دارد که وجوه دیگر البته منفی و نگران‌کننده است. یکی از این وجوه نگران‌کننده بحث عمل جراحی در شرایطی است که کرونا همچنان جولان می‌دهد و خط حیاتش بالا و پایین می‌رود و زرد و سرخ می‌شود.
در این بستر کرونایی که احتمال آلودگی‌هوا و سطوح و به‌ویژه مراکزدرمانی وجود دارد، افزایش عمل جراحی می‌تواند به معنای افزایش کرونا و قرمزشدن دوباره استان باشد، چنانکه دانشگاه علوم‌پزشکی هم از افزایش تعداد مراجعان به مراکز درمانی و تست‌های مثبت انجام‌شده و ورود آهسته پیک بعدی کرونا می‌دهد!
شاید بسیاری از متقاضیان عمل بینی، انجام آزمایشات اولیه را دلیل محکمی برای تایید سلامت و بستری‌شدن در مراکز درمانی بدانند اما یک پزشک‌عمومی مازندرانی نظر دیگری دارد.
سارا مظفری با تاکید بر این‌که این آزمایشات سند محکمی برای رد یا تایید کرونا نیست، می‌گوید: افراد زیادی در طول روز به ما مراجعه می‌کنند که با انجام آزمایشات اولیه مثل آزمایش خون و رپید بینی، قصد انجام عمل رینوپلاستی دارند در حالی‌که این آزمایش‌ها برای تایید یا رد بیماری کرونا کافی نیست. در پیک‌پنجم کرونا ویروس دلتا این قابلیت را داشت که حتی نتیجه آزمایش پی‌سی‌آر بیماران را منفی نشان دهد. در حالیکه معمولا بیمارستان‌های خصوصی آزمایش‌های زمانبر تشخیص کرونا را برای متقاضیان عمل رینوپلاستی انجام نمی‌دهند و به همان آزمایش‌های اولیه با پاسخ سریع اکتفا می‌کنند. در نتیجه بیمار با احتمال ناقل‌بودن به اتاق عمل و بعد از آن به بخش بستری راه پیدا می‌کند.
مظفری یادآور می‌شود که عمل رینوپلاستی ارتباط مستقیم با مجاری تنفسی بیمار دارد و اولین نقطه‌ای که ویروس کرونا به آن حمله می‌کند هم مجاری تنفسی است. بیماران در طول بیهوشی نیاز به لوله‌گذاری و عمل ساکشن دارند که ممکن است به حلق و نای آنها آسیب برساند؛ بنابراین انجام عمل‌های غیرضروری در ایام کرونا به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.
ما با حضور میدانی در کلینیک‌ها و مراکزدرمانی و مشاهده ازدحام آنها و پرس‌وجو از کادردرمانی متوجه افزایش عمل زیبایی در استان مازندران شدیم و این درحالی است که معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران معتقد است از آنجا که هیچ رتبه‌بندی‌ای درخصوص جراحی‌های زیبایی در وزارت‌بهداشت وجود ندارد، دانشگاه علوم‌پزشکی آمار دقیقی از تعداد جراحی‌های زیبایی در مازندران و تعرفه‌های رایج آنها در دست ندارد. دکتر تورج اسدی با بیان این‌که در ایام کرونا دستورالعمل‌های کشوری و استانی مبنی بر منع عمل الکتیو بوده و به بیمارستان‌ها اعلام شده، می‌افزاید: صدور این دستورالعمل‌ها به منظور تعطیلی بخش‌های مربوط به جراحی‌های الکتیو ازجمله عمل رینوپلاستی در بیمارستان‌ها و در ایام اوج بیماری کرونا انجام‌شده و هدف اصلی آن ایجاد آمادگی و افزایش ظرفیت در مراکز درمانی دولتی و غیردولتی، برای پذیرش بیماران کووید - ۱۹ در زمان بحران و اوجگیری بیماری بود.
اسدی از انجام بیش از ۱۱هزار بازدید از مراکز درمانی استان در یک‌سال گذشته خبر داده و می‌گوید: طی بازدیدهای مکرری که از مراکز درمانی و موسسات، کلینیک‌ها و مطب‌های سطح استان در سال گذشته داشتیم، علاوه‌بر تذکر کتبی، دو مرکز جراحی محدود استان نیز به دلیل تخلف در همین زمینه، پلمب و پرونده آنها به مراجع قضایی ارسال شد. از سویی ما هیچ گزارشی مبنی بر فعالیت بخش‌های الکتیو در زمان اوجگیری کرونا نداشتیم و اگر برخی کلینیک‌ها و بیمارستان‌های خصوصی به‌طور مخفیانه اقدام به انجام اعمال زیبایی کرده‌اند، به ما گزارش داده نشد.

نداشتن حس خودارزشمندی
در بحث افزایش جراحی‌های زیبایی در مازندران غیر از خطر افزایش ابتلا به کرونا و قرمز شدن دوباره استان، یک بخش تامل‌برانگیز دیگر هم وجود دارد و آن این‌که بخش زیادی از مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی مازندرانی هستند، یعنی جوانانی که از ظاهر و شاید از هویت خود راضی نیستند و درصدد تغییر ​آن برآمده‌اند. ما با چند کارشناس روان‌شناسی دراین‌باره صحبت کردیم و آنها رونق صنعت گردشگری و مسافرپذیر بودن مازندران را در افزایش گرایش مردم به انجام جراحی‌های زیبایی به‌خصوص عمل بینی بی‌تاثیر ندانستند. زینب ولیان، روان‌شناس و مدرس دانشگاه فرهنگیان مهم‌ترین علت گرایش جوانان مازندرانی به فرهنگ مد وارداتی گردشگران را عدم رضایت از خود و نداشتن حس خودارزشمندی می‌داند.
ولیان دراین‌باره به ما می‌گوید: گرایش به زیبایی یک حس کاملا طبیعی است که متاسفانه در کشور ما و ازجمله در مازندران به یک میل مفرط تبدیل شده است. افرادی که هویت جسمی خودشان را دوست ندارند و دچار اضطراب و وسواس فکری هستند، تغییر در شکل ظاهری را بهترین راه‌حل برای بهتر شدن اوضاع و حال فعلی خود می‌دانند، درحالی‌که این هویت جدید کاذب بوده و به‌دلیل تغییرات دائمی مد در جامعه پایدار نیست. کسی که وسواس فکری دارد، دائم شکل ظاهری خود را چک می‌کند و دچار اضطراب فکری می‌شود. به گفته وی، بالا بودن اختلاف طبقاتی، ترس از قضاوت، پیشروی فرآیند الگوپذیری و گرایش به زندگی‌های لاکچری به‌دلیل مهاجرت پایتخت‌نشینان و افراد غیربومی به این استان موجب شده که تغییرات سبک زندگی در مازندران بسیار سریع‌تر اتفاق بیفتد و گرایش مردم بومی و محلی به جراحی‌های زیبایی بیشتر شود. این روان‌شناس بالینی یکی دیگر از عوامل افزایش تقاضا برای جراحی زیبایی در ایام کرونا را بیشتر شدن اوقات فراغت مردم در این ایام می‌داند و می‌گوید: در ایام کرونا فرصت خودبازبینی در جوانان بیشتر شد. از طرفی وجود تبلیغات گسترده در فضای مجازی ازجمله بلاگرها موجب شده تا بسیاری از جوانان اعضای صورت و بدن خود را با سلبریتی‌ها و افراد مشهور دنیا مقایسه کنند. درحالی‌که این افراد از زیبایی و شکل ظاهری خودشان درآمد کسب می‌کنند.
ولیان ضمن ابراز نگرانی از کاهش سن جراحی‌های زیبایی در دخترها و پسرهای ایرانی و مازندرانی می‌گوید: متاسفانه در کشور ما سن جراحی‌های زیبایی به‌خصوص عمل رینوپلاستی، بوتاکس، تتو، تزریق ژل و ... به ۱۵ سال رسیده درحالی‌که سن ۱۵، سن مناسبی برای انتخاب نیست و هیچ دختر یا پسری در این سن نمی‌تواند تصمیم درست و عقلانی بگیرد. از طرفی اعضای صورت و اندام‌های بدن آنها تا ۱۸ و ۲۰ سالگی رشد می‌کند که به تغییرات بیشتری در آینده منجر خواهد شد و می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به سلامت این جوانان وارد کند. از همین رو باید رسانه‌ها و به‌ویژه رسانه ملی در این زمینه اطلاع‌رسانی، فرهنگ‌سازی و روشنگری کنند.

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار