جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری ضریب هوشی استیون هاوکینگ چند بود و بزرگ‌ترین کشف او چیست؟

 
 

روزیاتو , سه شنبه 21 دي 1400

ضریب هوشی استیون هاوکینگ چند بود و بزرگ‌ترین کشف او چیست؟

 
 

اگر استیون هاوکینگ زنده بود، دیروز تولد هشتاد سالگی اش می بود. به همین مناسبت می خواهیم در این مطلب از Mirror نگاهی کوتاه بیندازیم به زندگی و ذکاوت این کیهان شناس، نویسنده و متخصص فیزیک نظری.

اگر استیون هاوکینگ زنده بود، دیروز تولد هشتاد سالگی اش می بود. به همین مناسبت می خواهیم در این مطلب از Mirror نگاهی کوتاه بیندازیم به زندگی و ذکاوت این کیهان شناس، نویسنده و متخصص فیزیک نظری.
روز گذشته گوگل دودل به مناسبت زادروز استیون هاوکینگ لوگوی خود را تغییر داد. وی که یکی از نوابغ تاریخ در زمینه علوم بود در سال ۲۰۱۸ درگذشت. هاوکینگ از ۲۱ سالگی به بعد به تشخیص پزشکان به نوعی بیماری نورون حرکتی به نام ALS مبتلا شده بود.
ضریب هوشی استیون هاوکینگ چند بود؟
امید به زندگی افرادی که به این بیماری مبتلا هستند عمدتاً بین ۲ تا ۵ سال است اما هاوکینگ احتمالات را به چالش کشید و به مدت ۵۵ سال با این بیماری فرساینده سر کرد. همزمان با بزرگداشت این دانشمند شهیر توسط گوگل، نگاهی می اندازیم به کمک های وی به جهان علم.
پروفسور استیون هاوکینگ هرگز ضریب هوشی خود را فاش نکرد ولی باورها بر این است که ضریب هوشی وی ۱۶۰ بوده باشد. این عدد در طبقه بندی «نابغه» قرار می گیرد و ۰.۰۰۳ درصد مردم چنین ضریب هوشی دارند.
اگرچه به وضوح او یک نابغه بود، اما درباره ی آی کیو خود سر و صدا راه نمی انداخت و معتقد بود توانایی های انسان را نمی توان به وضوح با یک عدد سنجید.
در مصاحبه مشهوری با نیویورک تایمز در سال ۲۰۰۴ از او پرسیده شد ضریب هوشی اش چند است. وی در جواب گفت: «اصلا نمی دانم. کسانی که پز آی کیو خود را می دهند، بازنده هستند.»
وقتی از او درباره ی دیدگاه شایع مردم مبنی بر نابغه بودنش پرسیده شد، گفت: «رسانه ها در حوزه ی علم نیز مانند خیلی حوزه های دیگر زندگی نیاز به ابرقهرمان دارند، اما واقعیت این است که محدوده توانایی های زیادی وجود دارد که خط و مرز تعیین کننده ای هم ندارد.»
هاوکینگ کمک های شایان فراوانی به حوزه ی کیهان شناسی ـ که به ریشه و خاستگاه و تکامل جهان هستی نگاه می افکند ـ نمود. یکی از بزرگ ترین دستاوردهای وی کشفش درباره سیاه چاله ها بود که دریافت سیاه چاله ها کاملاً سیاه نیستند و از خود چیزی ساطع می کنند که حالا به آن تابش هاوکینگ می گویند. این کشف مهم بحث و جدل های زیادی را در پی داشت اما نحوه ی پیشرفت فیزیک در سال های آتی را پایه گذاری کرد.
علاوه بر کارهای پژوهشی، هاوکینگ نویسنده هم بود. کتاب «تاریخچه مختصر زمان» که در سال ۱۹۸۸ منتشر شد یکی از معتبرترین کتاب ها در مقوله علم است. این کتاب به مدت ۲۳۷ هفته در فهرست پرفروش های ساندی تایمز قرار گرفت و ۲۵ میلیون نسخه از آن فروش رفت.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار