 |
توصيه روز |
 |
 |
| :: بازار کامپيوتر :: |
 |
|
| :: نکته آموزشی :: |
 |
|
|
 |
 |
|
 |
|
|
|
|
|
مهر , چهارشنبه 30 فروردين 1385 |
|
بهای نفت به 72 دلار نزدیک شد
|
| | | |
 | بهای نفت در بازارهای جهانی از هر بشکه 71 دلار فراتر رفت و رکورد پیشین خود در سیام آگوست 2005 را شکست و به بالاترین سطح خود از سال 1983 رسید.
| بهای نفت خام سبک و شیرین آمریکا برای تحویل در ماه ماه، شب گذشته به هر بشکه 71.86 دلار رسید و از رکورد 70.85 دلاری سیام آگوست گذشته فراتر رفت.
بر اساس این گزارش، امروز صبح بهای نفت خام از رکورد دیشب خود پایینتر آمد و به هر بشکه 71 دلار کاهش یافت. در بازار لندن نیز بهای نفت برنت به 72.5 دلار در هر بشکه افزایش یافت که ششمین افزایش متوالی آن طی چند روز اخیر است.
بهای نفت خام از دو سال پیش به علت افزایش شدید تقاضا در اقتصادهای رو به رشد آسیایی روند صعودی به خود گرفت و سال گذشته به علت کمبود ظرفیت پالایش نفت در سطح جهان شتاب بیشتری یافت و در سالجاری نیز تنشهای سیاسی موجود در ایران، عراق و نیجریه مهمترین دلیل رشد خیرهکننده آن هستند.
بهای نفت خام از سال 2002 تاکنون سه برابر شده است و در صورت تعدیل آن بر اساس تورم به قیمت 80 دلار شوک نفتی اوایل دهه 1980 خواهد رسید.
در حالی که افزایش تقاضا برای بنزین نیز بر رشد 10 دلاری بهای نفت طی چهار هفته اخیر موثر بوده است، سرمایهگذاران تشدید تنش هستهای ایران را عامل اصلی رشد بهای نفت میدانند.
افزایش فشارهای آمریکا بر دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل برای اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران مهتمرین دلیل افزایش شدید بهای نفت طی یک روز گذشته بوده است.
در همین حال، بررسی خبرگزاری بلومبرگ حکایت از افزایش ذخایر نفت آمریکا دارد. بر این اساس، ذخایر نفت استراتژیک آمریکا هفته گذشته 0.7 درصد افزایش یافت که بالاترین سطح آن از ماه مه 1998 تاکنون است.
هماکنون ذخایر نفت استراتژیک آمریکا معادل 36 روز واردات نفت این کشور است و رشد ذخایر نفت این کشور تاثیری تسکینکننده بر افزایش ناگهانی بهای نفت طی 24 ساعت گذشته داشت و موجب کاهش مجدد بهای نفت شد.
| | | | | | | | | | |
|
 |
تحليل |
 |
 |
| :: اقتصادی :: |
 |
|
| :: فناوری اطلاعات :: |
 |
|
| :: روی خط جوانی :: |
 |
|
| :: ورزش :: |
 |
|
| :: فرهنگ و هنر :: |
 |
|
| :: حوادث :: |
 |
|
|
 |
 |
|
 |
|
|