چهارشنبه 20 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی سياسی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات با سولانا خبر داد

 
 

جمعه 7 مهر 1385

لاریجانی از پیشرفت مذاکرات با سولانا خبر داد

 
 

تا به امروز چهار دور مذاکره با سولانا داشتیم و بحث های مختلفی داشته ایم و بحث های مختلفی شده است که در هر زمینه به نتایج خوبی دست یافته ایم.

لاریجانی از پیشرفت مذاکرات با سولانا خبر داد
علي لاريجاني از پيشرفت مذاكرات با خاوير سولانا درباره پرونده‌ هسته‌يي ايران خبر داد و گفت: اميدوارم تداوم اين ديدارها به آغاز مذاكرات اصلي منجر شود.
دبير شوراي امنيت ملي كشورمان كه براي انجام مذاكرات با خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه‌ي اروپا به برلين به سر مي‌برد، پس از ديدار روز پنجشنبه‌ خود با سولانا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تا به امروز چهار دور مذاكره با سولانا داشته‌ايم و بحث‌هاي مختلفي شده است كه در هر زمينه به نتايج خوبي دست يافته‌ايم.
وي همچنين با بيان اين كه اين مذاكرات طولاني و سازنده بود، نتايج ديدارش را با سولانا مثبت ارزيابي كرد.
سولانا نيز تاكيد كرد به رغم عدم توافق درباره پرونده‌ هسته‌يي ايران در اين ديدار گام‌هاي رو به جلويي برداشته شده كه مي‌تواند به ادامه‌ مذاكرات و رسيدن به راه حل سياسي براي حل و فصل اين پرونده منجر شود.
وي تاكيد كرد كه مذاكراتش با لاريجاني هفته‌ آينده نيز ادامه خواهد داشت.
سولانا تصريح كرد كه تلاش براي رسيدن به راه حل ديپلماتيك پرونده‌ هسته‌يي ايران همچنان ادامه دارد و نمي‌توان گفت كه اين تلاش‌ها به طور نهايي با شكست رو به رو شده است.
در حالي كه علي لاريجاني، دبير شوراي امنيت ملي كشورمان و خاوير سولانا ، رييس سياست خارجي اتحاديه‌ي اروپا تاكيد دارند كه پيشرفت‌هايي در مذاكراتشان حاصل شده است، با اين حال خبرگزاري فرانسه گزارش داد كه اين مذاكرات بدون دستيابي به نتيجه‌اي پايان يافت.
رويتر نيز گزارش داد كه خاوير سولانا با بيان اين كه نتوانسته با علي لاريجاني به توافقي برسد گفته است كه به زودي دور ديگري از مذاكرات را برگزار با طرف ايراني خواهد كرد.
بر اساس گزارش روزنامه اينتر نشنال هرالد تريبيون، لاريجاني پس از ديدار با سولانا گفت: فرصتي داشتيم تا چندين ساعت كنار هم باشيم و به همراه يكديگر با تلاش زياد كار كنيم .
وي افزود: برخي پيشرفت‌هاي مهم را در باره‌ برخي عناصر مربوط به اينكه مذاكرات چگونه مي‌تواند
 

" يك سخنگوي وزارت خارجه آلمان گفت كه اشتاين‌ماير، سولانا را در جريان ديدارش با لاريجاني خواهد گذاشت اما از ارايه جزئيات ديدار لاريجاني و اشتاين‌ماير خودداري كرد. ... "

 
 
انجام گيرد ، حاصل كرديم.
اين گزارش به نقل از يك ديپلمات اروپايي كه به علت حساس بودن موضوع از افشاي نامش خودداري كرد افزود كه اكنون مساله‌ سلسله مراتب مطرح است.
وي گفت كه اين مساله به آن مربوط مي‌شود كه ايران به طور خاص با اينكه چه زماني برنامه غني سازي اورانيوم را تعليق خواهد كرد ، موافقت كند.
رويتر به نقل از چند ديپلمات غربي كه از نتايج ديدار رييس سياست خارجي اتحاديه‌ اروپا با دبير شوراي امنيت ملي كشورمان مطلع شده‌اند گفته‌اند كه ايران هم‌چنان از پذيرفتن تعليق غني‌سازي اورانيوم خودداري مي‌كند و لاريجاني را به تلاش براي طولاني كردن مذاكرات متهم كردند.
با اين حال اين خبرگزاري به نقل از سولانا پس از ديدارش با لاريجاني ضمن ابراز اميدواري نسبت به تماس ديگري در اواسط هفته‌ آينده با دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان گزارش داد: ما به پيشرفت‌هايي دست‌ يافته‌ايم اما هنوز مسايلي هستند كه بسته نشده‌اند.
به گزارش رويتر ، اظهارات سولانا بيانگر آن است كه دورنماي صدور قطعنامه‌اي قريب الوقوع در شوراي امنيت سازمان ملل تيره و تار مي‌باشد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، سولانا درباره ديدارش با لاريجاني با بيان اين كه اين مذاكرات سازنده بوده گفت كه هفته آينده با دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان تلفني گفت‌وگو خواهد كرد اما اشاره‌اي نكرد كه آيا مذاكراتي رو در رو نيز انجام خواهد شد يا خير.
دور اول اين مذاكرات عصر روز چهارشنبه به پايان رسيد ، اما مطلبي از جزئيات آن به دليل عدم مشاركت طرفين در كنفرانس مطبوعاتي منتشر نشد.
سولانا پس از ديدار با لاريجاني ، به شش كشور درباره ديدارش با لاريجاني گزارش خواهد داد.
از سوي ديگر به گزارش خبرگزاري فرانسه، علي لاريجاني بعد از ظهر روز پنجشنبه با فرانك والتر اشتاين ماير ، وزير امور خارجه‌ آلمان در برلين ديدار كرد. اشتاين‌ماير كه در ديدار سولانا و لاريجاني شركت نداشت گفت كه نسبت به حصول پيشرفت در اين مذاكرات خوش‌بين بوده است.
دو طرف در اين ديدار درباره‌ برنامه هسته‌يي ايران و نيز گسترش همکاري‌هاي اقتصادي ، سياسي و منطقه‌يي گفت‌وگو كردند.
وزير خارجه آلمان در اين ديدار بر ضرورت تداوم گفتگوها درباره مساله‌ي هسته‌يي كشورمان تاكيد كرد.
يك سخنگوي وزارت خارجه آلمان گفت كه اشتاين‌ماير، سولانا را در جريان ديدارش با لاريجاني خواهد گذاشت اما از ارايه جزئيات ديدار لاريجاني و اشتاين‌ماير خودداري كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا گفت كه ايران هنوز با تعليق غني سازي اورانيوم موافقت نكرده است.
با اين حال شان مك كورمك، سخنگوي وزارت امور خارجه‌ آمريكا كه پس از ديدار دو روزه‌ي علي لاريجاني، دبير شوراي امنيت ملي كشورمان با خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه‌ي اروپا در برلين سخن مي‌گفت افزود، نه آمريكا و نه ديگر قدرت‌هاي بزرگ جهان خواستار تحريم ايران نيستند.
مك‌كورمك در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران به سولانا پايبندي‌اش
 

" كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه‌ي آمريكا پيش از انجام اين مذاكرات، در تماس تلفني با سولانا به وي تاكيد كرده بود كه آمريكا خواهان تعليق دائمي غني‌سازي در ايران است. ... "

 
 
را نسبت به تعليق غني‌سازي اعلام كرده است گفت: نه (ايراني‌ها پايبندي‌شان را اعلام) نكرده‌اند. ما به اميدمان براي پاسخي مثبت از سوي ايران ادامه مي‌دهيم. هيچكس خواستار در پيش گرفتن راه تحريم‌ها نيست.
سخنگوي وزارت امور خارجه‌ آمريكا با اين حال گفت: اما ما همراه با (ديگر قدرت‌هاي بزرگ) براي دنبال كردن اين راه در صورتي كه ايراني‌ها بخواهند اين در را باز كنند آماده‌ايم.
وي گفت كه كونداليزا رايس، وزير خارجه آمريكا روز چهارشنبه با سولانا تلفني صحبت كرده و قرار است پس ديدار لاريجاني - سولانا نيز با وي دوباره تماس بگيرد.
خبرنگار الجزيره در برلين نيز تاكيد كرد كه كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه‌ي آمريكا پيش از انجام اين مذاكرات، در تماس تلفني با سولانا به وي تاكيد كرده بود كه آمريكا خواهان تعليق دائمي غني‌سازي در ايران است.
وزير امور خارجه‌ آمريكا در ديدار با همتاي يوناني‌اش كه در حال حاضر رياست دوره‌اي شوراي امنيت را بر عهده دارد، در واكنش به ديدار لاريجاني و سولانا عنوان داشت: مذاكرات چندان به طول نمي‌انجامد و اميدواريم كه سولانا در مذاكراتش موفق شود. وي افزود: چنان‌چه ايران تعليق غني‌سازي اورانيوم را بپذيرد، مذاكرات از سر گرفته خواهد شد.
اين در حاليست كه كشورمان بارها تصريح كرده است كه تعليق غني‌سازي را نخواهد پذيرفت.
پيش از اين وزير امور خارجه‌ كشورمان نيز با بيان اين‌كه سولانا و لاريجاني در اروپا ديدار مي‌كنند، گفته بود كه با توجه به فضاي تفاهم و درك متقابلي كه در دور قبلي اين گفت‌و‌گوها وجود داشته، تهران نسبت به نتيجه اين گفت‌وگوها خوشبين است.
متكي هم‌چنين اظهار داشت كه اكنون به نظر مي‌رسد اروپا در اين كه راه حل ديپلماتيك را در قبال برنامه صلح‌آميز هسته‌يي ايران دنبال كند، يكپارچه شده و ما نيز معتقديم تصميم آنان مبني بر تاكيد بر ادامه‌ مذاكرات، منطقي و واقع‌بينانه بوده است.
اما در حالي كه شان مك كورمك، سخنگوي وزارت امور خارجه‌ آمريكا پس از ديدار اخير علي لاريجاني، دبير شوراي امنيت ملي كشورمان با خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه‌ اروپا در برلين ادعا كرد كه نه آمريكا و نه ديگر قدرت‌هاي بزرگ جهان خواستار تحريم ايران نيستند ، كنگره آمريكا با تصويب لايحه‌اي در راستاي بسط و تشديد تحريم‌ها عليه ايران و شركت‌هايي كه با اين كشور تجارت مي‌كنند ، حركت كرد.
خبرگزاري رويتر گزارش داد: هدف از اين لايحه كه از طريق راي‌گيري شفاهي در مجلس نمايندگان آمريكا تصويب شد و در انتظار اقدام سنا به سر مي‌برد، بستن سرمايه‌هايي است كه مي‌تواند به ايران در توسعه آنچه "سلاح هسته‌يي" خوانده شد كمك كند و نيز اعمال فشار بر جمهوري اسلامي در اين زمان حساس است.
ايليانا لتينن، يك جمهوريخواه اهل فلوريدا كه براي تصويب اين لايحه اعمال فشار مي‌كرد گفت: اين لايحه ابزارهاي لازم را براي جلوگيري از دستيابي ايران به كمك فني، منابع مالي و مشروعيت سياسي براي توليد آنچه "سلاح هسته‌يي
 

" بانفوذترين لابي صهيونيستي (آيپك) با استقبال از اين اقدام لايحه مذكور را گامي مهمي در منزوي ساختن تهران خواند. ... "

 
 
و حمايت از تروريسم" خوانده در اختيار مقامات آمريكايي قرار مي‌دهد.
منتقدين اين لايحه گفتند كه چنين اقدامي مي‌تواند ديپلماسي بين‌المللي را با هدف قرار دادن كشورهايي كه آمريكا به عنوان متحد در مبارزه براي متقاعد ساختن متحدان به ترك برنامه‌ي هسته‌يي نياز دارد بسيار مشكل سازد.
آنها هم چنين گفتند كه تحريم‌هايي كه از سوي يك كشور اعمال شود به ندرت كارايي خواهد داشت.
بر اساس گزارش رويتر، اين لايحه تحريم‌هاي اقتصادي عليه تهران را كه تحت عنوان "قانون تحريم‌هاي ايران - ليبي" (ILSA) شناخته شده است و تا چند روز ديگر مدتش به پايان مي‌رسيد پنج سال ديگر تمديد مي‌كند تا شركت‌ها را از سرمايه‌گذاري در بخش انرژي در ايران منصرف كند.
اين لايحه هم چنين تحريم‌هاي اقتصادي الزامي را عليه شركت‌هايي اعمال مي‌كند كه هر گونه كالا خدمات يا فناوري‌هايي را كه مي‌تواند در برنامه‌هاي تسليحاتي هسته‌يي شيميايي يا بيولوژيكي به كار گرفته شود براي ايران فراهم كنند.
بر اساس اين گزارش سناتورهاي حامي اين لايحه براي رسيدن به توافق به اتفاق آرا براي تصويب آن در سنا و ارسال آن براي امضاي جورج بوش، رييس جمهور آمريكا پيش از تعطيلي كنگره در چند روز آينده تلاش مي‌كنند.
اين لايحه هم چنين كمك به آنچه "گروه‌هاي حقوق بشري و حامي دموكراسي و سازمان‌هاي راديو تلويزيوني مستقل" خوانده را مجاز مي‌سازد. اين گزارش حاكي است، بانفوذترين لابي صهيونيستي (آيپك) با استقبال از اين اقدام لايحه مذكور را گامي مهمي در منزوي ساختن تهران خواند.
از سوي ديگر نخست وزير رژيم صهيونيستي بار ديگر ايران را به تلاش براي توليد سلاح هسته‌يي متهم كرد.
خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد، ايهود اولمرت، نخست وزير رژيم صهيونيستي روز پنجشنبه به راديو رژيم صهيونيستي گفت، در حالي كه رژيم متبوعش براي متوقف كردن بن بست با فلسطيني‌ها و مسايل مربوط به جنگ اخير در لبنان تلاش مي‌كند اما همچنان ايران را يك اولويت در نظر مي‌گيرد.
وي افزود: ما براي پرداختن به تهديد ايران تلاش فوق‌العاده‌اي انجام مي‌دهيم، اين تهديدي است كه نمي‌توان آن را ناديده گرفت.
اولمرت گفت كه رژيم متبوعش بايد براي جلوگيري از آنچه وي "توليد سلاح هسته‌يي در ايران" خواند با متحدانش همكاري كند.
با اين حال وي افزود كه آمريكا و نه رژيم صهيونيستي بايد چنين تلاش‌هايي را رهبري كند.
نخست وزير رژيم صهيونيستي گفت: با رييس‌جمهور آمريكا درباره‌ اين مساله تماس مستقيم دارم و تضمين مي‌كنم كه آمريكا به اين مساله متعهد است. وي با اظهار اين كه اين رژيم آماده‌ دفاع از خود است، گفت: ما هرگز حقمان براي دفاع از خود را در هيچ موقعيتي رها نكرده و نخواهيم كرد.

 
 

واکنش رایس به لغو دیدار لاریجانی و سولانا
لاریجانی: ایران‌ تضمین‌ میدهد که ‌بسوی ‌انحراف‌ نظامی‌ نرود
لاریجانی:واكنشي نشان خواهيم داد كه به اندازه كافي براي غربي‌ها دردآور باشد

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
۸۳ درصد اولیا، کیفیت آموزش مجازی را «خوب» و «خیلی خوب» ارزیابی کردند
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار