جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر پروفسور شيرين بياني‌ تربيت يافته‌ مهر، هنر و دانش‌

 
 

جمعه 30 مرداد 1383

پروفسور شيرين بياني‌ تربيت يافته‌ مهر، هنر و دانش‌

 
 

پروفسور شيرين بياني، استاد در رشته تاريخ متولد 1317 در تهران است.

پروفسور شيرين بياني‌  تربيت يافته‌ مهر، هنر و دانش‌
پروفسور شيرين بياني، استاد در رشته تاريخ متولد 1317 در تهران است. او در خانواده‌اي كاملا فرهنگي متولد شد. به دبيرستان ژاندارك رفت و در همانجا به زبان فرانسه مسلط شد. خودش مي‌گويد كه سه عامل در شكل‌گيري شخصيت او نقش بسيار موثري داشت: “من حاصل سه كانون معرفت هستم كه در سه كلمه خلاصه مي‌شود: مهر، هنر و دانش يعني اول خانواده، دوم موزه ايران باستان و سوم دانشگاه.” موزه ايران باستان محل كار مادرش، دكتر ملك زاده بياني، بود و او از همان كودكي خود را وابسته به اين مكان كه آميخته هنر و تاريخ اجداد ايراني بود، مي‌دانست.
او در دانشگاه تهران، رشته تاريخ خواند و از كلاس استاداني چون دكتر بهمنش، دكتر بينا، دكتر شيباني، علي اصغر شميم و دكتر محمد حسن گنجي استفاده كرد.
او در خانواده‌اي بزرگ شد كه براي ادامه زندگي علمي او برنامه‌ريزي صورت مي‌گرفت. پس از مشورت با خانواده، تصميم گرفته شد كه همانند پدرش دكتر خانبابا بياني كه استاد تاريخ دانشگاه تهران بود، به پاريس برود و در سوربن نزد پروفسور كائن ايران شناس و شرق شناس معتبر، ادامه تحصيل بدهد. او بر زبان فرانسه مسلط بود و در اولين ملاقاتش با پروفسور كائن به فرانسه
 

" پروفسور شيرين بياني هم اكنون در كنار همسرش دكتر محمدعلي اسلامي ندوشن و فرزندانش در تهران به سر مي‌برد و به تحقيقات خود در رشته تاريخ ايران ادامه مي‌دهد... "

 
 
گفت و گو كرد و از همان اول مشخص شد كه بايد رساله‌اش درباره “تاريخ آل جلاير” باشد. در همان اولين روزهاي سفر به پاريس، مادرش او را با پروفسور “لازار” ايرانشناس معروف نيز آشنا كرد. او مي‌گويد: “پروفسور لازار، مرا به كتابداري كتابخانه “مدرسه السنه شرقيه” معرفي كرد. خانم كتابدار كه زن جا افتاده‌اي بود، نگاه عجيبي به من كرد و گفت: “اين بچه آمده است، دكتري بخواند؟
دكتري كمي هيبت و هيكل مي‌خواهد”. سن كم و سادگي و ريزنقشي من به دكتري نمي‌خورد.” او در دانشگاه سوربن در كلاس‌هاي پروفسور “كائن” درباره سلجوقيان و عهد اسلامي، و “ژان اوبن” سندشناسي خواند.
دكتر شيرين بياني در تمام خاطرات علمي‌اش ياد مادر و پدرش را زنده مي‌كند زيرا آن دو قدم به قدم مراحل رشد علمي او را زير نظر داشتند. مادرش در روز دفاع او از ايران به پاريس رفت تا شاهد دفاعيه دخترش باشد. دكتر شيرين بياني مي‌گويد: “در آن روز خانم گدار، همسر آندره گلدار، پروفسور اوبن و پروفسور هانري ماسه حضور داشتند. من به نحو احسن و با بهترين نمره از رساله‌ام دفاع كردم و جلسه تمام شد. استاد اوبن ما را به رستوران قديمي‌ كه در نزديكي دانشگاه بود، دعوت كرد و مادرم به حكم جايزه، يك دوره “دايره المعارف اسلامي” كه تازه شروع به چاپ شده بود، براي من نام نويسي كرد.” پروفسور شيرين بياني در سال 1342 با مدرك دكتري در رشته تاريخ، به تهران بازگشت. رساله‌اش را با نام “تاريخ آل جلاير” منتشر كرد. در 25 سالگي با مدرك دكتري وارد كادر آموزشي دانشگاه تهران شد و از همان سال به تاليف و تدريس و تحقيق به طور جدي ادامه داد. از تاليفات او مي‌توان به زن در ايران عصر مغول، شامگاه اشكانيان و بامداد ساسانيان، دين و دولت در ايران عهد مغول، تيسفون و بغداد در گذر تاريخ، دين و دولت در عهد ساساني و چند مقاله ديگر، ايران از ورود آريايي‌ها تا سقوط هخامنشيان و دمساز دو صد كيش اشاره كرد.
پروفسور شيرين بياني هم اكنون در كنار همسرش دكتر محمدعلي اسلامي ندوشن و فرزندانش در تهران به سر مي‌برد و به تحقيقات خود در رشته تاريخ ايران ادامه مي‌دهد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار