وعده‌هاي توخالي و واگن‌هاي پر مترو
جمعه 30 فروردين 1387 - ساعت 00:10

«متأسفانه، عملكرد متروي شهر تهران علي‌رغم اين كه پشتيباني‌هاي دولت نسبت به گذشته 3 برابر شده است، رشد قابل قبولي نداشته...

 

تشويق شهروندان به استفاده از مترو و افزايش 3 برابري مسافران آن در حالي صورت مي‌گيرد كه مسئولان شهرداري تهران كماكان اطمينان چنداني به تأمين به موقع بخشي از اعتبارات ندارند و امسال نيز براي اول بودن در رقابت‌هاي اين بخش، عمده اعتبارات را خود تأمين كنند.
با وجود آن كه شنيدن اعتراض‌هاي مكرر، ازدحام و فشارهاي بيش از حد به جسم و روان مسافران، تأخير قطارها در ورود و رسيدن به مقصد و معطلي‌هاي يك ساعته مدت‌هاست‌ براي مسافران ثابت خط تهران ـ كرج و صادقيه ـ امام خميني«ره» عادي شده است اما خشم و اعتراض نابهنگام يك شهروند ناشنوا نسبت به شلوغي و تأخير قطار در ساعت 7:40 صبح امروز، ناراحتي حاضران را از وضعيت موجود تشديد كرد.
با وجود چنين شرايطي، مسئولان همچنان نسبت به اعتراض‌ها كه گزارش‌هاي متعدد آن را به صورت مستقيم و غيرمسقيم از طريق خود شهروندان، رسانه‌ها و چه بسا مشاهدات عيني نيروهاي مرتبط با خود را دريافت مي‌كنند، بي‌توجهند و براي تامين به موقع اعتبارات مورد نياز مترو براي تجهيز و توسعه آن اقدام جدي انجام نمي‌دهند.
تناقض‌گويي‌ها، چالش‌ها و برخورد سياسي مسئولان با موضوع حمل و نقل عمومي به عنوان جدي‌ترين چالش شهروندان در زمان‌هاي مختلف ـ به خصوص طي 2 سال گذشته ـ چرايي‌هاي متعدد همراه با تعجب را براي اكثر تهراني‌ها به وجود آورده است به گونه‌اي كه همگان به شدت خواستار دريافت پاسخ‌هاي شفاف و روشن از سوي مسئولان در رابطه با آن‌ها هستند.
تناقض ميان اظهارات مديران مترو همچون جعفر ربيعي مدير عامل شركت متروي تهران مبني بر «عمل نكردن دولت به تعهدات خود و كاهش اعتبارات مترو در سال 86 نسبت به 85» با سخنان مهدي هاشمي رئيس ستاد تبصره 13 در نشست خبري 22 اسفند 86 كه به خبرنگاران گفته بود «در ارتباط با اعتبارات متروي تهران هيچ كاهش اعتباري نداشته‌ايم و عنوان كاهش اعتبار 20 ميليارد توماني به 14 ميلياد تومان از سوي مديرعامل شركت بهره‌برداري مترو صحت ندارد و به زودي اعداد و ارقام مورد نظر در اختيار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.» از جمله دلايل بروز سوالات متعدد در ذهن شهروندان است.
سخنان هاشمي در جمع خبرنگاران بر خلاف اظهارات مسئولان مترو در نشست مذكور مبني بر «متأسفانه، عملكرد متروي شهر تهران علي‌رغم اين كه پشتيباني‌هاي دولت نسبت به گذشته 3 برابر شده است، رشد قابل قبولي نداشته و ما اميدواريم مسئولان اين مجموعه در برنامه‌هاي خود تجديدنظر كنند.» نكته قابل توجه ديگري است كه نمي‌توان آن را ناديده گرفت.
ايراد سخنان انتقاد‌آميز از سوي مسئولان نسبت به يكديگر به قدري است كه هاشمي براي اثبات صحت اظهارات خود در بخش ديگر اظهارت خود در جلسه مذكور عنوان كرد ‌«در رابطه با اعتبارات اختصاص يافته از آقايان امضا گرفته‌ايم.
بسياري از آمارهاي كه اعلام مي‌كنيم، پيش از اين توسط خودشان اعلام شده است، اگر اين آمارها غلط است، بايد اصلاح كنند و اگر درست است، حرف‌هايي كه پس از آن گفته مي‌شود، به هيچ وجه موجه نيست.»
جعفر تشكري هاشمي معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران نيز طي روزهاي اخير در حالي وعده وقوع تحولات جدي در خطوط مترو طي سال 87 به شهروندان به واسطه افزايش مجموعاً 15 كيلومتر به خطوط متروي تهران (معادل 40 درصد خطوط فعلي) و ورود واگن‌هاي جديد از نيمه دوم سال جاري داده است كه تجربه سال‌هاي گذشته حكايتي ديگري دارند.
با توجه به عدم تأمين به موقع اعتبارات مورد نياز، كشمكش‌هاي سياسي ميان مسئولان شهرداري و دولت و كارشكني‌هاي ناشي از عوامل مختلف در فرايند اجراي پروژه‌ها به تهراني‌ها ثابت كرده است تنها زماني مي‌توانند نسبت به اين قبيل اظهارات اطمينان حاصل كنند كه سوار بر واگن‌هاي تازه ساخت در خطوط جديد تردد كنند.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news100449.html