پايان ماموريت CD-R
فناوران , پنجشنبه 19 ارديبهشت 1387 - ساعت 15:25

به هر حال محصولي که تمامي قابليت‌ها را با قيمت مناسب ارايه کند، قطعا ظرفيت تخصيص سهم بيش‌تري از شاخص را به خود دارد.

محمدجواد مفيدرام- بنا بر آخرين نظر سنجي باشگاه فعالان ICT متشکل از 2500 فروشگاه و مرکز فعال در بازار ICT کشور، در حال حاضر در بازار درايوهاي نوري ايران، DVD-Writer‌ها با 8 درصد رشد نسبت به شاخص پاييز 86، همان طور که پيش‌بيني مي‌شد بيش‌ترين رشد را نسبت به ساير درايوهاي نوري بازار داشته و با برخورداري از 39 درصد از سهم محبوبيت شاخص بازار، محبوب‌ترين درايو نوري بازار محسوب مي‌شود.
اين در حالي است که CD-Rom‌ که اولين نسل درايو نوري است با 3 درصد کاهش سهم نسبت به شاخص تابستان 86، با در اختيار داشتن 6 درصد از اين سهم، آخرين جايگاه را در بين درايوهاي رايج در بازار به خود اختصاص داده است.
با نگاهي به شاخص تابستان 85 و مقايسه آن با شاخص اخير، اولين نکته‌اي که جلب نظر مي‌کند، سرعت خيره کننده رشد DVD-Writer‌ و کاهش سهم عجيب CD-Rom‌ است، به طوري که به ترتيب با 27 درصد رشد و 22 درصد کاهش پرافت و خيزترين بازار را رقم زده‌اند.
افزايش تقاضاي بازار و به دنبال آن کاهش قيمت DVD-Writer‌ها و همچنين تمرکز برندهاي مختلف بر اين محصول نيز مي‌تواند، از مهم‌ترين عوامل بالا رفتن سهم اين محصول در شاخص باشد.
به هر حال محصولي که تمامي قابليت‌ها را با قيمت مناسب ارايه کند، قطعا ظرفيت تخصيص سهم بيش‌تري از شاخص را به خود دارد که اين محصول توانسته است خودش را به اين جايگاه برساند.
اما Combo‌ها که بعد از DVD-Writer‌ها در جايگاه دوم قرار گرفته‌اند، همان طور که پيش‌بيني مي‌شد با کاهش سهم 3 درصدي مواجه شدند، اما با اين وجود همچنان با 19 درصد جايگاه دومين درايو نوري محبوب بازار را به خود اختصاص داده‌اند. با توجه به روند کاهش قيمت هر چند نامحسوس DVD-Writer‌ها، ورود برندهاي جديد به اين دسته و اضافه شدن BD‌ها (Blue-ray Disc) به بازار، پيش‌بيني مي‌شود Combo‌ها به روند نزولي خود در شاخص ادامه دهند.
از طرفي CD-Writer‌ها نيز همانند CD-Rom‌ها با افت شديدي مواجه شدند. اين درايو‌ها با 7 درصد کاهش سهم نسبت به شاخص گذشته و مجموعا با 15 درصد کاهش نسبت به تابستان 85 در حال حاضر با اختصاص 17 درصد از سهم محبوبيت شاخص بازار در جايگاه سوم و بالاتر از DVD-Rom‌ها ايستاده‌اند، اما به نظر نمي‌رسد که مدت زمان زيادي از عمر اين درايوها در بازار نيز باقي مانده باشد.
در شاخص اخير به جز DVD-Writer‌ها تنها DVD-Rom‌ها رشد داشته‌اند. با اينکه اين رشد يك درصدي آن چنان محسوس نبوده است، به نظر مي‌رسد مي‌توانند تا قبل از جا افتادن BD-Rom‌ها در بازار ايران به رشد هر چند نامحسوس خود ادامه دهند، حتي با تقاضايي بسيار پايين تر از هم خانواده خود.
از سوي ديگر BD‌هاي سوني که پس از مدت‌ها رقابت سخت با ديسک‌هاي HD توشيبا، توانسته‌اند پيروز شوند به طور پراکنده وارد بازار مي‌شوند تا بالاخره اين فناوري به بازار ايران هم معرفي شود.
بعد از اعلام چوباچي، مدير شركت سوني، براي توسعه خطوط توليد به منظور دسترسي به هدف جاه طلبانه اختصاص 50 درصد از سهم بازار جهاني به BD‌ها تا پايان سال 2008 و همچنين عرضه LCD TV‌هايي با امکان ضبط اطلاعات بر روي BD، به نظر مي‌رسد اين بازار شروعي باشد براي تحولي دوباره در دنياي انتقال اطلاعات و سرگرمي‌ها و بايد منتظر بود تا سهم BD‌ها به تدريج افزايش پيدا کرده و BD-Rom‌ها و BD-Writer‌ها جايگاه درايوهاي DVD را به خود اختصاص دهند.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news102361.html