انتظار براي تعيين نرخ سود بانكي
ایسنا , دوشنبه 23 ارديبهشت 1387 - ساعت 20:56

هر چند كه اين عدد هم تاكنون از سوي مقامات رسمي بانك مركزي تاييد نشده است اما به نظر مي‌رسد حداكثر تا اول خرداد ماه مانند سال گذشته تكليف نهايي نرخ سود بانكي معين شود.

 

در حالي كه موضوع كاهش نرخ سود بانكي در سال جاري مانند سال گذشته باز هم محل بحث كارشناسان قرار گرفته است همانند سال پيش كه ابتدا از تغيير نكردن آن خبر مي‌رسيد اما با كاهش دو درصدي مواجه شد، اين بار نيز برخي منابع از حكايت پارسال براي امسال خبر مي‌دهند و عنوان مي‌كنند كه اين نرخ بار ديگر كاهش يافته و احتمالا تك رقمي مي‌شود.
پس از اينكه در ابتداي امسال بانك مركزي بسته سياستي ـ نظارتي خود را براي نظام پولي و مالي كشور اعلام كرد و در آن اشاره شده بود كه نرخ سود بانكي بر اساس ميزان نرخ تورم تعيين خواهد شد اما مخالفت‌هايي كه با اين بحث شد موجب شد كه دولت اعلام كند تصميم‌گيري در اين زمينه بر عهده كميسيون اقتصادي دوات خواهد بود.
در حدود يك ماه گذشته ديدگاه‌هاي مختلفي در اين زمينه مطرح مي‌شده است به طوري كه از يك سو بانك مركزي معمولا بر ثابت ماندن و يا حتي افزايش اين نرخ تاكيد دارد، وزارت اقتصاد بر ثابت بودن آن اصرار مي‌ورزد و برخي ديگر از اعضاي هيات دولت مانند وزيران كار و صنايع و معادن بر كاهش آن اعتقاد دارند.
در اين بين برخي منابع به دنبال اعمال سياست‌هاي انقباضي بانك مركزي اعلام كردند كه بار ديگر نرخ 12 درصد در كميسيون اقتصادي دولت به تصويب رسيده و منتظر نظر نهايي رييس‌جمهور است كه اين امر با وجود گذشته يكي دو هفته هنوز اعلام نشده است.
در روزهاي گذشته هم معاون اول رييس‌جمهور خبر داد كه در همين روزها از سوي بانك مركزي اين نرخ اعلام خواهد شد. رييس‌كل بانك مركزي هم از اعلام آن در همين روزها خبر داد! اما ظاهرا اين حكايت همچنان باقي است و هيچ منبع رسمي تاكنون اظهار نظر قطعي درباره آن نكرده است.
در ادامه وضعيت كنوني برخي گمانه‌زني‌ها از كاهش اين نرخ خبر مي‌دهند و گفته مي‌شود كه در آخرين جلساتي كه در اين زمينه برگزار شده يكي از نظرهاي قالب كاهش نرخ سود بانكي از 12 درصد كنوني در بانك‌هاي دولتي به زير 10 درصد و در حدود 9.5 درصد است.
هر چند كه اين عدد هم تاكنون از سوي مقامات رسمي بانك مركزي تاييد نشده است اما به نظر مي‌رسد حداكثر تا اول خرداد ماه مانند سال گذشته تكليف نهايي نرخ سود بانكي معين شود.
سال گذشته در چنين روزهايي بحث بر سر نرخ سود بانكي به شدت بالا گرفته بود و در حالي كه در حاشيه هفدهمين كنفرانس سالانه سياست‌هاي پولي و ارزي از ثابت بودن آن از سخن به ميان آمد در اول خرداد 1386 سخنگو دولت از كاهش دو و پنج درصدي اين نرخ براي بانك‌هاي دولتي و خصوصي خبر داد.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news102766.html