وزارت بازرگاني اعلام کرد:همه شرکت هاي توليدي و توزيعي يکسال فرصت دارند با مراجعه به نمايندگي هاي ارائه دهنده خدمات ايران کد، براي دريافت «کلي ملي» محصولات خود اقدام کنند.
وزارت بازرگاني با اجراي سازمانه نظام ملي طبقه بندي و خدمات شناسه کالا و خدمات ايران www.irancode.ir تلاش مي کند زبان مشترک در عرصه تبادل داده ها و اطلاعات و زنجيره تامين و گردش کالاي کشور ايجاد کند.
اين طرح را معاونت برنامه ريزي و امور اقتصادي با همکاري مرکز ملي شماره گذاري کالا و خدمات ايران با اهداف - ايجاد بستر اطلاعاتي و پايگاه مرکزي داده ها براي - و تسهيل تجارت و گسترش تجارت الکترونيکي و بهبود بهره وري در چرخه بازرگاني کشور در گستره جغرافيايي کل کشور اجرايي کند.
اين سامانه به طور عملي و آزمايشي در سال 85 آغاز شد و بخشي از خدمات سيستم در گروه هاي خاص کالايي مثل مواد غذايي و ملزومات شروع شده است.
براساس آيين نامه اجرايي، وزارت بازرگاني از آذرماه سال 1386 براي تمام کالاها و از ابتداي سال 87 براي تمام خدمات سيستم را بايد اماده ارائه خدمات کند.
ميزان مراجعه کننده ساليانه براي دريافت خدمات ، تمام واحدهاي توليدي و توزيعي کشور (حدود 2 و نيم ميليون کارگاه اعم از توليدي، توزيعي و خدماتي) هستند.
در اين سيستم ، استانداردها، راهنماها، ساختار طبقه بندي، ابزارها، دستورالعمل ها و کمک هاي فني که وزارت بازرگاني فراهم کرده است در اختيار واحدهاي توليدي و توزيعي کالا و خدمات قرار داده مي شود تا براي طبقه بندي و کد گذاري محصولات خود اقدام و اطلاعات پايه انها را به صورت هماهنگ و استاندارد توليد کنند.
اطلاعات توليد شده برروي پرتال ملي اطلاع رساني کالاها و خدمات کشور قرار مي گيرد و از اين طريق انتشار مي يابد تا تمام استفاده کنندگان از اطلاعات اعم از خريداران کالا و خدمات، پژوهشگران، واحدهاي دولتي و ديگر ذينفعان مربوطه بتوانند با سادگي و سهولت از طريق اينترنت به آنها دست يابند و بهره برداري کنند.
دستاوردهاي سيستم براي بخش بازرگاني کشور عمدتا شامل شناسنامه دار شدن تمام اقلام و عرضه کنندگان انها، ايجاد نمايشگاه ديجيتال دائمي در قالب پرتال ملي اطلاع رساني کالا و خدمات، فراهم کردن زبان مشترک و تسهيل ارتباط خريداران و عرضه کنندگان ، ايجاد زمينه و بستر لازم براي بکارگيري فناوري اطلاعات در ارتباطات بنگاه با بنگاه، توانمندسازي موسسات و بنگاه هاي کشور براي تبادل الکترونيکي داده ها (EDI) ، ايجاد کاتالوگ الکترونيکي براي تمام محصولات در گردش در بازار کشور و ايجاد اطلاعات لازم و امکان نظارت بر موسسات دولتي ذيربط است.
هدف اصلي و کلي اين سيستم، تسهيل تجارت، گسترش تجارت الکترونيکي و بهبود بهره وري در بخش بازرگاني کشور اعلام شده است.
|