تغيير چهره
فناوران , دوشنبه 10 تير 1387 - ساعت 20:28

نظر‌سنجي‌هاي سال 2008 نشان مي‌دهد كه اينترنت به يك ميدان نبرد جدي براي رقيباني همچون كانديدا‌هاي رياست جمهوري تبديل شده است.

نسترن صائبی«چهره دموكراسي در آمريكا، در حال تغيير است» اين جمله‌اي است كه بر صدر مانيفست وب‌سايت مجمع دموكراسي شخصي (Personal Democracy Forum يا PDF) نشسته است. به عقيده گردانندگان اين مجمع، نيرويي جديد از طريق ابزار‌هاي فناورانه - مثل اينترنت، در كنار سيستم سرمايه محور خبر‌پراكني سياسي در حال شكل‌گيري و افزايش نفوذ است كه چهره دنياي سياست را تغيير مي‌دهد و امروز هر كسي مي‌تواند گزارشگر، مدير مجامع، ناشر و تامين‌كننده منابع مالي براي سياست‌مداران باشد، آن هم بدون حتي يك دلار پول!
اين مجمع آنلاين هفته گذشته (23 و 24 ژوئن)پنجمين نشست خود را با حضور انديشمندان و آينده نگران جامعه اطلاعات برگزار كرد تا به بررسي نقش اينترنت در عرصه تحول سياسي بپردازد.
آنچه مي‌خوانيد خلاصه‌اي از چند سخنراني در اين نشست است.
نظر‌سنجي‌هاي سال 2008 نشان مي‌دهد كه اينترنت به يك ميدان نبرد جدي براي رقيباني همچون كانديدا‌هاي رياست جمهوري تبديل شده است. از اين رو بحث PDF در روز اول برگزاري حول اين موضوع بود كه چگونه فناوري و اينترنت نحوه انتخابات آمريكا را دگرگون كرده است. تمامي شركت‌كنندگان نشست PDF متفق‌القول بودند كه مهم نيست كه چه كسي انتخاب مي‌شود بلكه موضوع اساسي اين است كه دولت‌هاي مختلف چگونه مي‌توانند با بهره‌گيري از فناوري هرچه بيش‌تر با شهروندان ارتباط برقرار كرده و از اين طريق خدمت‌رساني كنند.
موضوع بحث روز دوم اين اجلاس نيز اين بود كه چگونه فناوري و اينترنت، حاكميت و مشاركت‌ مدني را متحول كرده است.
در اين اجلاس سخنراني‌هاي اصلي توسط افراد نامداري نظير اليزابت ادواردز، همسر جان ادواردز كانديد‌ا‌ي رياست جمهوري در دوره قبل، مايكل ارينگتون، آريانا هافينگتون، وينت سرف، پدر اينترنت و كريگ نيومارك، مدير اجرايي شركت Craigslist.org ايراد شد و اين افراد در مورد موضوعات كليدي نظير مهم‌ترين ابداعات فناورانه در زمينه سياسي در سال 2008، تسخير دنياي اينترنت توسط تصاوير ويديويي، نقش net –root ها و right - root ‌ها در تحول اينترنت، چگونه دولت ويكي (Wiki Government) مي‌تواند به كار خود ادامه دهد و چندين موضوع ديگر به گفت‌وگو پرداختند.
لزوم سياست‌گذاري بر روي پهناي باند
وینت سرف، پدر اينترنت و مباشر ارشد گوگل در مورد سياست فناوري ملي سخنراني كرد و به اقداماتي اشاره كرد كه بي‌طرفي اينترنت را با تهديد مواجه كرده است.
وي شركت‌های ارتباطاتي را عامل اين تهديدات خواند و گفت كه اين عوامل با كنترل اطلاعات، آنها را از مسير واقعي خود منحرف مي‌كنند.
وينت سرف همچنين اعلام كرد كه در آينده نزديك تصاوير ويديويي اينترنت را تسخير خواهند كرد و مردم با سرعتي فوق تصور به شبكه متصل خواهند شد. وي پيش‌بيني كرد كه بار‌‌گذاري تصاوير ويديويي بيش از تماشاي آنلاين آن براي كاربران جذابيت پيدا خواهد كرد و كاربراني كه با سرعت چند گيگابيت در ثانيه به شبكه متصل مي‌شوند، ترجيح مي‌دهند كه در عرض 16 ثانيه، يك تصوير ويديويي يك ساعته را با بهترين كيفيت دانلود كنند، نه اين كه آن را با كيفيت پايين‌تر به صورت آنلاين تماشا كنند.
وي همچنين گفت كه راه‌اندازي شبكه‌هاي تلويزيوني اينترنتي با مدل‌هاي جديد و امكانات متنوع، رقابت تنگاتنگي را با سرويس‌هاي دانلود تصاوير در آينده ايجاد خواهد كرد.
سرف سپس هشدار داد كه تداوم اين روند و علاقه كاربران به دانلود محتوا‌هاي ويديويي، خطر كمبود پهناي باند را به دنبال خواهد داشت.
وي اعلام كرد كه كشور‌هاي جهان بايد با سياست‌گذاري‌هاي مناسب، امكانات استفاده از پهناي باند بيش‌تر را در اختيار شهروندان خود قرار دهند، ضمن آنكه هزينه اتصال به اينترنت از طريق پهن‌باند بايد كاهش يابد.
وي افزود: بايد به منظور تقويت زير‌ساخت‌هاي مخابراتي و ارتباطي انگيزه لازم را جهت سرمايه‌گذاري در بخش خصوصي ايجاد كنيم، همچنين بايد قوانيني وضع شود تا رقابت و دسترسي عادلانه براي استفاده از منابع ارتباطي پرسرعت تضمين شود.
رسانه‌ها حقايق را بگويند
آريانا هافينگتون؛ قدرتمندترين زن وبلاگ‌نويس دنيا (وبلاگ Hoffington post) در اين كنفرانس به موضوع رسانه‌ها در جهان پرداخت و رسانه‌هاي سنتي را مورد انتقاد قرار داد.
وي در جمع شركت‌كنندگان اين اجلاس با انتقاد از سازمان‌هاي خبري سنتي در نظام سرمايه‌داري اعلام كرد كه اين سازمان‌ها در ارايه حقايق و اخبار درست شكست خورده‌اند و عليرغم اينكه كاملا غرض‌ورزانه عمل مي‌كنند، خود را بي‌طرف جلوه‌ مي‌دهند.
وي گفت: اين سازمان‌ها فقط به نقل از افراد اطلاعات را منتقل مي‌كنند بدون اينكه به ارزش اينگونه افراد توجهي داشته باشند.
وي با اشاره به اينكه هدف رسانه‌هاي جديد، افزايش شفافيت، پاسخ‌گويي و وحدت و يكپارچگي است اعلام كرد كه رسانه‌هاي قديمي دچار يك نابساماني شده و نسبت به بي‌نظمي‌ها بي‌توجه است. در حالي كه رسانه جديد وسواس خاصي نسبت به رويدادهاي جهاني دارد. وي معتقد است كه رسانه‌ها احتياج دارند كه حقايق را منتقل كنند.
هافينگتون گفت كه قصد دارد وبلاگ خود را به يك روزنامه آنلاين تبديل كند تا خود شخصا اخبار را به معرض نمايش بگذارد.
هافينگتون انتقاد رسانه‌هاي سنتي به برخي وبلاگ‌نويسان و خبرنگاران به خاطر نداشتن صلاحيت در انتشار اخبار را بي‌مورد دانست و گفت: مطمئنا رسانه‌هاي جديد كمتر از رسانه‌هاي سنتي اعتبار ندارند.
وي در جواب سوال چاك دفئو (Chuck Defeo)، مبني بر اينكه آيا رسانه جديد قابليت انتشار حقايق را دارد، گفت: ما عصري را پشت سر مي‌گذاريم كه ايده‌ها و نظرات مختلف، جوامع را تحت تاثير قرار داده و افراد نقش سازنده‌اي در جامعه خود دارند و احساس مي‌كنم كه ديگر زمان بي‌تفاوتي‌ها به پايان رسيده است.
دفئو كه خود مدير اجرايي و مدير كل جامعه آنلاين Townhall.com است، نيز اعلام كرد كه ايده‌هاي دموكراتيكي كه در اين كنفرانس مطرح شد، ايده‌هاي مثبت و سازنده‌اي بود اما مي‌توانم بگويم كه ما تا به امروز قادر به انجام اين كارها نبوده‌ايم.
برتري آنلاين اوباما
اليزابت ادواردز، همسر جان ادواردز نيز در سخنراني خود به بحث تاثير اينترنت بر مسايل سياسي سال 2008 پرداخت و گفت: استفاده از فناوري و اينترنت در دنياي سياست، امري است كه باراك اوباما به آن توجه خاص دارد و همين باعث برتري وي به جورج بوش است.
ادواردز گفت: اين نشست (PDF) در شكل‌گيري جامعه اطلاعات نقش مهمي ايفا مي‌كند و ما در اين نشست بايد فكر كنيم كه چگونه مي‌توانيم از اينترنت به نحو احسن استفاده كنيم.
گفتني است كه اليزابت ادواردز به خاطر اينكه نمي‌توانست به نيويورك سفر كند، از طريق سرويس Skype و به صورت مجازي به سخنراني پرداخت.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news106679.html