مردي که دوستش را در ميدان تره بار «خاني آباد» تهران از پا درآورد ديروز با جلب رضايت خانواده داغدار به زندان محکوم شد.
در جلسه رسيدگي به اين پرونده که به رياست قاضي «نورالله عزيزمحمدي» در شعبه 71 دادگاه کيفري پايتخت برگزار شد، نماينده دادستان به توضيح کيفرخواست پرداخت و گفت؛ محمد 43 ساله اول شهريور 1384 به دنبال دعوا در ميدان تره بار «خاني آباد» دوستش «جعفر» را با ميله از پا درآورد. اکنون با توجه به اعتراف مجرم و همچنين نظريه پزشکي قانوني که علت اصلي مرگ را شکستگي جمجمه و آسيب شديد مغز بر اثر برخورد جسم سخت تشخيص داده است، براي او تقاضاي اشد مجازات (قصاص نفس) دارم.
سپس پدر و مادر «جعفر» در جايگاه قرار گرفتند و براي قاتل پسرشان حکم مرگ خواستند. همچنين قاضي «عزيزمحمدي» از شاهدان خواست به تشريح آنچه ديده اند، بپردازند. شهرام 32 ساله اظهار داشت؛ به همراه پسرعمويم با ماشين از کنار ميدان تره بار مي گذشتيم که متوجه درگيري شديم. پسرعمويم به من اشاره کرد و گفت؛ «اين مرد - محمد- از صندوق عقب ماشينش يک ميله درآورد و به سر و کمر طرف ديگر دعوا کوبيد.» جعفر پيش از آنکه بتواند با چاقو، واکنشي نشان دهد نقش بر زمين شد و محمد چند ضربه ديگر زد.اين شاهد ادامه داد؛ من و پسرعمويم از آنجا دور شديم اما دوباره برگشتيم و محمد را که به سر و صورتش مي کوبيد، ديديم.
همان موقع از پسرعمويم خواستم به کلانتري برود و به ماموران خبر دهد.نوبت دفاع به متهم که رسيد او توضيح داد؛ جعفر قرص روانگردان مصرف مي کرد و معمولاً حال عادي نداشت. ما قبلاً با هم معامله کرده بوديم و اختلاف حساب داشتيم تا اينکه آن روز بار ديگر درگير شديم. جعفر با چاقو به من حمله کرد و سه ضربه زد. من هم فقط براي دفاع از خودم ميله يي را که روي زمين بود، برداشتم اما نمي دانم به کدام قسمت بدنش کوبيدم،با پايان حرف هاي متهم 42 ساله وي به قصاص محکوم و حکم در ديوان عالي کشور تاييد شد تا اينکه خانواده مقتول اعلام کردند از خونخواهي صرف نظر کرده اند.
بدين ترتيب محمد با پرداخت «ديه» از يک قدمي چوبه دار برگشت و پس از محاکمه از جنبه عمومي جرم به سه سال زندان محکوم شد.
|