صادرات نفت آذربايجان از خاك گرجستان متوقف شد
جام جم , يكشنبه 20 مرداد 1387 - ساعت 22:49

روناگ عبدلايف رئيس شركت نفت دولتي آذربايجان گفت از شب گذشته صادرات و واردات نفت از طريق بنادر گرجستان متوقف شده است .

 

درگيري نظامي بين روسيه و گرجستان در اوستياي جنوبي موجب توقف صادرات نفت جمهوري آذربايجان از طريق بنادر باتومي و كولوي گرجستان شد.
روناگ عبدلايف رئيس شركت نفت دولتي آذربايجان گفت از شب گذشته صادرات و واردات نفت از طريق بنادر گرجستان متوقف شده است .
درگيري هاي نظامي در منطقه اوستياي جنوبي عامل اصلي توقف صادرات نفت از طريق بنادر گرجستان بوده است .
اكنون آذربايجان به دنبال صدور نفت خود از طريق خط لوله روسي باكو نووروسيسك است ولي ظرفيت اين خط لوله بسيار كم است .
روز شنبه هواپيماهاي روسي منطقه اي نزديك خط لوله باكو تفليس جيهان را مورد حمله قرار دادند.نخست وزير گرجستان گفت در اين حمله آسيبي به اين خط لوله نرسيده است .
گرجستان طي سالهاي اخير به مسير مهم و استراتژيكي براي صادرات نفت آذربايجان و درياي خزر تبديل شده است .
گرجستان اين امكان را براي شركتهاي غربي فراهم آورده تا با دور زدن مرزهاي روسيه و ايران، نفت درياي خزر را به آمريكا و اروپا منتقل كنند .




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news110317.html