نخست وزير روسيه معتقد است كشورهاي اروپايي دستورات خود را از كاخ سفيد دريافت مي كنند و اگر اين سياست ادامه يابد، براي بررسي مسائل اروپا بايد با واشنگتن صحبت كرد.
ولاديمير پوتين، نخست وزير روسيه، اروپا را از اقدامات در عرصه سياست بين الملل بر طبق دستورات ايالات متحده آمريكا برحذر داشت.
نخست وزير روسيه در مصاحبه با شبكه تلويزيوني «ARD» آلمان، در تشريح روند اوضاع پيرامون به رسميت شناختن استقلال آبخازي و اوستياي جنوبي از سوي مسكو به اين نكته اشاره كرد كه منطقه صرب نشين كوزوو چگونه مستقل شد.
وي اين نكته را گوشزد كرد كه در حال روسيه را به خاطر به رسميت شناختن اين دو جمهوري محكوم مي كنند، در صورتي كه در زمان خود با نقش قطعنامه شوراي امنيت خود استقلال كوزوو را به رسميت شناختند.
پوتين يادآور شد؛ در آن زمان قطعنامه 1244 شوراي امنيت سازمان ملل متحد تصويب شد كه در آن از تماميت ارضي صربستان سخن به ميان آمده بود. در صورتي كه همه اين قطعنامه را به فراموشي سپرده و كنار گذاشتند. تلاش كردند تا همه چيز را برعكش جلوه دهند. در صورتي كه به هيچ وجه نمي شد آن را ناديده گرفت. عواقب آن را فراموش كردند. چرا؟ براي اينكه كاخ سفيد اينطور دستور داده بود و همه اطاعت كردند.»
نخست وزير روسيه گفت: اگر كشورهاي اروپايي به همين صورت سياست خود را دنبال كنند، ما مجبور خواهيم بود براي بررسي مسائل اروپا با واشنگتن به مذاكره بپردازيم.
پوتين در ادامه افزود: به نظر من بحران در اوستياي جنوبي تا حد زيادي به تحريك نيروهاي خارجي، از جمله دوستان آمريكايي ما و با توجه به مسائل مربوط به مبارزات انتخاباتي در اين كشور بوجود آمد. اين مسئله مسلما استفاده از منابع دولتي به منظور تامين برتري يكي از نامزدها، در حال حاضر نامزد حزب حاكم در ايالات متحده صورت گرفت.
نخست وزير روسيه يادآور شد: ما مي دانيم كه مشاورين آمريكايي بسياري در اين زمينه ها فعاليت مي كنند. يكي از طرفين مناقشات نژادي را به بدترين نحو تجهيز نظامي مي كنند و بعد آن را به سمت تصميم گيري از راه نظامي سوق مي دهند. به نظر مي رسد كه اين راه در نگاه نخست بسيار ساده تر از برگزاري مذاكرات چند جانبه و يافتن راه حل مناسب براي حل مسئله است. ولي اين راه خطرناكي است و حوادث اخير اين مسئله را ثابت كرده است.
|