رعايت نكردن درجه نگهداري غذا يكي ازخطرناك‌ترين عوامل مسموميت غذايي است
سلامت نیوز , چهارشنبه 13 شهريور 1387 - ساعت 11:20

منشا بسياري از مسموميت‌ها بخصوص مسموميت‌هاي اپيدمي از گوشت ، غذاهاي فانتزي ، چرب و مواد غذايي ويتاميني مي‌باشد .

 

رعايت نكردن درجه نگهداري و پخت غذا به دليل فعاليت "باكتري ها" و ميكروب "سال مونل" يكي از خطرناك‌ترين عوامل توليد مسموميت غذايي است.
دكتر "حسين جلالي" در همايش تغذيه و سلامتي افزود: بهترين درجه نگهداري غذا پنج درجه بالاي صفر ودرجه مناسب براي پخت و گرم كردن غذا ‪ ۶۰‬درجه مي‌باشد.
وي گفت: رعايت‌نكردن درجه‌نگهداري و پخت غذا ‪ ۳۰‬درصد ازعلت بروز مسموميت هاي غذايي را به خود اختصاص مي‌دهد.
وي با بيان اينكه سالانه هشت درصد مردم جهان از جمله ايران، مسموميت غذايي را تجربه مي‌كنند،افزود: به دليل پيامدهاي جاني و ضررهاي اجتماعي و اقتصادي، تذكر موارد ايمني غذا با نصب برچسب‌ها بر روي بسته بندي مواد غذايي، جزو اولويت‌هاي بهداشتي بسياري از كشورها از جمله ايران قرار گرفته است.
جلالي بيان داشت: منشا بسياري از مسموميت‌ها بخصوص مسموميت‌هاي اپيدمي از گوشت ، غذاهاي فانتزي ، چرب و مواد غذايي ويتاميني مي‌باشد بنابراين مكان‌هاي پرجمعيت از جمله خوابگاهها، پادگان‌ها و رستوران‌هاي سرراهي در صورت رعايت نكردن نكات بهداشتي بزرگترين منبع مسموميت غذايي مي‌باشند.
اين استاد دانشگاه با بيان اين كه ‪ ۶۸‬درصد عوامل مسمويت غذايي باكتري‌ها و بعد ميكروب "سال مونل" مي‌باشد، گفت: به منظور پيشگيري‌از مسموميت غذايي، همكاري بين بخش‌ها در زمينه نحوه توليد، نوع كود مصرفي تا مصرف و بسته بندي سالم غذا از جمله دستورات بهداشتي بين‌المللي براي ايمني غذا است، كه در سال‌هاي اخير به اجرا در آمده است.
وي افزود: با توجه به اين كه مسمويت غذايي فرصت زيادي را براي شناسايي و نحوه زمان مي‌طلبد، نياز است از سلامت و ايمني غذا با مطالعه برچسب‌ها به خصوص براي كوچكترها، زنان باردار و افراد سالخورده مطلع شد و درصورت مشاهده موارد را به فروشنده و مراكز بهداشت اطلاع داد.
وي با اشاره به فرا رسيدن ايام محرم يادآور شد: به دليل گستردگي پخش نذورات، لازم است طباخان نسبت به‌ايمني غذا بخصوص گوشت اطمينان حاصل كنند و به بهداشت فردي و جمعي خود در مكان تهيه غذا توجه بيشتري نشان دهند.
در همايش استاني تغذيه و سلامتي كه در دانشگاه علوم پزشكي‌اصفهان برگزار شد موضوعات نقش تغذيه در توسعه، بهداشت و ايمني غذا، تغذيه سالم و نقش ريزمغذي‌ها در سلامت مورد بررسي قرار گرفت و از اساتيد تغذيه دانشگاه تقدير شد.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news112267.html