مخبر كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:اعلام این که خاموشی برق ها به علت خشكسالی بوده بطور قطع بدون مبنا و پایه علمی و حقیقی و كارشناسی بوده است.
علی ادیانی ، مخبر كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با سایت این شبكه با بیان اینکه خاموشی برق احتمالا برای ماه های آینده هم استمرار خواهد داشت گفت: بیان اینکه خاموشی برق ها به علت خشكسالی حاصله بوده بطور قطع بدون مبنا و پایه علمی و حقیقی و كارشناسی بوده است؛ به علت این كه حداكثر برقی كه از طریق نیروگاه های برق آبی وارد شبكه تولید برق ما می شود حداكثر 10 درصد برق كل تولیدی كشور است و حتی اگر خشكسالی هم اتفاق نمی افتاد ما قطعی و خاموشی برق را داشتیم.
وی تصریح کرد: عواملی مثل عدم سرمایه گذاری جدی، موثر، مفید و كافی برای تامین و تولید برق كشور، فرسوده بودن شبكه برق رسانی كشور و همین طور هدر رفت و تلفات برق كشور وجود دارد كه متاسفانه بر اساس آمار بانك جهانی 19 درصد برق تولید كشور به هدر می رود و ایران با این عدد و رقم در سطح خاورمیانه رتبه نخست تلفات برق را دارد و مجلس هم به طور جدی به ویژه كمیسیون انرژی رسما اعلام می كند آماده همكاری با وزرات نیرو برای رفع موانعی كه پیش روی آنها است و آنچه مربوطه به مجلس است را دارد.
ادیانی افزود: جلسات متعدد و مشتركی كه كمیسیون انرژی با وزارت نفت و مسئولان در رابطه با تامین سوخت زمانی انجام گرفت بسیار خوب و موثر بود و استمرار خواهد داشت.
وی گفت: در بررسی میزان توانمندی وزرات نفت در ارائه خدمت رسانی سوخت در فصل زمستان امسال آنچه كه برآیند مجموعه نشست ها و ارزیابی ها است در زمستان امسال نیز احتمال كمبود گاز را خواهیم داشت و از این جهت كمیسیون انرژی هم به مسئولین و هم به وزرارت نفت، كاركنان و دست اندركاران مربوطه این نكته را تاكید كرده است كه باید تمام توانمندی ها و ظرفیت های موجود را بسیج كنند تا مردم در فصل زمستان با پدیده افت فشار گاز مواجه نشوند اما احنمال وقوع این مشكل را نمی توان نادیده گرفت.
مخبر كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: جلسه ای كه كمیسیون انرژی در این هفته منعقد كرد، مربوط به طرح جامع انرژی بود و نمایندگان عضو كمیسیون انرژی، مجموعه سیاست ها و اولویت های كاری از ابتدای شروع مجلس را در دستور كار خود قرار دادند.
علی ادیانی در ادامه تصریح كرد: در این باره رییس مجلس در كمیسیون انرژی حاضر شد و به مباحثی از جمله مباحث راهبردی ضرورت تدوین طرح جامع انرژی و همین طور اعمال نظارت مجلس به ویژه كمیسیون انرژی بر مجموعه قراردادهای منعقد شده نفتی در سطوح داخلی و خارجی اشاره کرد.
ادیانی افزود: طبیعی است كه مجلس به علت كثرت قراردادهای نفتی و گازی قادر به اعمال نظارت و اشرافیت بر همه قراردادها نخواهد داشت ولی باید از دیدگاه ریاست مجلس ، همه اعضای كمیسیون انرژی و همه اعضای منتخب مردم بر قراردادهای نفتی كه بخش قابل توجه ای از قراردادهای مهم و موثر بین المللی است بهره مند شود و بر این قراردادها با نگاه اعمال نظارت اشرافیت لازم را داشته باشد.
|