تهیه نقشه های 25 هزارم در 200 منطقه
دوشنبه 18 شهريور 1387 - ساعت 15:33

امور زمین‌شناسی منطقه‌ای تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی25‌هزارم بیش از 200 منطقه از ایران را در دستور کار خود قرار داده است که تا پایان امسال مراحل برداشت آنها، نهایی و آماده چاپ خواهد شد.

 

هموطن آنلاین _سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات ‌معدنی کشور ، نقشه‌های زمین‌شناسی 25هزارم مناطق مختلف را برای ارائه اطلاعات مورد نیاز مهندسان بخش‌های اجرایی و عمرانی کشور، تهیه می‌کند.
جلیل قلمقاش مدیر زمین‌شناسی منطقه‌ای این سازمان از تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی با مقیاس 25 هزارم مناطق مختلف کشور خبر داد و افزود: امور زمین‌شناسی منطقه‌ای تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی25‌هزارم بیش از 200 منطقه از ایران را در دستور کار خود قرار داده است که تا پایان امسال مراحل برداشت آنها، نهایی و آماده چاپ خواهد شد.
قلمقاش هدف از تهیه این نقشه‌ها را کاربردی کردن نقشه‌های زمین‌شناسی بیان کرد و گفت: نقشه‌های زمین‌شناسی25‌هزارم 6 لایه موضوعی زمین‌شناسی ناحیه‌ای، زمین‌شناسی اقتصادی، زمین‌شناسی مهندسی، زمین‌ ریخت‌شناسی مهندسی، مخاطرات زمین شناسی و زمین‌شناسی زیست محیطی دارد که از این تعداد 70 درصد از طریق سازمان زمین‌شناسی و 30درصد از طریق بخش خصوصی و خرید خدمات کارشناسی تهیه می ‌شود.
وی همچنین از تهیه کتابی برای تعیین اولویت‌های تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی 25‌هزارم کشور خبر داد و افزود: تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی 25‌هزارم مناطق شهری در اولویت قرار دارد و هم اکنون نقشه‌های زمین‌شناسى شهرهای تبریز، ایلام، مشهد، بجنورد، ارومیه، اهر، سمنان، یاسوج، اهواز، شیراز،‌ کرمان و چند شهر مهم دیگر در دست تهیه است که تا پنج سال آینده همه مراکز استا‌ن‌ها تحت پوشش قرار مى‌گیرد.
مدیر زمین‌شناسی منطقه‌ای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت: تهیه نقشه‌زمین‌شناسی 25‌هزارم مناطق مهم اکتشافی و معدنی (معادن بزرگ مانند گل‌گهر و چغارت) و همچنین مناطقی که مخاطرات زمین‌شناسی و آتشفشان‌های فعال دارند مانند تفتان، سبلان و دماوند نیز در اولویت‌ قرار دارند.
وی با بیان اینکه این سازمان گواهینامه ISO 9001 در مدیریت تهیه نقشه‌های 25‌هزارم را دریافت کرده است افزود: ارتقای کیفی نقشه‌ها با برگزاری دوره های آموزشی ، تهیه استانداردهای لازم و استفاده از تجربیات گروه‌های زمین‌شناسی کشورهای دیگر مانند جمهوری چک و ایجاد تعامل سه طرفه میان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور،‌ دانشگاه‌ها و بخش خصوصی به حد مطلوب خواهد رسید.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news112766.html