امضاي سند آشتي در طرابلس لبنان
سه شنبه 19 شهريور 1387 - ساعت 22:09

رهبران احزاب سياسي و معنوي طرابلس لبنان با امضاي سندي ضمن اعلام صلح و آشتي در اين منطقه با واگذاري مسووليت‌هاي امنيتي طرابلس به ارتش لبنان موافقت كردند.

 

رهبران احزاب سياسي و معنوي طرابلس لبنان با امضاي سندي ضمن اعلام صلح و آشتي در اين منطقه با واگذاري مسووليت‌هاي امنيتي طرابلس به ارتش لبنان موافقت كردند.
اين سند توسط رهبران احزاب سياسي و معنوي طرابلس از جمله طايفه علويون تحت نظارت فواد سنيوره نخست وزير لبنان و با حضور عمر الكرامي و نجيب ميقاتي نخست وزيران اسبق لبنان، سعد حريري رهبر اكثريت پارلمان لبنان و شيخ مالك الشعار مفتي شمال لبنان و در منزل مفتي لبنان به امضا رسيد.
بر اساس اين سند شش بندي، در خصوص تحقق صلح داخلي، عدم انجام خشونت، ‌آشتي بين تمامي گروه‌هاي تحت نظارت دولت، ايجاد جدول زماني براي بازگشت آوارگان و تامين امنيت آنها، ايجاد منازل مسكوني موقت براي آنها و تسريع در پرداخت غرامت به خسارت ديدگان خشونت‌ها در طرابلس توافق شده است.
احزاب و گروه‌هاي سياسي و معنوي طرابلس همچنين توافق كردند كه مسووليت كاملا امنيتي اين منطقه به ارتش لبنان واگذار شود و از هر گونه خشونت و روي آوردن به سلاح خودداري كنند.
فواد سنيوره نيز تاكيد كرد كه طرابلس بايد به يك شهر عاري از سلاح و شبه نظاميان تبديل شود.
وي عنوان داشت: وجود سلاح در دست افراد و گروه‌هاي شبه نظامي به سود هيچكس نيست و تضميني براي تامين امنيت شهروندان نيست.
سنيوره همچنين رفع نيازهاي طرابلس را در اولويت امور دولت دانست و اجراي مصالحه‌ي طرابلس را در ديگر مناطق لبنان خواستار شد.
وي خاطرنشان كرد: طرابلس متعلق به تمام مردم و گروه‌هاي سياسي و معنوي اين منطقه است و دولت نيز تنها مرجع براي حمايت از آنهاست.
سعد حريري نيز ضمن ابراز تاسف از تحولات رخ داده در طرابلس، اين شهر را سمبل همزيستي مسالمت‌آميز دانسته و بر نبود هر گونه اختلاف بين طايفه‌ها و پيروان اديان و مذاهب در اين شهر تاكيد كرد.
حريري گفت: اين اقدامات اخير در راستاي شكست روحيه‌ي گروه 14 مارس صورت گرفت كه اين هدف هرگز محقق نشد.
وي گروه 14 مارس را يك گروه سياسي متحد و يكپارچه توصيف كرد و هرگونه شايعات در خصوص اختلافات در اين حزب را رد كرد.
حريري ابراز اميدواري كرد كه سند آشتي طرابلس به تحقق امنيت و استقرار در اين منطقه و ايجاد فضايي سرشار از اتحاد بين ساكنان آن تبديل شود.
رهبر اكثريت پارلمان لبنان همچنين پس از امضاي سند آشتي طرابلس در تماسي تلفني با نبيه بري رييس پارلمان لبنان، از او به دليل تلاش جهت حل بحران طرابلس تقدير كرد.
بري نيز ضمن ابراز خرسندي از تحقق مصالحه در طرابلس، ابراز اميدواري كرد كه روند ثبات امنيتي و سياسي در اين منطقه تداوم يابد.
عمر الكرامي نخست وزير اسبق لبنان نيز تاكيد كرد كه طرابلس بايد شهري عاري از سلاح باشد و حضور شبه نظاميان در اين شهر را به بي‌ثباتي در آن منجر دانست.
نجيب ميقاتي نخست وزير اسبق لبنان نيز ضمن اعلام حمايت از تلاش‌هاي انجام شده جهت تحقق مصالحه در طرابلس، ابراز اميدواري كرد كه امضاي سند آشتي به درگيري‌هاي خونبار اين شهر پايان دهد.
همچنين ميشل سليمان رييس‌جمهور لبنان امروز با برپايي ضيافت افطار در كاخ رياست جمهوري ميزبان رهبران سياسي معنوي لبنان خواهد بود.
وي قرار است در اين مراسم سخناني را در خصوص مصالحه‌ ايجاد شده در طرابلس و امور اقتصادي و اجتماعي لبنان برگزار كند.
احمد فتفت يكي از نمايندگان حزب اكثريت پارلمان لبنان نيز از امكان برگزاري ديدار قريب الوقوع بين سعد حريري و سيدحسن نصرالله دبير كل حزب الله لبنان خبر داد.
وي در عين حال تحقق اين امر را مستلزم اتخاذ مواضع مثبت از سوي طرف ديگر دانست.
وليد جنبلاط رهبر دروزي‌ها لبنان نيز تحقق آشتي در طرابلس و تلاش‌هاي سعد حريري جهت تحقق اين امر را در تحكيم فضاهاي مثبت در لبنان سهيم دانست.
وي ابراز اميدواري كرد كه تحقق مصالحه در طرابلس گذرگاهي جهت ايجاد فضاهايي مشابه در تمام لبنان باشد.
جنبلاط خاطرنشان كرد: مذاكره تنها راه براي حل و فصل بحران‌هاي هر چند پيچيده و سخت سياسي است.
رهبر دروزي‌هاي لبنان از تمامي احزاب سياسي اين كشور خواست تا جهت تحقق مشاركت ملي گام‌هايي مثبت اتخاذ كرده و از اقداماتي كه به افزايش تنش، اختلافات و بحران منجر مي‌شود، خودداري كنند.
وي اين امر را تنها راهكار براي تحكيم صلح داخلي وحفظ وحدت ملي در لبنان دانست.
جنبلاط همچنين موافقتش را با انجام هر گونه ديدار بين احزاب سياسي لبنان به ويژه ديدار بين حزب المستقبل و حزب‌الله لبنان اعلام كرده و به پيامدهاي مثبت اين ديدارها در سطح ملي اشاره كرد.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news112909.html