كامران باقري لنكراني وزير بهداشت گفت: براساس مصوبه اخير آييننامه قانون جامع دخانيات، براي پيشگيري از مصرف سيگار در بين دانشآموزان، عرضه دخانيات تا شعاع 100 متري مدارس ممنوع شد.
وزير بهداشت در جمع خبرنگاران افزود: همكاريهاي وزارت بهداشت و آموزش و پرورش براي ارتقاي سلامت دانشآموزان جنبههاي مختلفي دارد، يكي از اين برنامهها معاينه و سنجش سلامت كلاس اوليهاست كه امسال با كيفيت بالاتري نسبت به سالهاي گذشته و به طور كامل انجام شد.
وي اضافه كرد: از مجموع دانشآموزان معاينه شده، چندهزار نفري به مراكز مختلف ارجاع شدند كه بيشتر به علت ناراحتيهاي چشمي، شنوايي و اسكلتي در ستون فقرات بود كه بموقع شناسايي شدند و تحت درمان قرار گرفتند.
وي گفت: برنامه ديگر، افزايش فعاليت اورژانسهاي پيش بيمارستاني در شهرها براي رسيدگي بموقع به حوادثي است كه ممكن است در مسير جابهجايي دانشآموزان رخ دهد كه به همين منظور اورژانس كشور از هفته اول مهر به حالت آمادهباش درميآيد.
وي افزود: بحث ديگر، اقدامات بهداشت محيطي و نظارت بر اماكن عرضه مواد غذايي در نزديكي مدارس است كه البته به علت تقارن با ماه مبارك رمضان، فعلا اين اقدام در روزها بروز زيادي ندارد. اقدام ديگر، اجراي مصوبه جديد آييننامه قانون جامع دخانيات است كه براساس آن، فروش و عرضه سيگار در شعاع 100 متري مدارس ممنوع شده و تلاش ما اين است كه از اين طريق جلوي گسترده شدن مصرف دخانيات در بين دانشآموزان را بگيريم.
وزير بهداشت گفت: اقدام ديگر، گنجاندن مطالب آموزشي درباره مسائل بهداشتي در كتابهاي درسي است كه به منظور افزايش آگاهي جامعه همكاريهاي بلندمدت بين وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش را ميطلبد، در اين زمينه مهمترين مساله اين است كه مطالب آموزشي بهداشت با فرهنگ اسلامي ما همخواني داشته باشد و نيازي نيست كه در اين زمينه از الگويهاي ديگر كشورها و سازمانهاي با انگيزه خاص استفاده كنيم. |