مناظره اوباماومك‌كين:بحران مالي آمريكا
چهارشنبه 17 مهر 1387 - ساعت 22:24

سومين و آخرين دور از مناظره باراک اوباما و جان مک کين در پانزدهم ماه اکتبر جاري برگزار مي شود.

 

دومين مناظره دو كانديداي رقابت‌هاي انتخاباتي در آمريكا در حالي سه‌شنبه شب به طور زنده پخش شد كه اين مناظره بيش از هر چيز متاثر از موضوعاتي چون بحران مالي آمريكا و سياست خارجي دو كانديدا بود.
در شرايطي كه انتظار مي‌رفت مناظره ‌انتخاباتي جان مك كين، كانديداي جمهوري خواه رقابت‌هاي انتخاباتي آمريكا و باراك اوباما، كانديداي دموكرات اين رقابت‌ها تحت تاثير تهاجمات شخصي طرفين قرار گيرد، مناظره‌ اين دو رقيب به دور از توهين‌هاي شخصي، بيشتر حول محور سياست خارجي آمريكا به ويژه جنگ افغانستان و پاكستان و بحران مالي جاري در اين كشور انجام شد.
در اين مناظره 90 دقيقه‌اي كه در دانشگاه بلمونت در شهر نشويل ايالت تنسي انجام شد، دو كانديدا دو سوم زمان مذكور را صرف بررسي بحران اقتصادي و مالي آمريكا كرده و مواضع خود را در قبال اين بحران و پيامد‌هاي آن ابراز داشتند.
در اين مناظره هر دو تن به برنامه‌هاي كمك به قشر متوسط آسيب ديده از اين بحران پرداختند. در زمينه سياست خارجي نيز اوباما و مك كين متقابلا از رفتار غيرمسئولانه‌ يكديگر انتقاد كردند.
اوباما در ارتباط با بحران اقتصادي اين كشور گفت: بدترين بحران مالي كه ما از سال 1929 در شرايط فعلي شاهد آن هستيم قطعي‌ترين قضاوت در مورد سياست اقتصادي ناكارآمد هشت ساله گذشته است، سياستي كه مك كين از آن حمايت مي‌كند.
اوباما در اين ارتباط بار ديگر وعده‌ خود را در مورد تسهيلات مالياتي بويژه براي گروه‌هاي درآمد كم و متوسط تكرار كرد.
در اين مناظره مك كين پيشنهاد كرد براي ممانعت از مزايده و حراج اجباري منازل به افرادي كه از لحاظ مسكن دچار مشكلات شده‌اند، خانه‌هاي رهني واگذار شود.
با اين حال مك كين از بيان جزييات بسته پيشنهادي براي حل بحران مالي اين كشور كه مبلغي بالغ بر 300 ميليارد دلار را در بر مي‌گيرد، خودداري كرد.
هر دو كانديدا هم چنين مراتب رضايتمندي خود را براي انتصاب وارن بافت، ميليارد آمريكايي به عنوان وزير دارايي اظهار داشتند.
بافت پيش از اين حمايت خود را از اوباما اعلام كرده بود.
در اين ارتباط هم چنين دو كانديدا متفق‌القول مراتب توافق خود براي اصلاحات اجتماعي و سيستم بهداشت و درمان آمريكا را ابراز داشتند.
در بخش ديگري از اين مناظره كه مربوط به سياست خارجي دو كانديدا مي‌شود نيز جان مك كين با انتقاد از رقيب خود اظهار داشت كه عجولانه و نسنجيده پاكستان را به حمله تهديد مي‌كند و "از اين طريق متحدان ما در اسلام آباد را عصباني مي‌سازد."
مك كين با اظهار نقل قولي از تئودور روزولت، رييس جمهور اسبق آمريكا خطاب به اوباما گفت: آمريكا بايد به نرمي صحبت كند اما در عمل با چماق و باتوم وارد عمل شود.
اوباما در مقابل با سرزنش مك كين از نوار ويديويي كه در اينترنت پخش شده است و در آن از مقاصد جمهوري خواهان براي بمباران ايران سخن به ميان آمده، انتقاد كرد.
اوباما هم چنين با اشاره به نقل قول مك كين گفت: احمقانه است كه آواز، بمب، بمب‌، بمب، ايران را سر دهيم و از نابودي كره شمالي حرف بزنيم. من فكر نمي‌كنم كه اين گفته‌ها نمونه‌اي از سخن گفتن نرم و لطيف باشد.
اوباما هم چنين با اشاره به جنگ عراق و حوادث 11 سپتامبر سال 2001 گفت: من نمي‌دانم كه ما چگونه بايد به جنگ عراق كه هيچ ارتباطي با حوادث 11 سپتامبر نداشت، پايان دهيم.
سومين و آخرين دور از مناظره باراک اوباما و جان مک کين در پانزدهم ماه اکتبر جاري برگزار مي شود.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news115600.html