تعطيلي مدارس زير 15 نفر كودكان اردبيلي را به دره فرستاد
يكشنبه 8 دي 1387 - ساعت 22:23

در بررسي‌هايي كه در حوزه انتخابي خود داشته‌ام، متوجه شدم كه دليل اصلي حادثه سقوط وانت بار حامل 21 دانش‌آموز اردبيلي، تعطيلي مدرسه زير 15 دانش‌آموز روستاهاي اطراف منطقه بوده است.

 

سال‌ها پيش خبري در روزنامه‌ها منتشر شد از وزير راه يكي از كشورها كه براي درك بهتر مشكلات مردم در راه‌هاي كشورش، يك روز با دوچرخه از شهري به شهر ديگر رفت، هر چند اين‌جور اخبار احساس خوبي را در شنوندگان بيدار مي‌كند، اما گاهي وقت‌ها اين كه مسوولي خود را در شرايط مردم قرار دهد، واقعا ناممكن است.
مثلا آيا يكي از مسوولان آموزش و پرورش مي‌تواند روزي از روزها، فرزندش را در شرايط 15 دانش‌آموزي كه به دره زيوه سقوط كردند، قرار دهد كه بداند پدر و مادرشان چه حالي داشته‌اند تا مثل ما به اين نتيجه برسد كه طرح انحلال مدارس زير 15 نفر صحيح نيست؟
پيش از دستورالعمل ساماندهي نيروي انساني آموزش و پرورش، بيش از 15 هزار مدرسه با جمعيت زير 15 نفر در كشور وجود داشت كه به گفته علي‌احمدي وزير‌ آموزش و پرورش، متوسط تعداد دانش‌آموزان 8 نفر بود و به واسطه اين دستورالعمل منحل اعلام شدند.
دستورالعمل ساماندهي نيروي انساني آموزش و پرورش، كه از همان روزهاي نخست صدورش با فرياد اعتراض بيش از 140 نفر از نمايندگان مجلس روبه‌رو شد، از مردادماه امسال به سازمان آموزش و پرورش استان‌هاي ايران ابلاغ شد اما به نظر مي‌آمد در آن، آينده دانش‌آموزاني كه در روستاهاي پرت افتاده و صعب‌العبور درس مي‌خوانند و دختركاني كه تعصب‌هاي خانوادگي اجازه تردد به آنها نمي‌دهد، ناديده گرفته شده بود و اين همان نكته‌اي بود كه رسانه‌ها بارها و بارها به آن اشاره كردند و وزير آموزش و پرورش تنها به اين پاسخ بسنده كرد كه: «هدف از تجميع مدارس اين است كه به جاي آن كه يك معلم به چند پايه تحصيلي درس دهد، هر پايه تحصيلي يك معلم داشته باشد.!»

خاطره‌ها زنده شد
شايد قول نايب رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس بود كه باعث شد ماجراي سقوط كودكان اردبيلي به دره و وضع وخيم جسماني آنان در رسانه‌ها تا 27 روز، به دست فراموشي سپرده شود، تا بار ديگر ديروز خاطره‌هاي تلخ، در گفتگويي رسانه‌اي زنده شوند!
سيدكاظم موسوي، نماينده مردم اردبيل در مجلس شوراي اسلامي روز گذشته گفت: در بررسي‌هايي كه در حوزه انتخابي خود داشته‌ام، متوجه شدم كه دليل اصلي حادثه سقوط وانت بار حامل 21 دانش‌آموز اردبيلي، تعطيلي مدرسه زير 15 دانش‌آموز روستاهاي اطراف منطقه بوده است.
وي در گفتگو با مهر تصريح كرد: چرا بايد در هواي سرد زمستان آن هم در استان سردسير اردبيل 21 دانش‌آموز مجبور به سوار شدن در وانت نيسان شوند تا به دره سقوط كنند؟ چرا آموزش و پرورش در اين‌باره توضيحي نمي‌دهد؟
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس افزود: به دليل تعطيل شدن تنها مدرسه منطقه كه زير 15 دانش‌آموز جمعيت داشت، اين 21 دانش‌آموز كه در روز حادثه سرويس‌شان دچار خرابي شده بود، مجبور شدند با يك وسيله نقليه غيراستاندارد خود را به مشكين‌شهر برسانند و در ميانه راه دچار اين حادثه شدند.

هيچ‌كس حاضر نيست
سال‌ها پيش خبري در روزنامه‌ها منتشر شد از وزير راه يكي از كشورها كه براي درك بهتر مشكلات مردم در راه‌هاي كشورش تصميم گرفت ...
اما چه كسي حاضر است فرزندش را در شرايط يكي از 15 كودك اردبيلي قرار دهد تا حال و هواي والدين‌شان را پس از حادثه، تجربه كنند؟ يا چه كسي جرات دارد پشت يك وانت‌باري سوار شود و مزه ترس را در پيچ و خم‌هاي محور اردبيل مشكين‌شهر بچشد تا بفهمد آن بچه‌ها، چند لحظه پيش از سقوط به دره چه حسي داشته‌اند؟ نه! هيچ‌كس حاضر نيست حتي در كابوسي تلخ، روز دهم آذر امسال را از دفتر زندگي كودكان اردبيلي، مرور كند!
فقط خدا كند حال وخيم بچه‌هاي اردبيلي، مهر مرگ نخورد، فقط خدا كند زياد درد نكشند و از درس خواندن پشيمان نشوند و هرگز قانون اساسي را ورق نزنند و اگر زدند به اصل 30 نرسند و نفهمند كه تحصيل براساس قانون براي هر ايراني حقي رايگان است و وزارت آموزش و پرورش موظف است شرايط آن را براي كودكان مهيا كند و نپرسند كه چرا كاغذ نوشته‌اي، آنان و حدود 120 هزار دانش‌آموز ديگر را در مدارس كمتر از 15 دانش‌آموز، از تحصيل محروم كرده است.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news122085.html