وضعيت آرتمياي درياچه اروميه بحراني است
مهر , چهارشنبه 30 ارديبهشت 1388 - ساعت 23:54

با توجه به افزايش شوري درياچه اروميه و کاهش سطح آب، ميزان تراکم آرتميا در حال حاضر نسبت به 10 سال گذشه 30 برابر کاهش يافته است.

 

رئيس مؤسسه تحقيقات آرتمياي ايران گفت: وضعيت آرتمياي درياچه اروميه همچنان در حالت بحراني قرار دارد و ميزان تراكم آرتميا در اين درياچه به شدت كاهش يافته است.
يوسف علي اسدپور افزود: با توجه به افزايش شوري درياچه اروميه و کاهش سطح آب، ميزان تراکم آرتميا در حال حاضر نسبت به 10 سال گذشه 30 برابر کاهش يافته است.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر ميزان شوري آب درياچه اروميه به 300 گرم در ليتر رسيده است اظهار داشت: شرايط طبيعي آب براي زيست و زاد و ولد آرتميا، دارابودن املاح به ميزان 150 گرم در ليتر است.
رئيس مؤسسه تحقيقات آرتمياي ايران با اشاره به اينکه هر گونه بهره برداري از آرتمياي درياچه اروميه متوقف شده است، بيان داشت: براي بازگشت به شرايط طبيعي درياچه اروميه و مهيا شدن زمينه لازم براي زاد و ولد آرتميا به پنج ميليارد متر مکعب آب در درياچه اروميه نيازمنديم.
اسدپور با اشاره به اينکه تنها در محلهايي که آبهاي شيرين وارد درياچه اروميه مي شوند آرتميا زاد و ولد مي کند، افزود: در حال حاضر تعداد آرتميا در هر ليتر آب درياچه اروميه به حدود نيم الي يک عدد مي رسد که جمعيت آن روند نزولي دارد.
وي با اشاره به اينکه اين مرکز با اجراي طرحهاي مختلف تحقيقاتي به دنبال فراهم کردن زمينه لازم براي تکثير آرتميا در کشور است، گفت: در حال حاضر هشت طرح تحقيقاتي در زمينه هاي تکثير و پرورش انبوه آرتميا در منابع آبي کشور در استانهاي اصفهان، قم، هرمزگان و فارس اجرا مي شود.
اسدپور تهيه بانک ژن آرتميا، شناسايي گونه هاي متعدد آرتميا در ساير مناطق آب شور، فرآوري محصولات جديد آرتميا و بررسي بيولوژي آرتيما را از مهمترين اهداف اجراي اين طرح هاي تحقيقاتي عنوان کرد.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news131963.html