HSPA تهديدي بر عليه WiMAX نيست
سه شنبه 2 تير 1388 - ساعت 21:07

آنچه در ادامه آمده است، نقطه نظرات سياوش الموتي ـ‌ رييس گروه Mobile Wireless شرکت اينتل ـ در مورد روند توسعه دو فناوري HSPA و WiMAX در جهان است.

 

آنچه در ادامه آمده است، نقطه نظرات سياوش الموتي ـ‌ رييس گروه Mobile Wireless شرکت اينتل ـ در مورد روند توسعه دو فناوري HSPA و WiMAX در جهان است. او در گفتگو با سايت Telecoms.com گفت: "با استفاده از MIMO، مقدار ظرفيت در دسترس به طور چشمگيري کمتر از ظرفيتي است که در استفاده از سيستم OFDM در دسترس قرار مي‌گيرد. اگر عملکرد HSPA مشابه WiMAX يا LTE بود، آنگاه ما به فناوري‌هاي OFDM/MIMO نيازي نداشتيم."
بر طبق آمارهاي ارايه شده از سوي شرکت تحقيقاتي Wireless Intelligence، تا اواخر ماه مي 2009 تعداد شبکه‌ها HSPA عرضه‌کننده خدمات تجاري در سراسر جهان، 245 شبکه بود. در حال حاضر حدود 113 شبکه HSPA نيز در مرحله طراحي، پياده‌سازي يا عرضه آزمايشي قرار دارد. با وجود اين ميزان نرخ خروجي ديتا در اغلب شبکه‌هاي HSPA عرضه‌کننده خدمات تجاري کم است. در حال حاضر حداکثر نرخ دانلينک در بيش از 70درصد از شبکه‌هاي HSPA فعال، حدود 3.6مگابيت در ثانيه است ـ حداکثر نرخ دانلينک در 30درصد باقيمانده نيز، 7.2مگابيت بر ثانيه است.
حداکثر نرخ دانلينک و آپلينک ديتا براي فناوري Mobile WiMAX Release 1.0، به ترتيب 40 و 10مگابيت بر ثانيه ـ اما حداکثر نرخ آپلينک در فناوري HSPA (نسخه 14مگابيت بر ثانيه)، 2مگابيت بر ثانيه است، اين در حالي است که فناوري HSUPA مي‌‌تواند نرخ آپلينک را تا 5.8مگابيت بر ثانيه افزايش دهد. الموتي خاطر نشان مي‌کند که تاکنون هيچ چالش‌ خاصي ـ از نظر عملکرد واقعي ـ بر سر راه توسعه شبکه‌هاي Mobile WiMAX وجود نداشته است.
در ادامه الموتي افزود: "فناوري HSPA از مدل سلولي ناشي مي‌شود، در حالي که فناوري WiMAX بر مبناي مدل اينترنت و تجهيزات الکترونيکي مصرفي است. اگر به پروتکل‌هاي WiMAX به دقت توجه کنيد، متوجه مي‌شويد که بعد از Layer 1 و Layer 2، IP و همه ندها آمده است. در 3GPP، پروتکل سوئيچ مداري سنتي نيز اضافه شده که مورد توافق هر دو گروه شرکت‌هاي تلفني و IP است. فناوري HSPA غالباً براي برنامه‌هاي کاربردي مورد استفاده در تلفن‌هاي هوشمند مناسب است و قادر نيست پهناي باند مورد نياز براي تجهيزاتي همچون PCs و MIDs را فراهم کند. استفاده از اين تجهيزات در شبکه‌هاي HSPA، باعث افزايش تراکم در شبکه‌هاي HSPA مي‌شود."
بر طبق آمارهاي ارايه شده از سوي اينتل، فناوري WiMAX علاوه بر داشتن حداکثر نرخ زياد و ظرفيت بسيار فوق‌العاده (که از کارامدي طيفي بسيار بهتر اين فناوري نسبت به 3G ناشي مي‌شود)، داراي کانال‌هاي عريض‌تر نيز هست ـ کانال 10مگاهرتز در مقايسه با کانال 1.25 و 5 مگاهرتز که توسط اپراتورهاي 3G استفاده مي‌شود ـ علاوه بر اين، عملکرد فناوري 802.16e Release 1.0 در مقايسه با RAN که خدمات را با تأخير عرضه مي‌کند، بسيار بهتر است: 40هزارم ثانيه در مقايسه با 50 تا 250هزارم ثانيه براي دو فناوري HSPA و HSUPA.
اما شرکت‌هاي فروشنده تجهيزات HSPA، که اريکسون پيشتاز آنهاست، هنوز قد راست نکرده‌اند. فناوري 3GPP Release 7 ، روش HSPA Evolution (HSPA+) را معرفي مي‌کند که از MIMO و 64QAM در دانلينک و 16QAM در آپلينک پشتيباني مي‌کند. حداکثر نرخ سرعت HSPA+ تجاري فعلي 21مگابيت در ثانيه است که شرکت استراليايي Telstra، پيش از اين عرضه تجاري اين خدمات را آغاز کرده است. بر طبق اظهارات اريکسون (که تا کنون بيشترين تعداد قراردادهاي مرتبط با HSPA را امضا کرده است)، شبکه‌هاي HSPA+ با قابليت عرضه خدمات با سرعت 28مگابيت در ثانيه، تا اواخر تابستان سال جاري (و در پي آن خدمات 42مگابيت در ثانيه) در دسترس قرار خواهند گرفت. اريکسون اظهار داشته است که پيشرفت‌هايي که تا سال 2010 تحقق خواهد يافت، راه را براي عرضه خدمات با حداکثر نرخ 48 و 168مگابيت بر ثانيه، هموارتر خواهد کرد.
با وجود اين، الموتي معتقد است که مدل تجاري سلولي در سطحي نيست که بتواند از نظر هزينه‌هاي اجرايي کمتر که از معماري بسترهاي تمام IP (و استراتژي‌هاي فروش در مکان‌هاي خرده‌فروشي مستقل) ناشي مي‌شود، با مدل WiMAX رقابت کند. اما شبکه‌هاي 3GPP هنوز بايد از پروتکل‌هاي سنتي پشتيباني کنند، علاوه بر اين، اين شبکه‌ها بسيار پيچيده‌تر هستند که اين امر سبب شده است تا اين شبکه‌ها براي استفاده در اينترنت مناسب نباشند، مانند ISDN باند وسيع در مقايسه با DSL، ATM در مقايسه با ethernet، Hyperlan در مقايسه با Wi–Fi.
الموتي پيش‌بيني کرده است که با ظهور WiMAX Release 2.0 (802.16m) و با فرض در دسترس بودن کانال‌هاي 20مگاهرتز وMIMO 4×4، حداکثر سرعت‌هاي دانلينک به 300 تا 400مگابيت در ثانيه برسد، اگرچه متوسط ظرفيت در هر بخش در حدود 25 تا 30درصد حداکثر نرخ ديتا خواهد بود.
الموتي گفت: "قرار است تا ماه مارس 2010، روند استانداردسازي 802.16m به اتمام برسد. همچنين پيش‌بيني مي‌شود که تا سال 2012، تعداد کاربران اين شبکه و نيز نرخ ديتا به ازاي هر کاربر به طور چشمگيري افزايش يابد، بنابراين ما بايد مطمئن شويم که شبکه دسترسي از حداکثر نرخ ديتا و ظرفيت مناسب برخوردار است."




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news133924.html