فيلم سينمايي "بيبي" ساخته حسن يکتاپناه به عنوان تنها نماينده سينماي ايران در بخش مسابقه سي و يکمين دوره جشنواره فيلم مسکو روز شنبه براي سينمادوستان روسي به نمايش درآمد.
فيلمساز ايراني که سال 2000 با نخستين فيلم خود "جمعه" جايزه دوربين طلايي جشنواره فيلم کن را برده، ديروز پس از نمايش "بيبي" در جشنواره مسکو در نشستي خبري گفت: فيلم من را همه نميپسندند. چون براي سرگرم شدن و لذت بردن ساخته نشده است. "بيبي" صرفا يک مشکل اجتماعي را مطرح و توجه ديگران را به آن جلب ميکند.
يکتاپناه که به همراه نيکتا طيبان تهيهکننده و دو بازيگر "بيبي" به مسکو رفته در ادامه افزود: شايد برخي بخواهند مشکل شناسنامه نداشتن برخي شهروندان را به سياست ربط بدهند، اما به نظر من نيازي نيست در يک اثر هنري مسائل سياسي مطرح شود. من فقط تلاش کردم توجه همه را به مسئلهاي جلب کنم که در جامعه ايران وجود دارد.
سايت اطلاعرساني سي و يکمين جشنواره بينالمللي فيلم مسکو در مطلبي به مناسبت نمايش "بيبي" در اين دوره از علاقه فراوان شهروندان مسکو به سينماي ايران خبر داده و دليل آن را هم اعطاي دو جايزه بهترين فيلم و فيلم برگزيده منتقدان دوره قبل جشنواره به "به همين سادگي" سيدرضا ميرکريمي ذکر کرده است.
نيکولاي دولگين نويسنده بولتن روزانه جشنواره مسکو درباره "بيبي" نوشته است: فيلم درامي جدي و به شدت شخصيتمحور است. تصاوير آرام و ملايم است و دوربين تقريبا هميشه بيبي را در قاب خود دارد. کارگرداني زاهدانه به عمد از هر نوع زيبانمايي ميپرهيزد و صدا در تمام فيلم مانند يک متن جاري است.
نويسنده روس ادامه ميدهد: اين توجه جدي به قهرمان داستان از علاقه کارگردان به تصوير کردن زندگي معمولي و روزانه يک انسان عادي و تنها حکايت دارد؛ روايت غربت و سرگشتگي او در اين دنيا و بيقراري و درماندگي پيرزن در جامعه معاصر. "بيبي" بدون بازي شگفتانگيز سليمه رنگزن در نقش اصلي باورپذير نيست.
دولگين در پايان با نام بردن از دو جايزه دوربين طلايي و يوزپلنگ طلايي که فيلمهاي قبلي يکتاپناه "جمعه" و "داستان ناتمام" از جشنوارههاي کن و لوکارنو گرفتهاند، پيشبيني کرده سومين فيلم او يعني درام شرقي "بيبي" با تاکيد بر مفهوم سازگاري و تفاهم هم يک زندگي موفق جشنوارهاي داشته باشد.
جشنواره فيلم مسکو به رياست نيکيتا ميخالکف فيلمساز نامدار و برنده اسکار روس امسال پنجاهمين سال برگزاري خود را جشن ميگيرد و امروز با معرفي برگزيدگان به پايان ميرسد.
|