بازيگر برنده اسکار از دنيا رفت
مهر , جمعه 12 تير 1388 - ساعت 22:35

کارل مالدن ، بازيگر برنده اسکار و همبازي مارلون براندو در فيلم‌هايي چون «اتوبوسي به نام هوس» و «در بارانداز» ، روز چهارشنبه در سن 97 سالگي در منزل خود از دنيا رفت.

 

کارل مالدن ، بازيگر برنده اسکار و همبازي مارلون براندو در فيلم‌هايي چون «اتوبوسي به نام هوس» و «در بارانداز» ، روز چهارشنبه در سن 97 سالگي در منزل خود از دنيا رفت.
خبرگزاري فرانسه از لس آنجلس گزارش داد علت مرگ مالدن کهولت سن اعلام شده و اعضاي خانواده وي هنگام مرگ کنار بازيگر قديمي هاليوود بوده‌اند. خبر مرگ مالدن را آکادمي علوم و هنرهاي سينمايي (اسکار) با صدور بيانيه‌اي اعلام کرد؛ جايي که بازيگر فقيد از 1989 تا 1992 رئيس آن بود.
کارل مالدن با نام اصلي مالدن سکولويچ سال 1912 از پدري صربستاني و مادري چک‌تبار در شيکاگو به دنيا آمد و بزرگترين فرزند اين خانواده پنج نفري بود. او در منطقه گري اينديانا بزرگ شد و از 1931 تا 1934 در کارخانه‌هاي فولاد اين منطقه کار کرد. مالدن اندکي بعد وارد مدرسه گودمن تيه‌تر شيکاگو شد.
ديگر شاگرد تازه‌وارد اين مدرسه مونا گرينبرگ بود که سال 1938 همسر مالدن شد و آنها پارسال هفتادمين سالگرد ازدواج خود را جشن گرفتند. او سپس وارد برادوي شد و حضوري موفق در نمايشنامه‌هاي «همه پسران من» آرتور ميلر و «اتوبوسي به نام هوس» تنسي ويليامز داشت. مالدن در همين زمان با اليا کازان و مارلون براندو آشنا شد.
بازي در نقش ميچ در نسخه سينمايي «اتوبوسي به نام هوس» يک جايزه اسکار بهترين بازيگر نقش مکمل مرد براي مالدن در سال 1951 به همراه داشت و او براي بازي در نقش پدر بري «در بارانداز» هم نامزد اسکار شد. مالدن سال 1959 به لس آنجلس رفت و در فيلم‌هايي چون «پرنده‌باز آلکاتراس» ، «بچه سن‌سيناتي» و «پاتن» بازي کرد.
بازيگر قديمي سينماي آمريکا در دهه 1970 وارد فعاليت‌هاي تلويزيوني نيز شد و در مجموعه محبوب «خيابان‌هاي سن فرانسيسکو» در کنار بازيگري تازه‌کار به نام مايکل داگلاس ايفاي نقش کرد. داگلاس که بعدها به بازيگري مشهور تبديل شد، از همان زمان مالدن را استاد خود در بازيگري خوانده است.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news134662.html