رکورد تولید اتیلن خاورمیانه در مجتمع پتروشیمی جم در عسلویه استان بوشهر شکسته شد.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی جم از دستیابی به رکورد تولید روزانه سه هزار و 211 تن اتیلن در این مجتمع به ارزش بیش از دو و نیم میلیون دلار خبر داد.
حسن بیگی ، تولید اتیلن این مجتمع را تا 15 تیر امسال 210 هزار و 567 تن اعلام کرد و افزود: در این مدت 42 هزار و 294 تن بنزین پیرولیز، 93 هزار و 551 تن انواع گلایکول ، 39 هزار و 633 تن انواع پلی اتیلن سنگین ، چهار هزار و 271 تن نفت کوره ، 45 هزار و 438 تن انواع پلیمر سبک و 34 هزار و 222 تن انواع پلی پروپیلن در این مجتمع تولید شده است.
وی قیمت کنونی هر تن اتیلن در بازارهای جهانی را 800 دلار بیان کرد و گفت: بیش از 90 درصد محصولات تولیدی پتروشیمی جم صادر و کمتر از ده درصد از آن در بازارهای داخلی عرضه می شود.
حسن بیگی گفت: خوراک پتروشیمی جم 5 هزار تن در روز است که از مراحل مختلف طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی تامین می شود.
مجتمع پتروشیمی جم به عنوان بزرگترین واحد تولید الفین جهان با ظرفیت تولید یک میلیون و 321 هزار تن اتیلن در سال از منحصر به فردترین مجتمع های پتروشیمی ایران و خاورمیانه است که با سرمایه گذاری یک میلیارد و چهارصد میلیون یورو و 600 میلیارد تومان اجرای آن از سال 79 در عسلویه آغاز شد و سال گذشته به بهره برداری رسید.
محصولات تولید شده در این مجتمع در تولید انواع رنگ ها ، حلال ها ، موکت ، صنایع نساجی ، کابل ، فیلم ، ظروف یکبار مصرف و قطعات صنعتی نظیر پوشش لوازم صوتی و تصویری و قطعات داخل خوردرو به کار می رود.
با اجرای طرح های توسعه ای مجتمع جم در سال های آینده ظرفیت تولیدات به 4 و دو دهم میلیون تن در سال می رسد و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده ایران در سال 1394 ( پایان برنامه پنجم توسعه ) به رتبه نخست تولید اتیلن در خاورمیانه دست می یابد.
|