دبير هشتمين جشنواره فيلمهاي ورزشي تهران در نشست خبري صبح امروز از تعويق يکماهه زمان برگزاري جشنواره به دليل درخواست فيلمسازان داخلي و خارجي خبر داد.
ستاد خبري جشنواره فيلمهاي ورزشي اعلام کرد در ابتداي اين نشست محمدرضا ملامحمد دبير جشنواره ضمن اشاره به شعار جشنواره هشتم گفت: شعار جشنواره "ورزش، رسانه و همبستگي کشورهاي اسلامي و دليل انتخاب آن تحکيم ارتباطات و مبادلات فرهنگي ورزشي در سطوح داخلي و منطقهاي به ويژه بين کشورهاي اسلامي و ايجاد وحدت و هماهنگي بين رسانههاي به ويژه رسانههاي داخلي براي توسعه فرهنگ ورزش است.
وي درباره اهداف جشنواره گفت: ساماندهي و تقويت جريان فيلمسازي ورزشي و تجليل از هنرمندان، کشف استعدادهاي جوان در زمينه آثار ورزشي و حمايت از آنها، ارتقاي کيفيت هنري فيلمهاي ورزشي، تشويق و ترغيب فيلمسازان به توليد آثار ورزشي با تاکيد بر بازيهاي المپيک، فراهم آوردن بستر مناسب براي رقابت و همکاري فيلمسازان و برنامهسازان ورزشي، تشويق و ترغيب آحاد جامعه به ويژه جوانان با بهرهگيري از ابزارهاي هنري از اهداف جشنواره است.
هشتمين جشنواره فيلمهاي ورزشي در بخشهاي مسابقه ايران و بينالملل، نگاه ويژه و خارج از مسابقه برگزار ميشود. در بخش مسابقه ايران فيلمهاي توليد داخل در رشتههاي مستند، داستاني، مجموعه تلويزيوني، انيميشن، سينما و ورزش، نماآهنگ و تبليغات ورزشي، ايدهها و فيلمنامههاي ورزشي به رقابت با هم ميپردازند. در بخش نگاه ويژه فيلمها با موضوع ورزش و جامعه، ورزش و آموزش، ورزش و معنويت، ورزش و همبستگي کشورهاي اسلامي حضور دارند.
ملامحمد ضمن اعلام حمايت از آثار سينمايي و تلويزيوني ورزشي افزود: آثار برتر در اين جشنواره به بيست و هفتمين جشنواره بينالمللي فيلمهاي ورزشي ميلان ايتاليا در سال 2009 معرفي ميشود. همچنين در تلاش هستيم زمينه اکران آثار برتر در سينماهاي ايران و نيز صدا و سيما فراهم شود. تلاش در جهت توليد آثار مشترک با همکاري چند کشور اسلامي از ساير حمايتهاي اين بخش است.
وي با اشاره به اينکه پيشتر قرار بود جشنواره در مردادماه برگزار شود ، گفت: تغيير زمان برگزاري جشنواره به دو دليل عمده انجام شد، اول اينکه ما قصد داشتيم جشنواره همزمان با بازيهاي کشورهاي اسلامي و جلب مشارکت بيشتر کشورها برگزار شود و دوم اينکه فيلمسازان داخلي و خارجي فرصت بيشتري براي ارسال آثار در نظر داشته باشند. بنابراين زمان برگزاري جشنواره از مردادماه به 31 شهريور تغيير يافت.
دبير اين جشنواره اضافه كرد: جشنواره از 31 شهريور تا چهارم مهر در تهران آغاز ميشود و همزمان نيز فيلمهاي برتر اين جشنواره در اصفهان و مشهد به نمايش درميآيد. تاکنون 265 اثر شامل 180 اثر داخلي و 85 اثر خارجي و در بخش فيلمنامه 59 فيلم به دبيرخانه ارسال شده است. تاکنون کشورهاي مالزي، سريلانکا، عراق، تاجيکستان، افغانستان، قطر، امارات، اندونزي، پاکستان، هند، چين، کرواسي و کانادا آثار خود را به اين جشنواره ارسال کردند.
وي درباره عضويت ايران در فدراسيون بينالمللي فيلمهاي ورزشي فيکس گفت: ايران به دليل جايگاه و لزوم مشارکت کشورهاي اسلامي و به دليل آنکه دومين دوره همبستگي بازيهاي کشورهاي اسلامي در ايران برگزار ميشود، از سال 86 به عضويت اين فدراسيون درآمده و هم اکنون سه کرسي از بخشهاي مديريتي اين فدراسيون بر عهده ايران است.
مهدي احمدي دبير اجرايي اين جشنواره هم با اشاره به آثار رسيده و داوري آنها گفت: امسال برخلاف سالهاي گذشته داوري فيلمها در بخش بينالملل و ايران جداگانه برگزار ميشود و دو گروه داوري فيلمها را به صورت مستقل داوري ميکنند. 10 روز ديگر هيئت انتخاب و اعضاي داوران معرفي و اواخر شهريور داوري بخش نهايي آغاز ميشود.
هشتمين جشنواره فيلمهاي ورزشي 31 شهريور تا چهارم مهرماه در سينما فلسطين، پرديس سينمايي ملت و محل آکادمي المپيک برگزار ميشود.
|