جایزه یی دیگر برای «درباره الی»
اعتماد , دوشنبه 19 مرداد 1388 - ساعت 21:31

جایزه نتپک (شبکه توسعه سینمای آسیا) جشنواره «بریسبان» استرالیا، به فیلم «درباره الی...» اصغر فرهادی از ایران رسید.

 

جایزه نتپک (شبکه توسعه سینمای آسیا) جشنواره «بریسبان» استرالیا، به فیلم «درباره الی...» اصغر فرهادی از ایران رسید. مراسم پایانی جشنواره فیلم «بریسبان» استرالیا دیروز(۱۸ مرداد) برگزار شد و فیلم «درباره الی...» به کارگردانی اصغر فرهادی که در بخش خارج از مسابقه این جشنواره به نمایش درآمد، موفق به کسب جایزه «نتپک» (شبکه توسعه سینمای آسیا) شد.
▪ اکران جهانی فیلم تحسین شده اصغر فرهادی از ۱۸شهریور آغاز می شود جایزه نتپک (شبکه توسعه سینمای آسیا) جشنواره «بریسبان» استرالیا، به فیلم «درباره الی...» اصغر فرهادی از ایران رسید. مراسم پایانی جشنواره فیلم «بریسبان» استرالیا دیروز(۱۸ مرداد) برگزار شد و فیلم «درباره الی...» به کارگردانی اصغر فرهادی که در بخش خارج از مسابقه این جشنواره به نمایش درآمد، موفق به کسب جایزه «نتپک» (شبکه توسعه سینمای آسیا) شد. این جایزه به طور مشترک به نماینده سینمای ایران و فیلم «آرمان شهر آگراریان» ساخته اروفونگ پاکساساد تعلق گرفت. فیلم «درباره الی...» ساخته اصغر فرهادی تا پایان ماه سپتامبر (اوایل مهرماه) در جشنواره های مختلفی در کشورهایی چون برزیل، فنلاند، ژاپن و پرتغال به نمایش درمی آید و اکران جهانی اش را از ۱۸ شهریورماه با حضور اصغر فرهادی در فرانسه آغاز خواهد کرد.
فرهادی برای آغاز اکران عمومی فیلمش طی هفته های آینده به فرانسه سفر خواهد کرد و سپس برای نمایش فیلمش در جشنواره ها به ژاپن و پس از آن به پرتغال می رود. «درباره الی...» در بخش غیررقابتی پنجمین جشنواره فیلم «سانتیاگو» برزیل (۲۴- ۱۸ آگوست) ۲۷ مرداد تا ۲ شهریورماه به نمایش درخواهد آمد و در ادامه جشنواره فیلم «دورو» پرتغال نیز که دهم تا سیزدهم سپتامبر (۱۹ تا ۲۱ شهریورماه) برگزار می شود، «درباره الی...» را برای بخش خارج از مسابقه دعوت کرده است. بیست ودومین جشنواره فیلم «هلسینکی» فنلاند نیز که هفدهم تا بیست وهفتم سپتامبر (۲۶ شهریور تا ۵ مهر) برگزار می شود در بخش رقابتی «درباره الی...» را به نمایش می گذارد. به گزارش ایسنا اکران جهانی فیلم «درباره الی...» به کارگردانی«اصغر فرهادی» از کشور فرانسه از نهم سپتامبر (۱۸ شهریور) توسط کمپانی «ممنتو فیلمز» آغاز می شود.
نمایش عمومی «درباره الی...» در سطح کشور فرانسه در ۳۰ سینما خواهد بود. کمپانی ممنتوفیلمز همچنین توزیع فیلم «درباره الی...» را در کشورهای آفریقایی فرانسه زبان برعهده دارد. «درباره الی...» تاکنون در سی وسومین جشنواره فیلم هنگ کنگ، هشتمین جشنواره فیلم ترایبکا امریکا، هفدهمین جشنواره «سینمای باز» بلژیک، بخش سینمای معاصر سی وپنجمین جشنواره سیاتل امریکا، هشتمین جشنواره ترانسیلوانیا رومانی، چهل وچهارمین جشنواره کارلووی واری چک، پنجاه وهشتمین جشنواره ملبورن استرالیا، پنجمین جشنواره تراورس سیتی امریکا به نمایش درآمده است.
اصغر فرهادی برای «درباره الی...» خرس نقره یی بهترین کارگردانی را در برلین گرفت و «رابرت دونیرو» در جشنواره «ترایبکا» جایزه بهترین فیلم بلند را به اصغر فرهادی اهدا کرد و طی چند روز گذشته این فیلم به دعوت مایکل مور در جشنواره تراورس سیتی به نمایش درآمد. از سوی دیگر فیلم های سینمایی «درباره الی...» و «ترانه تنهایی تهران» به نمایندگی از سینمای ایران در جشنواره بین المللی فیلم فوکوئوکا- تمرکز بر آسیا در ژاپن در بخش مسابقه بین الملل به رقابت می پردازند.
نوزدهمین دوره جشنواره فیلم فوکوئوکا- تمرکز بر آسیا ۱۸ تا ۲۷ سپتامبر (۲۷ شهریور تا پنجم مهرماه) در ژاپن برگزار می شود و دو نماینده ایران در کنار فیلم هایی از کشورهای ترکیه، فلسطین، قزاقستان، هند، سریلانکا، اندونزی، سنگاپور، تایلند، مالزی، ویتنام، چین، هنگ کنگ، تایوان و ژاپن در بخش مسابقه رسمی روی پرده می روند. «درباره الی...» به کارگردانی اصغر فرهادی روزهای ۲۱ ، ۲۴ و ۲۷ سپتامبر در جشنواره فوکوئوکا به نمایش درمی آید. فیلم داستان مسافرت چند خانواده به شمال است که غرق شدن یکی از آنها حوادثی را برایشان به وجود می آورد. شهاب حسینی، گلشیفته فراهانی، ترانه علیدوستی، پیمان معادی، مانی حقیقی، مریلا زارعی و رعنا آزادی ور بازیگران اصلی این فیلم هستند. چهارمین فیلم فرهادی در مقام کارگردان همزمان با درخشش در جشنواره فیلم فجر بیست و هفتم در بخش مسابقه جشنواره فیلم برلین هم به نمایش درآمد و توانست خرس نقره یی بهترین کارگردان را آن خود کند.
دریافت جایزه بهترین فیلم داستانی از جشنواره ترایبکا دیگر افتخار «درباره الی...» است که از حدود دو ماه پیش در سینماهای تهران به نمایش درآمد و بیش از یک میلیارد تومان فروخت. «ترانه تنهایی تهران» سومین ساخته سامان سالور پس از «ساکنین سرزمین سکوت» و «چند کیلو خرما برای مراسم تدفین» داستان دو مرد در تهران است که به طور غیرقانونی ماهواره نصب می کنند. بهروز جلیلی، حمید حبیبی فر، مجتبی بیطرفان، مریم صباغیان و محمد فصیحی در این فیلم ایفای نقش کرده اند. «ترانه تنهایی تهران» که نماینده سینمای ایران در شصت و یکمین دوره جشنواره فیلم کن بود، در نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی فوکوئوکا روزهای ۲۰ ، ۲۳ و ۲۶ سپتامبر برای سینمادوستان ژاپنی به نمایش درمی آید و سالور یکی از میهمانان این رویداد فرهنگی است. سینمای ایران سابقه یی درخشان در جشنواره فوکوئوکا دارد.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news137439.html