استوديو فوکس قرن بيستم در تازهترين پروژه سينمايي خود داستان زندگي حضرت موسي (ع) را از دوران کودکي تا رهايي بني اسرائيل از ظلم فرعون به تصوير ميکشد.
ورايتي اعلام کرد ، پيتر چرنين به همراه دايلان کلارک اين فيلم را بر اساس فيلمنامهاي از آدام کوپر و بيل کولاژ توليد ميکند و قرار است در آن از زاويهاي تازه به زندگي پرماجراي پيامبر قوم بني اسرائيل پرداخته شود. ضمن اينکه جلوههاي تصويري فيلم بسيار شبيه فيلم سينمايي «300» خواهد بود.
«کوپر و کولاژ» به تازگي فيلمنامهاي بر اساس رمان «موبي ديک» هرمان ملويل نوشتهاند که قرار است تيمور بکمامبتوف روي صندلي کارگرداني آن بنشيند اما هنوز مشخص نيست داستان زندگي حضرت موسي (ع) را چه کسي به فيلم تبديل ميکند و بازيگران نقشهاي پيامبر و فرعون در اين فيلم کداميک از ستارگان سينما خواهند بود.
معروفترين فيلمي که بر اساس زندگي حضرت موسي (ع) در تاريخ سينما ساخته شده «ده فرمان» سيسيل ب.دميل است که سال 1956 با بودجه 13.5 ميليون دلاري و بازي «چارلتن هستن» ، «يول براينر» و «آن باکستر» توليد شد. اين فيلم در اکران عمومي 80 ميليون دلار فروخت و با ورود نسخه ويدئويي به بازار 43 ميليون دلار ديگر درآمد داشت.
«ده فرمان» در مراسم اسکار سال 1957 در هفت رشته از جمله بهترين فيلم و بهترين فيلمبرداري نامزد دريافت جايزه شد و توانست در رشته بهترين جلوههاي ويژه اسکار را از آن خود کند. «هستن» براي بازي در نقش حضرت موسي (ع) نامزد دريافت جايزه بهترين بازيگر مرد درام از جوايز گلدن گلوب شد.
سال 1998 انيميشن شاهزاده مصر به کارگرداني «برندا چاپمن» و «استيو هيکنر» توليد شد که در آن «ول کيلمر» به جاي پيامبر قوم بني اسرائيل حرف زده بود و «رالف فاينس» ، «ميشل فايفر» ، «ساندرا بولاک» ، «جف گلدبلام» ، «دني گلاور» ، «هلن ميرن» و «استيو مارتين» ديگر صداپيشگان آن بودند. اين فيلم 60 ميليون دلاري در دنيا 117 ميليون دلار فروخت و اسکار بهترين آواز را هم برد.
|