آيا روابط قطع مي‌شود؟
جام جم آنلاين , پنجشنبه 1 بهمن 1388 - ساعت 00:06

باز رسانه‌ها عكس‌هاي منشور كوروش را از سايت اينترنتي موزه بريتانيا در رايانه‌شان ذخيره كردند و البته باز تيتر زدند منشور كوروش به ايران نمي‌آيد.

 

مهدي نورعليشاهي- 26 دي‌ماه امسال يك روز متفاوت نبود اما قرار بود باشد. خب اشكالي نداشت، شايد تنها مي‌خواستيم در اين روز با زل زدن به يك استوانه سفالي 23 سانتي و صد البته به احترام تمدن و فرهنگ ايراني، تمام قد بايستيم و كلاهمان را برداريم. خورشيد آمد و رفت و 26 دي‌ماه يك روز معمولي براي ما بود. حتي در اين روز باران هم نيامد تا بگوييم يك روز باراني! باز رسانه‌ها عكس‌هاي منشور كوروش را از سايت اينترنتي موزه بريتانيا در رايانه‌شان ذخيره كردند و البته باز تيتر زدند منشور كوروش به ايران نمي‌آيد. البته براي بسياري از رسانه‌اي‌ها از ابتدا هم معلوم بود كه منشور كوروش در اين زمان به ايران نمي‌آيد. از همان روزهايي كه مسوولان موزه بريتانيا بعد از چند سال تعلل در نمايش اين اثر در ايران دوباره با بهانه‌اي واهي اعلام كردند كه منشور كوروش را فعلا به خاطر مسائل سياسي به ايران نمي‌فرستيم. اما در همان روزها سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اطلاعيه مطبوعاتي با اشاره به كارشكني‌ها و تعلل موزه انگليس درخصوص انتقال منشور كوروش به ايران از تعيين ضرب‌الاجل دوماهه براي اين موزه خبر داد. اين بيانيه نشان مي‌داد حتي اگر 27 دي‌ماه اين اثر به ايران بيايد باز عزت و شأن نظام جمهوري اسلامي نخواهد گذاشت در مقابل سياست دوپهلوي انگليس‌ها در تبادلات فرهنگي در حوزه ميراث فرهنگي كوتاه بياييم.
روز 26 دي‌ماه گذشت و اين يادداشت 3 روز بعد با طرح 4 سوال به نگارش درآمد؛ سوالاتي كه انتظار مي‌رود با توجه به قلم تواناي مسوولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در پاسخگويي به مطبوعات و رسانه‌ها، تا پايان امروز پاسخ‌ خود را دريافت كند. اميد آن كه اين بار جوابيه اين سازمان واقعا جواب سوال باشد نه هيچ چيز ديگري و تك‌تك ايرانيان شاهد پاسخگويي مسوولان ميراث فرهنگي كشور براي حفظ همان چيزي باشند. كه آنها در اطلاعيه مطبوعاتي‌شان شأن و عزت ناميده بودند.
نخست: اگر به تقويم روي ميزمان نگاه كنيم امروز 30 دي‌ماه است و 4 روز از ضرب‌الاجل 2 ماهه اين سازمان گذشته است، اما اين سازمان هنوز با اين موزه مراودات دارد و باز سخنگوي سازمان ميراث فرهنگي به ايسنا مي‌گويد: مهلتي در اين باره (بازگشت منشور به ايران براي نمايش)‌ وجود ندارد، زيرا همه چيز به روند مذاكره‌‌ها مربوط است. دوم: درست در آستانه روز 26 دي‌ماه، بهانه موزه انگليسي براي نمايش ندادن منشور در ايران بر اين موضع چرخيد كه مسوولا‌ن اين موزه تكه‌هايي كوچك از اين منشور را پيدا كرده‌اند كه مانع شده منشور را بدون آن به ايران بفرستند. حال با توجه به سخنان باستان‌شناسان و نسخه‌شناسان برجسته كشورمان پس از اين اعلام رسمي از سوي موزه انگليسي كه معتقدند اين موضوع بهانه‌اي بيشتر براي نمايش ندادن اين اثر در ايران نيست و البته اين تكه‌هاي كوچك سال‌ها قبل كشف شده‌اند و در گنجينه اين موزه نگهداري مي‌شدند، چرا سازمان ميراث فرهنگي باز در مقابل اين بهانه‌جويي سكوت اختيار كرده و البته همراه با ايشان شايد شأن ايراني را در بهانه‌جويي مسوولان اين موزه فراموش كرده‌اند.
سوم: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري جواب اين سوال را نيز بدهد كه در مدت 5 سال گذشته چه آثار گرانبهايي از گنجينه موزه ايران باستان به بهانه نمايش منشور كوروش در ايران به انگليس و البته چند كشور ديگر اروپايي فرستاده شده است.
چهارم: با توجه به موضعگيري‌هاي اخير مسوولان اين سازمان و بيانيه‌اي كه در آن آمده بود: به منظور حفظ عزت و شأن نظام مقدس جمهوري اسلامي، ‌ضرب‌الاجل 2 ماهه را به موزه بريتانيا اعلام كرده كه در پايان آن، در صورت تداوم بهانه‌جويي‌هاي طرف بريتانيايي، تمامي همكاري‌ها و مراودات علمي، اجرايي و تخصصي خود را با موزه بريتانيا ملغا خواهد كرد.» آيا در انجام اين تصميم جديت وجود دارد يا نه؟




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news145335.html