افزايش احتمال بروز عوارض قلبي و ابتلا به ديابت با مصرف گوشت‌هاي فرآوري‌شده
همشهری انلاین , يكشنبه 23 اسفند 1388 - ساعت 00:52

واژه گوشت فرآوري شده به انواع گوشت‌هاي دودي نمك‌زده شده و جوشانده‌اي اطلاق مي‌شود كه به آنها نگهدارنده‌هاي شيميايي افزوده شده باشد.

 

نتايج يك تحقيق در دانشگاه هاروارد بيانگر آن است كه انواع گوشت‌هاي فرآوري‌شده خطر عوارض قلبي و حتي بروز ديابت در افراد را افزايش مي‌دهد.
واژه گوشت فرآوري شده به انواع گوشت‌هاي دودي نمك‌زده شده و جوشانده‌اي اطلاق مي‌شود كه به آنها نگهدارنده‌هاي شيميايي افزوده شده باشد.
رناتا ميچا، تحليلگر ارشد اين گروه از محققان آمريكايي و اساتيد دانشكده بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد با اشاره به اينكه گوشت‌‌بيفتك و همبرگر در زمره گوشت‌هاي فرآوري شده نيستند، مي‌گويد: براي كاهش احتمالي سكته‌هاي قلبي و ابتلا به ديابت، افراد بايد از خوردن زياد گوشت‌هاي فرآوري شده نظير سوسيس و كالباس خودداري كنند.
او مي‌افزايد: برپايه يافته‌هاي ما، خوردن يك وعده گوشت فراوري شده در هفته، خطر چنداني براي قلب و سلامتي ندارد و خطر، زماني بالا مي‌رود كه بيش از يك وعده در هفته از گوشت فرآوري شده مصرف شود.
براي انجام اين تحقيق، اين گروه اطلاعات مربوط به 20 مورد تحقيق را كه دربرگيرنده 2/1ميليون مشاركت‌كننده بودند، مورد بررسي قرار دادند. در ميان مشاركت‌كنندگان در اين تحقيقات 23889 نفر مبتلا به عوارض كرونري قلب بودند، 2280 نفر سوابق سكته‌ قلبي داشتند و 10797 نفر قند داشتند.
برمبناي اين تحقيقات محققان به اين نتيجه رسيدند كه در افرادي كه از گوشت‌هاي غيرفرآوري شده استفاده مي‌كنند به‌طور قابل توجهي احتمال بروز عوارض قلبي و ابتلا به ديابت افزايش پيدا نمي‌كند.اما محققان مي‌گويند كه در ازاي هر 50 گرم استفاده از گوشت‌هاي فرآوري شده، خطر ابتلا به عوارض قلبي 42 درصد و احتمال ابتلا به ديابت 19درصد افزايش مي‌يابد.
به گفته ميچا، تحليلگر ارشد اين تحقيق، وجود نمك و ساير مواد نگهدارنده در گوشت فرآوري شده سبب‌ساز احتمال وقوع سكته‌هاي قلبي و بروز ديابت در افراد مي‌شود.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news148075.html