وزیر صنایع و معادن با اعلام تحقق اهداف ایران در بخش های صنعتی و معدنی، از افزایش سرمایه گذاری در این بخش ها خبر داد.
علی اکبر محرابیان در مراسم افتتاح کارخانه گندله سازی سنگ آهن گل گهر ، سهم صنعت و معدن را در تولید ناخالص ملی ، یکی از شاخص های مهم ارزیابی این بخش دانست و گفت : این سهم در سال 79 حدود 15 و 2 دهم درصد و در پایان سال 83 هم برابر 18 و نیم درصد بود.
وی افزود : سهم صنعت و معدن در تولید ناخالص ملی در چشم انداز 20 ساله کشور 25 درصد پیش بینی شده است که با تحقق برنامه های این بخش در سال 88 ، این سهم تاپایان این سال به 22 درصد رسید.
وزیر صنایع ومعادن سهم رشد صنایع و معادن را در رشد اقتصادی سال 84 کشور ، 41 درصد و در سال 87 نیز 67 درصد اعلام کرد.
محرابیان گفت : تاپایان برنامه سوم توسعه یعنی پایان سال 83 ، سهم بخش صنعت و معدن دراشتغال 19 و نیم درصد بود.
وی افزود : این سهم تا پایان سال گذشته به 21 و نیم دهم درصد رسید و با ادامه روند کنونی بیش از رقم پیش بینی شده 25 درصدی آن در 15 سال آینده رشد خواهد کرد.
وزیر صنایع و معادن از صدور 20 هزار فقره پروانه تاسیس صنعتی در برنامه سوم و 35 هزار پروانه در برنامه چهارم توسعه خبرداد.
محرابیان گفت : سرمایه گذاری های صنعتی کشور ، به قیمت جاری در برنامه سوم توسعه 130 هزار میلیارد ریال و دربرنامه چهارم توسعه 700 هزار میلیارد ریال بوده که بر اساس قیمت های جاری 5 و 4 دهم برابر رشد نشان می دهد.
وزیر صنایع و معادن افزود : این سرمایه گذاری به قیمت ثابت نیز با افزایشی 3 برابری از 14 هزار و 400 میلیارد تومان در برنامه سوم به 42 هزار میلیارد تومان در برنامه چهارم توسعه رسید.
جهش صادراتی در راه است
وزیر صنایع و معادن در ادامه تاکید کرد : با عملیاتی شدن ظرفیت تولید در سالهای 89، 90 و 91 شاهد جهش در صادرات محصولات صنعتی و معدنی خواهیم بود.
محرابیان به محصولاتی که بیشترین رشد ارزش افزوده را در بخش صنعت دارد ، اشاره کرد و افزود : در سال های اخیر تولید فولاد خام - 34 درصد ، محصولات فولادی - 58 درصد ، شمش الومینیوم- 35 درصد،مس کاتد حدود 31 درصد ،سیمان -42 درصد ، خودرو سواری - 96 درصد و سنگ آهن دانه بندی شده حدود 94 درصد رشد داشته است.
وی مهمترین ویژگی سال های اخیر را ایجاد ظرفیت های جدید دانست و اضافه کرد: با توجه به این ظرفیت ها ، تولید در سال های آینده به صورت نمایی و تصاعدی رشد خواهد کرد.
وزیر صنایع و معادن به مقایسه رتبه جمهوری اسلامی در تولید برخی محصولات در 2004 و 2009 اشاره و تصریح کرد : در تولید فولاد خام رتبه ایران از 21 به 16 ارتقاء یافته است که با راه اندازی طرح های نیمه تمام، به رتبه بهتر از 10 می رسیم.
وی گفت :در تولید الومینیوم رتبه ما 26 بود که قبل از راه اندازی کارخانه هرمزال به رتبه 24 رسیدیم و با علملیاتی شدن ظرفیت کارخانه هرمزال بزودی به رتبه بهتر از 20 خواهیم رسید.
محرابیان با بیان اینکه در تولید سنگ اهن رتبه ما 13 بوده و امروز رتبه به کمتر از 10 رسیده است ، افزود : در تولید خودرو سواری نیز رتبه ایران 16 بود که به 12 رسیدیم.
وی با اشاره به ارتقای رتبه ایران در تولید سیمان از 14 به 9 اضافه کرد :در بخش صادرات نیز در برنامه سوم مجموع صادرات صنعتی و معدنی کشور 16 و 6 میلیارد دلار بود که در برنامه چهارم به 61 و 2 دهم میلیارد دلار افرایش یافته است.
وزیر صنایع و معادن تصریح کرد: سهم صادرات صنعتی و معدنی از صادرت غیرنفتی در این مدت از 59 درصد به 85 درصد رسیده است.
محرابیان، حضور رئیس جمهور در نخستین روزهای سال 89 برای بهره برداری از این طرح را نشان دهنده اهمیت آن و توجه دولت به این تلاش ها و خدمات دانست.
|