نوشين زندهزبان با بيان اينكه براساس استانداردهاي جهاني بايد به ازاي هر يكهزار زايمان طبيعي 30 تا 50 ماما در سيستم بهكار گرفته شود، اظهاركرد: كاهش مرگ و مير نوزدان مرهون تلاشهاي جامعه مامايي كشور است كه مكرراً از سوي مجامع بينالمللي بهويژه نماينده صندوق جمعيت ملل متحد در كشورمان به آن اشاره و تأكيد شده است.
وي گفت: با پيادهسازي اين استاندارد، عملاً شاهد وجود ماماي بيكار و هدر رفت هزينههاي صرف شده كشور در آموزش عالي نخواهيم بود.
وي با اشاره به آمار فراوان سزارينهاي بيمورد دركشور در ادامه افزايش مرگ و مير را يكي از عوارض بيشمار زايمان به شيوه سزارين برشمرد و افزود: نتايج مطالعات سازمان بهداشت جهاني نشان داده است ،85درصد مراقبت هاي زنان در جهان توسط ماماها صورت ميگيرد، همچنين در حضور ماما 60درصد و در حضور متخصص زنان 20درصد، زايمان به طور طبيعي انجام ميشود.
مسئول دفتر مامائي سازمان نظام پزشكي كشور كمرنگ شدن نقش ماما در مديريت زايمان طبيعي و عدم استفاده از تكنيكهاي روز دنيا را از علل افزايش موارد زايمان به شيوه سزارين عنوان كرد و گفت: 22درصد از زنان ايراني در سنين باروري و 48درصد كودكان زير 15 سال هستند از اينرو ميتوان ادعا كرد كه سلامت دو سوم جمعيت ايراني با خدمات مامايي ارتباط دارد.
زندهزبان زايمان به شيوه طبيعي، بهداشت باروري، مراقبتها و مشاورههاي دوران مختلف بلوغ، بارداري و زايمان همچنين تنظيم خانواده و پايش رشد كودك را از وظايف ماماها دانست و يادآورشد: امروزه شاخصهاي رشد و توسعه يافتگي هر كشوري را ميزان مرگ و مير مادران و كودكان تعيين ميكند كه كاهش اين موارد و حفظ سلامت آنان از وظايف ماماهاست.
وي با اعتقاد به اينكه بكارگيري ماما در خط اول درمان سبب كاهش بسياري از هزينهها ميشود يادآورشد: از اينرو مسئولان اجرايي بايد در جهت ارتقاي سطح علمي ماماها و رعايت حق و حقوق آنان تلاش كنند. |