کاهش منواکسید کربن در حین عمل جراحی کودکان
ايسکانيوز , دوشنبه 13 ارديبهشت 1389 - ساعت 16:46

پزشکان مرکز ملی پزشکی کودکان امریکا دریافتند که میزان منو اکسید کربن در خون کودکان طی بیهوشی عمومی معمولی بالا می‌رود.

 

به نقل از Science Daily، متخصصان بیهوشی برای نخستین بار دریافتند که تحت شرایط خاص می توان کودکان و نوزادان را طی بیهوشی ناشی از افزایش میزان منو اکسید کربن در خون کودک، در معرض منو اکسید کربن قرار داد.
منواکسید کربن یکی از موادی است که فرآیند بیهوشی تولید می‌شود و متخصصان بیهوشی سراسر جهان برای جلوگیری از تولید این ماده و محدود کردند آن عوامل پیشگیرانه ای را انجام می دهند.
محققان دریافتند که در طول بیهوشی در شرایطی‌ ممکن است این ماده را تنفس کنند. نخستین تحقیقات حاکی از این بود که منواکسید کربن شناسایی شده در چرخش تنفسی با افزایش آن در سطح خون در کودکان 2 ساله به بالا در ارتباط است. در دومین تحقیق مشخص شد که استنشاق منواکسید کربن توسط خود بیمار ممکن است طی بیهوشی مجدداً تنفس شود که گاز تازه با سرعت کم تری به گردش در می‌آید. هدف از این کار ایجاد شرایطی ایمن برای کودکی ‌است که تحت عمل جراحی‌قرار می‌گیرد.
محققان راه هایی را برای کاهش مواجهه این گونه کودکان با منواکسید کربن پیدا کرده اند که امید می رود تغییرات خوبی را به جای‌ بگذارد. البته هنوز مسائلی در خصوص اثرات میزان مواجهه پایین منواکسید کربن روی‌ رشد مغزی ناشناخته مانده است ولی تحقیقاتی ‌حاکی از تأثیر آن روی آسیب های‌ شنوایی است.
در دستگاه بیهوشی، از جذب کننده های ‌منواکسید کربن استفاده می‌شود که فاقد قلیاهای فلزی قوی ‌بوده و استنشاق ماده بیهوشی را کاهش نمی‌ دهد (مانع از تولید منواکسید کربن می‌شود) و از سویی‌ از بیهوشی پایین جلوگیری می کند (از تنفس مجدد منواکسید کربن جلوگیری‌ می‌کند).
محققان از این جاذب ها برای کاهش خطر برای بیماران استفاده می کنند.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news149569.html