رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر لزوم برنامه سازي صدا و سيما در امر قانون گذاري يادآور شد: اين کار سبب مي شود نمايندگان ضعفها و نقايص موضوعات در دست بررسي را در وقت متقضي بررسي کنند و اصلاحات لازم را مبذول دارند.
علي لاريجاني درجمع مديران مجلس با تشکر از اقدامات صورت گرفته در حوزه فن آوري اطلاعات در مجلس، تاکيد کرد: سامانه هاي صحن علني مجلس بايد ارتقا يابند تا بتوانند سوابق لوايح و طرحها و ساير قوانين مرتبط را براي استفاده نمايندگان فراهم آورند.
وي با تاکيد بر فراهم شدن و تعبيه همه موارد لازم در اين رابطه روي ميز نمايندگان، گفت: اين امر سبب اتقان قوانين مي شود.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه سايتهاي خبري، مطبوعات، خبرگزاريها و رسانه ملي در پوشش اخبار مجلس بايد کيفي عمل کنند، تصريح کرد: صدا و سيما راجع به اين مسئله وظيفه سنگينتري برعهده دارد.
وي افزود: راديو و تلويزيون موضوعات در حال بررسي داخل کميسيون هاي تخصصي را رصد کنند تا قبل از آنکه در صحن علني طرح شوند برنامههاي کارشناسي درباره آنها روي آنتن برود اين کار سبب ميشود نمايندگان ضعفها و نقايص آن موضوعات را در وقت متقضي بررسي کنند و اصلاحات لازم را مبذول دارند.
رئيس مجلس با بيان اينکه نقادي، نقاط قوت و ضعف مسايل را مشخص مي کند، اظهارداشت: رسانه ملي به علت گستردگي که دارد ميتواند قبل از تصويب لوايح يا طرحها، آنها را با حضور نخبگان و صاحب نظران مورد نقادي قرار دهد.
وي ادامه داد: بعداز تصويب قوانين انجام کارهاي تبييني از سوي رسانه ملي ضرورت دارد چون با اين کار مردم از چند و چون کار و اهميت موضوعات مطلع ميشوند و ضمن آگاهي و آشنايي با حقوق خود، آثار قانونگذاري را در حوزههاي مختلف زندگي مشاهده مي کنند.
لاريجاني همچنين تاکيد کرد: جا دارد رسانه ملي درساعات پربيننده برنامههايي را براي تبيين قوانين و آشنايي مردم با حقوق و تکاليف و فرهنگ قانونمداري تهيه و پخش کند.
رئيس مجلس گفت: معاونتهاي قوانين و نظارت دو رکن اصلي کار مجلس را تشکيل ميدهد ولي در اين دو حوزه خيزشهاي لازم صورت نگرفته و براي تحقق اين هدف نياز است تا نيروهاي خبير، باهوش و متخصص به آن مجموعهها اضافه شوند.
وي ادامه داد: بايستي افراد فاضل و تحصيلکرده دعوت به کار شوند تاسه ماه آينده اين دو معاونت شکل مطلوب خود را پيدا کنند.
لاريجاني تاکيد کرد: بايستي از ظرفيتهاي مجموعه تازه تاسيس مرکز پژوهشهاي اسلامي در قم حداکثر استفاده شود تا فکر و انديشههاي اسلامي و ظرفيتهاي نخبگان حوزه در امر قانونگذاري بهتر و بيشتر مورد استفاده قرار گيرد.
در ابتداي اين جلسه، "علي افراشته" معاون اجرايي رئيس مجلس در گزارشي مبسوط، ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در سال گذشته در معاونتهاي نظارت، قوانين و اجرايي، اهم برنامههاي امسال مجلس در حوزه اجرايي را تشريح کرد.
|