اينترنت، غريبه‌اي در خانه
ايسنا , دوشنبه 4 مهر 1390 - ساعت 23:40

مهم‌ترين خطراتي كه استفاده نادرست از اينترنت براي جوان امروز رقم زده اين است كه افراد در دنياي مجازي براي خود يك زندگي دوم مي‌سازند كه در آن زندگي هرلحظه مي‌توانند خود را فردي ديگر معرفي كنند و اين نوعي عادت به دورغگويي وغير واقعي بودن را به فرد القا مي‌كند كه به تدريج هويت اصلي وي را نيز تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد.

 

هموطن آنلاین_ يك روانشناس و مشاور خانواده عنوان كرد: يكسان‌سازي فرهنگ‌ها به وسيله اينترنت آسان‌تر شده است چنان كه سازمان يونسكو چندي پيش اعلام كرد ساليانه چهارهزار گويش در جهان از بين مي‌رود.
دكتر رضا فلاحي گفت: مهم‌ترين خطراتي كه استفاده نادرست از اينترنت براي جوان امروز رقم زده اين است كه افراد در دنياي مجازي براي خود يك زندگي دوم مي‌سازند كه در آن زندگي هرلحظه مي‌توانند خود را فردي ديگر معرفي كنند و اين نوعي عادت به دورغگويي وغير واقعي بودن را به فرد القا مي‌كند كه به تدريج هويت اصلي وي را نيز تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد.
وي در بخش ديگري از گفت‌وگوي خود، گفت: گرچه اينترنت فوايد بسياري نيز دارد اما آن ضرري كه در هر صورت استفاده از اينترنت براي نوع بشر دارد اين است كه فرصت دركنار هم بودن را از خانواده مي‌گيرد و به نوعي امكان ارضاي نيازهاي روحي و رواني از افراد گرفته مي‌شود.
اين روانشناس و مشاور خانواده در خصوص چگونگي رفتار والدين با فرزندان در مواجهه با اينترنت اينگونه ابراز عقيده كرد: فرهنگ‌سازي مي‌تواند اين نتيجه را داشته باشد كه در حضور يا عدم حضور والدين، فرزندان از اينترنت صحيح و مفيد استفاده كنند كه اين فرهنگ‌سازي در ايران بيشتر به وسيله صدا و سيما انجام مي‌شود؛ اما متاسفانه بسياري از اين فرهنگ‌ها كه در جامعه ما به وسيله تلويزيون جا مي‌افتد اشتباه است و گويي ما خود به دنبال جهاني‌سازي غربي در حال حركت هستيم.
وي ادامه داد: فرهنگ آنچنان نرم نرم عوض مي‌شود كه ملت‌ها اصلا متوجه آن نمي‌شوند و حتي تصور مي‌كنند آن فرهنگ بومي است و از ابتدا در بينشان رواج داشته به طور مثال كلمه انگليسي جنگل كه بسيار بين ما متداول است معادل كلمه فارسي بيشه است اما امروزه كمتر كسي كلمه بيشه را استفاده مي‌كند.
اين روانشناس ادامه داد: وظيفه پدر و مادر اين است كه اطلاعات كافي در خصوص اينترنت كسب كنند و در مرحله دوم اگر خودشان نتوانستند فرزندان خود را توجيه كنند از يك فرد آگاه و مطمئن بخواهند فرزندان را در مورد استفاده‌ها و سوء‌استفاده‌هاي اينترنتي آگاه سازند.
فلاحي همچنين خاطرنشان كرد: گذاشتن قانون در خانه تا جايي خوب و كارساز است كه فرزندان را حساس نكند و به‌نظر مي‌رسد كه بهتر باشد دستگاه رايانه در يك اتاق عمومي قرار بگيرد.
وي در پايان گفت: براي جلوگيري از سوء استفاده‌هاي اينترنتي راه‌هاي ساده‌اي مثل چت نكردن با افراد نا آشنا، زدن برچسبي بر روي دوربين‌هاي كامپيوتري و مواردي از اين دست را مي‌توان به خانواده‌ها آموزش داد.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news173988.html