«شب‌هاي آوينيون» به صحنه مي‌رود؟!
ایسنا , چهارشنبه 20 مهر 1390 - ساعت 11:12

اجراي نمايش «شبهاي آوينيون» نوشته و كار كوروش نريماني كه قرار بود اسفند ماه امسال براي دومين بار اجرا شود، همچنان وضعيت مبهمي دارد.

 

هموطن آنلاین -ابتداي امسال اعلام شد اين نمايش اسفند سال جاري در تالار اصلي تئاترشهر به صحنه خواهد رفت و كوروش نريماني پيش از اين بارها گفته بود حاضر است بدون قرارداد دولتي و با قرارداد گيشه نمايشي را در تالار اصلي اجرا كند اما مدتي بعد و در آغاز فعاليت شوراي هنري تئاترشهر كه بحث بازتوليد نمايش‌هاي موفق گذشته مطرح شد،خبرهايي مبني بر اجراي «شبهاي آوينيون» در تالار چهارسو منتشر شد.
اين در حالي است كه مدير مجموعه تئاتر شهر از اجراي نمايشنامه ديگري توسط كوروش نريماني خبر مي‌دهد.
سيدصادق موسوي گفت: قرار است كوروش نريماني اسفند امسال نمايش «دختر يانكي» نوشته نيل سايمون را در تالار چهارسو به صحنه ببرد.
او درباره سرنوشت اجراي نمايش «شب‌هاي آوينيون» توضيح داد: حاضريم تالار اصلي را به اجراي «شب‌هاي آوينيون» بدهيم اما اين تالار سال آينده مي‌تواند در اختيار اين نمايش قرار بگيرد.
مدير تئاترشهر درباره تغيير تصميم اين مجموعه درمورد سالن اجراي اين نمايش عنوان كرد:قرار شد «شبهاي آوينيون» در تالار اصلي اجرا شود اما اين تالار نمي‌تواند امسال در اختيار اين نمايش قرار بگيرد.
موسوي درباره تغيير زمان اجراي اين نمايش هم تصريح كرد:‌تالار اصلي در آن زمان در اختيار يكي از پيشكسوتان است.به هر حال ما بايد از آثار پيشكسوتان‌مان حمايت كنيم چرا كه آنها سرمايه‌هاي هنر ما هستند وبايد قدرشان را بدانيم.
بر اساس گفته‌هاي مدير تئاترشهر، كوروش نريماني امسال مي‌تواند نمايشي را در تالار چهارسو اجرا كند و اگر در نظر دارد نمايشش را در تالار اصلي به صحنه بياورد بايد تا سال آينده منتظر بماند چراكه اين تالار اسفند امسال و فروردين سال آينده در اختيار نمايش ديگري است.
اين نمايش سال 78 و در هجدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر اجرا شده بود و هشت جايزه اين جشنواره را در رشته‌هاي نويسندگي، كارگرداني، ‌بازيگري،‌طراحي صحنه و بهترين نمايش به مفهوم مطلق به خود اختصاص داده بود.
«شب‌هاي آوينيون» ‌كه به دعوت گروه تئاتر «روهر» در سه شهر مونيخ، برلين و مولهايم آلمان اجرا شده است،‌درباره‌ي يك گروه خيمه‌شب بازي كه مي‌خواهند نمايش‌شان را در فرنگ اجرا كنند. شب پيش از اجرا و هنگام انجام تمرينات سوتك خميه شب بازي در گلوي اوستاي خيمه شب بازيگر مي‌كند و از آن جا به بعد عروسك‌ها زنده مي‌شوند و ديگر نمي‌خواهند به صندوق بازگردند. اما براي زنده ماندن استاد بايد دوباره تبديل به عروسك شوند و …
نريماني پيش از اين تئاتر خود را با بازيگراني چون سيامك صفري، حسن معجوني، نادر برهاني مرند، مهرداد ضيايي، داريوش موفق، شبنم فرشاد جو و بهمن روشني اجرا كرده بود.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news175084.html