افزایش تولید انرژیهای تجدیدپذیر
يكشنبه 17 خرداد 1383 - ساعت 16:21

در 5 سال آينده در نظر داريم توليد انرژيهاي تجديد پذير مانند بادي و خورشيدي را نيزتا 500 مگاوات افزايش دهيم.

 

به گزارش خبرگزاري سلام، مهندس بيطرف وزير نيرو كه در همايش بين المللي انرژيهاي تجديد پذير در شهر بن آلمان سخن مي گفت با عنوان اين مطلب اظهار داشت: چندين نيروگاه بزرگ برق - آبي هم اكنون در ايران در دست ساخت است كه در سه سال گذشته از دو هزار و چهارصد مگاوات نيروگاه برق آبي بهره برداري شده است.
وي افزود: ايران براي بهره برداري از انرژيهاي تجديد پذير در چارچوب اهداف توسعه پايدار ، فعاليت هاي وسيعي از قبيل جايگزيني گاز طبيعي در نيروگاهها و ساير بخشهاي مصرف كننده ، بهره برداري از 4 هزار و 412 مگاوات نيروگاه آبي، احداث حدود 20 مگاوات مولدهاي بادي و خورشيدي و تحقيق و توسعه در كاربرد انرژيهاي تجديد پذير راانجام داده است.
وزير نيرو با اشاره به اينكه همچنان انرژيهاي فسيلي محور اصلي و حركت توسعه جهان است اظهار داشت:جايگزيني انرژيهاي پايدار به جاي آنها به زمان زيادي نياز دارد و با توجه به هزينه بالاي سرمايه گذاري براي انرژيهاي تجديد پذير ،كشورهاي جهان بايد براي كارآمد كردن روشها و كاهش سرمايه گذاري در اين بخش به طور گسترده تحقيق كنند.
وي يك درصد ظرفيت توليد برق دنيار را از انرژيهاي نو ذكر كرد و گفت: 21 درصد اين ظرفيت به انرژي آبي و ما بقي به انرژيهاي فسيلي اختصاص دارد.
وزير نيرو با عنوان اينكه فعاليت هاي گسترده اي در ايران براي توسعه كاربرد انرژيهاي تجديد پذير در جريان است افزود: ايران تلاش مي كند تا توليد 12 درصدي برق را از نيروگاههاي برق آبي در پايان برنامه چهارم به 20 درصد برساند.
وي با اشاره به اينكه بهره گيري از منابع تجديد شونده فقط در چارچوب اهداف توسعه پايدار معنا خواهد يافت اظهار داشت: با وجود آنكه توسعه تكنولوژي در بهره گيري از منابع تجديد شونده انرژي و ترويج كاربردهاي اقتصادي آن در سطح جهاني در جريان است پيش بيني مي شود حداقل تا چند دهه آينده به دليل ملاحظات اقتصادي انرژيهاي تجديد پذير به استثناي انرژي برق آبي از سهم عمده اي در مقايسه با ساير انرژيها برخوردار نشوند.
شايان گفتن است كنفرانس بين المللي انرژيهاي تجديدپذير در بن، با هدف بررسي نقش انرژي هاي تجديد شونده در مبارزه با فقر و توسعه و گسترش و تقويت حفاظت از محيط زيست و امنيت جهاني و فراهم كردن زمينه براي توسعه انرژيهاي تجديد پذير تحت يك استراتژي وسيع در سراسر جهان و با حضور بيش از 113 كشور جهان برگزار شد.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news2130.html