ارزش صادرات مجتمع پتروشیمی بیستون به 50میلیون دلار در سال می‏رسد
جمعه 23 بهمن 1383 - ساعت 20:28

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در آستانه بهره‏برداری رسمی از طرح «الکیل بنزن خطی» (L.A.B) مجتمع پتروشیمی بیستون کرمانشاه، ارزش محصولات این مجتمع صنعتی را بیش از 50 میلیون دلار در سال اعلام کرد.

 

مهندس محمد رضا نعمت‏زاده، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: برای اجرای طرح «الکیل بنزن خطی» مجتمع پتروشیمی بیستون که بهره‏برداری رسمی از آن روز شنبه( 24 بهمن) با حضور رئیس جمهور آغاز می‏شود، حدود 113 میلیون یورو و 700 میلیارد ریال سرمایه‏گذاری شده است.
ارزش تولیدات این طرح 50 میلیون دلار (L.A.B) و 3 میلیون دلار الکیلات سنگین در سال است.
مهندس نعمت زاده با این توضیح که ظرفیت تولید واحدهای پتروشیمی پس از آغاز بهره‏برداری و به تدریج کامل می‏شود، تصریح کرد: ظرفیت تولید مجتمع پتروشیمی بیستون نیز در یک ماه آینده کامل خواهد شد.
با بهره‏برداری از تمام ظرفیت این طرح در نهایت، سالانه 50 هزار تن الکیل بنزن خطی و 6هزار و 500 تن الکیلات سنگین که مواد اولیه روان کننده‏های صنعتی است، تولید خواهد شد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهارداشت: طرح «الکیل بنزن خطی» مواد اولیه مورد نیاز را برای تولید انواع شوینده ها مانند پودرهای لباسشویی، مایعات ظرفشویی و پاک کننده‏ها تامین می‏کند و بهره ‏برداری از آن نقش مهمی در شکل‏گیری صنایع پایین دستی پتروشیمی در منطقه خواهدداشت.
وی از احتمال صدور بخشی ازمحصولات این طرح خبر داد و تاکید کرد: تامین مصرف داخلی، در اولویت نخست اجرای این طرح قرار دارد.
مهندس نعمت زاده افزود: قرارداد ساخت این مجتمع، 4 سال پیش منعقد شد که گشایش اعتبار آن حدود یک سال به طول انجامید و عملیات اجرایی آن نیز از حدود 3 سال پیش آغاز شده است.
وی با این توضیح که پس از بهره‏برداری از طرح «الکیل بنزن خطی» مجتمع پتروشیمی بیستون در استان کرمانشاه، حدود 280 نفر ازکارکنان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و نیز به همین تعداد نیروی انسانی به صورت پیمانکار ضمنی مشغول به کار خواهند شد، خاطر نشان کرد: تمام نیروهای مورد نیاز برای بهره‏برداری از این طرح، از میان نیروهای بومی منطقه‏ انتخاب و پس از آموزش به کار گرفته شده‏اند.
براساس این گزارش، ارائه دانش فنی و انجام مهندسی پایه این پروژه به عهده شرکت «IFP» فرانسه و نیز اجرای مهندسی تفصیلی و تامین تجهیزات آن با شرکت‏های «Tecnlcas Reunldas» اسپانیا و «انرشیمی» ایران بوده است.
برای تولید محصولات این طرح، سالانه حدود 386 هزار تن نفت سفید و 19هزار تن بنزن مورد نیاز است که نفت سفید از پالایشگاه‏های کرمانشاه و آبادان و همچنین بنزن از سایر مجتمع‏های پتروشیمی کشور تامین خواهدشد.
برای اجرای طرح «الکیل بنزن خطی» مجتمع پتروشیمی بیستون، 824 هزار متر مکعب خاکبرداری، 60 هزار متر مکعب بتن ریزی، 60هزار اینچ قطر لوله کشی زیرزمینی ، 400هزار اینچ قطر لوله کشی رو زمینی و نیز 700 کیلومتر کابل کشی برق و ابزار دقیق انجام شده است.
وزن کل تجهیزات این طرح 20 هزارتن، وزن کل 28 مخزن آن 50هزار تن و همچنین وزن اسکلت فلزی آن 2هزار تن اعلام شده است.
نیروی انسانی مشغول به کار در زمان اجرای عملیات ساختمان و نصب تجهیزات طرح «الکیل بنزن خطی» مجتمع پتروشیمی بیستون، شامل یکهزار و 500 نفر در روز بوده و حدود 12 هکتار از کل مساحت سایت به فضای سبز اختصاص یافته است که این میزان درآینده به 15هکتار می‏رسد.
کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و اقتصاد تک محصولی، ایجاد ارزش افزوده بالا از مواد خام، تامین نیاز داخلی و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی ، ایجاد درآمد ارزی و نیز اشتغالزایی، از اهداف اصلی اجرای پروژه «الکیل بنزن خطی » مجتمع پتروشیمی بیستون کرمانشاه اعلام شده است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در گفت‏وگو با خبرنگار شانا، همچنین با اعلام این که عملیات نصب طرح و تولید اوره و آمونیاک استان کرمانشاه در حال آغاز شدن است گفت: عملیات ساختمانی این طرح در مراحل نهایی قرار دارد و کل طرح، تا پایان سال آینده به بهره‏برداری می‏رسد.
ظرفیت تولیدات این طرح 400 هزار تن آمونیاک و 660 هزار تن اوره در سال است.
برای طرح آمونیاک و اوره پتروشیمی کرمانشاه، 270 میلیون یورو و 800 میلیارد ریال سرمایه‏گذاری می‏شود.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news23023.html