نمایشنامههای رادیویی او در سالهای دهه 60، هر شنوندهای را پای رادیو میخکوب میکرد. نقش او را در سالهای پس از انقلاب، فقط میتوان با منوچهر نوذری مقایسه کرد. دو هنرمند برجستهای که مردم را پای رادیوها مینشاندند و آنها را با برنامههای طنزشان شاد میکردند.
زمانی که هنوز تلویزیون ایران دو شبکه بیشتر نداشت و خبری از دستگاههای صوتی و تصویری جدید نبود، رادیو اهمیت خاصی در سرگرمی خانوادهها داشت. شاید خیلیها هنوز دوران اوج برنامه "صبح جمعه با شما" را به خاطر داشته باشند. داریوش کاردان، که امروز به عنوان یک مجری مسلط تلویزیونی مطرح است، زمانی در رادیو یک ستاره بود. او با شخصیت های با مزهای که میساخت - مثل استاد خرناس - تحسین همه را بر میانگیخت. توانایی منحصر به فرد او، در تقلید لهجههای مختلف، به اجرای برنامههای طنزی منجر می شد که واقعا هیچ شنوندهای باور نمیکرد گوینده همه این لهجهها فقط یک نفر است.
وقتی در اوایل دهه 70، شبکههای تلویزیونی گسترش پیدا کرد، کاردان وارد تلویزیون شد و با برنامههای طنزی که ساخت، هنرمندان نخبهای را تربیت کرد.
مهمترین کسی که با او شناخته شد، مهران مدیری بود و بسیاری چهرههای دیگر که الان جزو مشهورترین آدمهای سینما و تلویزیون هستند. 2 سال پیش برنامه "صندلی داغ" با اجرای داریوش کاردان، بسیار مورد توجه قرار گرفت. این شیوه گفتوگوی تلویزیونی – که اصطلاحا به آن Talk Show میگویند – در ایران تقریبا برای اولین بار مورد آزمایش قرار گرفت و جواب داد.
پس از کاردان، آدمهایی دیگر اجرای این برنامه را به عهده گرفتند اما هیچکدام تسلط و دانایی او را نداشتند. به همین جهت او آماده کار تازهای شد که کمی پردامنهتر و گستردهتر از کارهای قبلیاش بود. مجموعه طنز "شبکه سه و نیم" مدتی است که از شبکه سوم پخش میشود اما هنوز آن طور که باید و شاید نتوانسته جایی میان تماشاگران تلویزیونی باز کند. شاید با گذشت زمان، شاهد تغییر رویه این برنامه باشیم. چرا که میدانیم استعداد و خلاقیت کاردان بسیار بیشتر از این حرفهاست.
|