روزهای بد مهدوی‌کیا
جمعه 24 تير 1384 - ساعت 16:03

هفته گذشته هرچه خبرهای خوب از وضعیت علی کریمی در بایرن مخابره شد به همان اندازه خبرهای بد از وضعیت مهدوی‌کیا در هامبورگ منتشر شد.

 

امسال مهدوی‌کیا اوضاع خوبی در هامبورگ ندارد. کادر فنی و مسئولان باشگاه دست به یکی کرده‌اند تا او را از این باشگاه بیرون کنند. آنها تمام روزهای خوب 5، 6 سال گذشته را فراموش کرده‌اند.
روزهایی که هر وقت مهدوی‌کیا در استادیوم آره‌نا هامبورگ پا به توپ می‌شد کل استادیوم با صدای «میدی میدی» او را تشویق می‌کردند. او قدیمی‌ترین بازیکن حال حاضر هامبورگ است که الان باید بازوبند کاپیتانی را به او بدهند؛ اما از روزی که «توماس دال» سرمربی این تیم شد همه چیز به هم ریخت. فصل گذشته هامبورگ شروع خوبی نداشت و به همین دلیل مربی‌اش را عوض کرد و توماس دال که مربی جوانی است و تا یکی 2 سال قبل در کنار مهدوی‌کیا برای هامبورگ بازی می‌کرد را به عنوان سرمربی جدید انتخاب کرد. دال از همان روز اول با مهدی سرناسازگاری گذاشت.
او سیستم تیم را به هم زد و جای مهدوی‌کیا را به یارولیم داد. یارولیم تحت هر شرایطی در ترکیب ثابت تیم قرار می‌گرفت. حتی در بسیاری از بازی ها که مهدوی‌کیا به عنوان یار ذخیره وارد زمین می‌شد و خوب هم بازی می‌کرد جای مهدی در بازی بعد روی نیمکت بود. مهدوی‌کیا حتی در دو بازی که دقایق بیشتری فرصت بازی پیدا کرد بهترین بازیکن زمین شد و در تیم هفته بوندس‌لیگا هم جا گرفت؛ اما دال دوست نداشت که یارولیم را روی نیمکت بنشاند و مهدوی‌کیا را فیکس کند.
این برخورد او 2 دلیل عمده داشت. اول این که گفته می‌شد چون او هم بازی مهدوی‌کیا بوده و افتخاراتش نسبت به مهدوی‌کیا بسیار ناچیز است نمی‌تواند وجود او را در تیم تحمل کند و به همین دلیل با او بد برخورد می‌کند و دوم این که چون مهدوی‌کیا قراردادش را تازه با هامبورگ تمدید کرده بود و مبلغ قراردادش هم بالا بود باشگاه با همکاری دال می‌خواست او را وادار به فسخ قراردادش بکند. این که کدام دلیل تاثیر بیشتری در نیمکت‌نشینی مهدوی‌کیا داشت و دارد کاملا مشخص نیست؛ اما می‌توان گفت که هر 2 دلیل در این قضیه تاثیر دارند. مهدوی‌کیا در حال حاضر بیشترین دستمزد را از باشگاه هامبورگ می‌گیرد و آنها به این نتیجه رسیده‌اند که با بیرون کردن مهدوی‌کیا می‌توانند دو سه بازیکن ارزانتر را به خدمت بگیرند.
او سالانه 2 میلیون یورو دستمزد از هامبورگ می‌گیرد که با این پول می‌توان دو یا سه بازیکن متوسط را به تیم اضافه کرد. این موضوع در کنار حساسیت‌های شخصی دال نسبت به مهدوی‌کیا باعث شده او در شرایط بدی قرار بگیرد. از طرفی گفته می‌شود مسئول روابط عمومی باشگاه‌ هامبورگ در روزنامه مورگن پست آلمان کار می‌کند و او مواضع باشگاه نسبت به مهدوی‌کیا را در این روزنامه اعلام می‌کند.
در تمام چند ماه گذشته بیشترین اخبار منفی در مورد مهدوی‌کیا از سوی روزنامه مورگن پست منتشر شده که این نشان دهنده تصمیم جدی هامبورگ برای از پای درآوردن این ملی‌پوش ایرانی است. همین اخبار منفی در ذهنیت هواداران باشگاه هم تاثیر منفی گذاشته و آنها را تا حدودی نسبت به مهدوی‌کیا بدبین کرده است.
البته هواداران هامبورگ هنوز در مورد مهدوی‌کیا قضاوت محترمانه می‌کنند و او را به عنوان یک بازیکن قدیمی و تاثیرگذار دوست دارند. آنها هیچوقت در تمرینات و بازی‌های هامبورگ به مهدوی‌کیا توهین نکرده‌اند و تحت هر شرایطی به او احترام می‌گذارند؛ اما تحت تاثیر تبلیغات منفی باشگاه معتقدند تمرکز مهدوی‌کیا روی تیم ملی ایران است و مثل گذشته در اختیار هامبورگ نیست. آنها می‌گویند که مهدوی‌کیا سال گذشته بیشتر در خدمت تیم ملی ایران بوده و بازی‌های قبلی‌اش را برای هامبورگ انجام نداده؛ اما این در حالی است که مهدوی‌کیا برای هامبورگ کم کار نکرده است.
او حتی سال قبل تلاش می‌کرد برانکو را متقاعد کند در بازی‌های آسان و کم اهمیت به تیم ملی دعوتش نکند تا بتواند بیشتر در خدمت‌ هامبورگ باشد؛ اما از قرار معلوم هامبورگی‌ها به هر کاری دست می‌زنند تا او را دلسرد کرده و از هامبورگ بیرون کنند.
مشکل اصلی مهدوی‌کیا هم این است؛ هیچ تیمی در آلمان پیدا نمی‌شود که او را با این دستمزد به خدمت بگیرد و گرنه قطعا به آن تیم ملحق می‌شد و قید هامبورگ را می‌زد به همین دلیل فعلا مقاومت می‌کند تا بالاخره پیروز شود. او هیچ تخلفی در باشگاه مرتکب نمی‌شود و جدی‌تر از بقیه هم تمرین می‌کند.
باشگاه هم دو راه دارد. یا او را بازی ندهد و حقوقش را بدهد که این طوری خود باشگاه ضرر می‌کند یا این که در آینده و پس از این که فصل نقل و انتقالات تمام شد از او هم استفاده کند. هامبورگی‌ها در اولین بازی هامبورگ در جام اینتر توتو از او استفاده نکردند تا بتوانند با شرایط بهتری او را بفروشند ولی معلوم نیست که مشتری پولداری برای این بازیکن ملی پوش ایرانی پیدا شود یا نه. پیش‌بینی این که مهدوی‌کیا بالاخره چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد آسان نیست. فقط باید صبر کرد و منتظر اتفاقات آینده بود.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news35323.html